Nailart – Saint

Laatst zag ik eens te denken. Ik wilde een nailart maken, maar ik wilde ook watermarblen. Hoe ging ik dat doen. Nou gewoon een sint watermarble! Ik pakte een rode en gouden lak erbij en ik ging aan de slag. Ik heb voor watermarblen gewoon een fles water staan die daarmee dus al op kamertemperatuur is. Maar wat ik wilde maken ging niet helemaal lukken in mijn normale glas. Ik pakte er een klein dopje bij.

Want als ik aan Sinterklaas denk, denk ik aan een mijter. Al snel viel het kwartje, ik kon een kruis maken met watermarblen! Vrij simpel zelfs, maar dan moest de watermarble wel klein blijven.

Als je een bulls eye hebt, trek je vanuit het midden naar het noorden, oosten, westen en zuiden een lijntje en dan draaide ik het dopje 45 graden en trok vanuit het noorden, zuiden, oosten en westen een lijntje precies naar het midden. Als laatste dip je je dottingtool/sateprikker/anders in het midden waardoor het allemaal precies samen komt!

Hier op de foto’s ziet het er supermakkelijk uit, maar ik heb denk ik wel 10 marbles gemaakt die niet lukken. En dan slaat de frustratie toe. Hoe ga ik dit oplossen. In mijn geval; ik maakte er decals van. Oftewel, ik liet de marble gewoon opdrogen! Dan wordt het een soort folietje. Heel voorzichtig heb ik het er met twee vingers uit het water gevist en een beetje droog gedept. Daarna was het een kwestie van topcoat aanbrengen en de decal er voorzichtig inleggen en positioneren. Dat kan nog wel als de lak nog nat is. Daarna gewoon met rust laten en oplaten drogen. Beetje gek is het wel. Maar als de lak droog is kan je de rest gewoon wegknippen zonder de marble te vervormen.Misschien nog een beetje met remover ene en kwastje wegpoetsen en klaar. Topcoat erover en een sintmarble.

Het leek me wat veel om op alle nagels een marble te maken, dus koos ikv oor een andere lak. Een die ik al heel lang niet had opgehad; OPI Wonderous Star.More about Lin

Comments

 1. Reply

  erg gaaf gemaakt ;D
  femketje recently posted…NOTD – Fire Flakie.My Profile

 2. Reply

  Ziet er weer mooi uit, mooi combi’s! πŸ™‚
  Mariska recently posted…Essence Do you hear the jingle bells? – essence advent kalender dag 3My Profile

 3. Reply

  Wauw deze nail art is echt zo gaaf!
  Nicole recently posted…Kiko Colour Veil BlushMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge