Nailart – Princess Kate’s Poppy’s – Autism Awareness

April is de maand waarin er aandacht wordt gevraagd voor autisme. Voor (borst)kanker is altijd vrij veel aandacht, maar ik heb eigenlijk nog niemand deze maand gehoord over autisme. Ik wilde daar verandering in brengen en maakte een blauwe nailart; de kleur niet alleen van prostaatkanker, maar ook van autisme. Autisme heeft geen ribbon, maar wordt meestal afgebeeld als puzzel.


Maar toen ik deze jurk van Kate zag wist ik dat ik deze wilde namaken. Blauwe klaprozen. De jurk is deze Lasa Poppy Print Dress van LK Bennett en deze droeg ze naar een receptie in Brisbane tijdens hun bezoek aan Australie. De jurk kost ongeveer 300 euro en is ook nog verkrijgbaar in het oranje. Wel grappig. Ik was laatst bij Simply PR en daar hadden ze een hoop mooie jurken van LK Bennett hangen, maar helaas niet deze. Wel hadden ze prachtige gradient pumps.

Bij een nailart voor autisme awereness hoort dan natuurlijk ook wel een stukje over autisme. Sommige mensen zeggen dat het een ziekte is, maar dat is niet compleet correct. Bij ziekte denk je misschien aan genezing dmv medicijnen, maar je wordt geboren met autisme en is deel van je. Het gaat niet over, maar je kan er wel mee leren omgaan.

Autisme kent vele gezichten. Sommige mensen met autisme zoeken weinig contact met anderen. Anderen doen dit juist heel actief, maar vaak op een manier die ‘vreemd’ overkomt. Er zijn mensen met autisme en een (lichte) verstandelijke beperking maar ook mensen met een hoge intelligentie. Sommigen kunnen een behoorlijk zelfstandig  leven leiden, anderen hebben hun leven lang veel hulp nodig.

Bij mensen met autisme werkt de informatieverwerking in de hersenen op een andere manier. Alles wat mensen met autisme zien, horen, ruiken etc. wordt op een andere manier verwerkt. En dat brengt een andere mix van sterke en zwakke kanten met zich mee.

Zo hebben mensen met autisme vaak een goed oog voor detail, zijn ze eerlijk, recht door zee, analystisch en hardwerkend, maar hebben ze moeite met overzicht houden en sociale contacten en hebben ze een opvallend beperkt aantal interesses of activiteiten.

De meeste mensen zien de wereld als een film maar mensen met autisme zien de wereld eerder als een stapel losse foto’s, zij zien minder samenhang. Hierdoor kost het hen veel moeite om te begrijpen wat er gebeurt. Ook snappen zij vaak niet goed wat andere mensen bedoelen of voelen.

Er zijn verschillende vormen van autisme. De ene denkt aan een kindje dat niemand kan aankijken en niet spreekt, maar dat is een zware vorm van autisme. Met andere vormen is prima te leven, maar je hebt bepaalde aanpassingen nodig. Mijn beste vriendin heeft Asperger en op een goede dag hielp het om steeds te vertellen wat er die dag ging gebeuren. Maar soms was het heel hevig verzetten ‘Ik wil niet naar school *schopt* *slaat*!!!’.  Soms gaat over antwoorden die niet nauwkeurig genoeg zijn (‘Het is kwart over twee’ -nee mam, het is pas dertien over twee). Er zijn een hoop eigenschappen die bij bepaalde vormen van autisme horen. Sommige mensen denken dat Sheldon van The Big Bang Theory ook Asperger heeft, maar de schrijvers van de serie willen hem niet labelen.

Nadat ik mn nagels wit heb gelakt in twee laagjes met MAX White heb ik vier kleuren blauw gebruikt. Catrice Shopping at Bluemingdales, Essie Butler Please, NYC Streetstylers en Bourjois 1928 Soir de Paris. Op de foto zie je ook welke kwastjes ik heb gebruikt. Een kleine en een dunnere. Ooit waren ze eenzelfde kwastje, maar bij de dunnere heb ik driekwart van de haartjes weggeknipt.

Ik heb een hele tijd gekeken naar de jurk, naar de vormen van de klaprozen en ik heb deze geprobeerd na te maken. Ik heb eerst vormen gemaakt met Butler Please en daarna met Streetstylers. Butler Please is een haartje donkerder.

Met het kleinere kwastje en de Catrice lak heb ik randen en schaduwen gemaakt. Ik heb steeds mijn kwastje schoongemaakt en eigenlijk alleen het puntje gebruikt. Ik heb later nog met de Bourjois lak hier en daar een paar schaduwen gemaakt, maar die lak vond ik echt te donker.

En dan komt misschien wel het moeilijkste. Topcoat aanbrengen. De truuk van topcoat aanbrengen en niet je nailart uitsmeren is zwevend lakken. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, maar wat je moet doen is veel topcoat op je kwastje nemen en evenwijdig aan je nagel het kwastje bewegen. Als je genoeg lak op je kwastje hebt raak je je nailart met je kwastje niet aan en zal het niet uitvegen. En met genoeg lak bedoel ik echt dat je net niet genoeg lak hebt om je nagelriemen te laten overstromen. Je gebruikt misschien wel meer lak dan je zou willen, maar door de dikkere laag sneldrogende topcoat wordt je nailart helemaal egaal. Dan zie je al die geen kwaststreepjes meer en waarschijnlijk zijn de meeste bobbeltjes en dergelijke ook weg.


[bron text]

More about Lin

Comments

 1. Reply

  Wat een prachtige jurk van Kate!
  De kleuren van Essie en NYC zijn echt mooi!

 2. Reply

  gaaf gemaakt 😀
  femketje recently posted…Super Budget Dupe: UD Naked Flushed Palette.My Profile

 3. Reply

  Gaaf gemaakt! 🙂
  Beau recently posted…Hello Monday #3My Profile

 4. Reply

  Ziet er leuk uit!
  Dionne recently posted…Mijn liefde voor | Statement kettingen #5My Profile

 5. Reply

  Wat heb je een mooie nail-art gemaakt! En wat ontzettend gaaf dat je aandacht besteedt aan autisme op je blog. Zelf werk ik met studenten met autisme, dus het onderwerp interesseert me!
  Het is helemaal waar dat er voor autisme weinig aandacht is en dat mensen ook nog steeds denken aan stereotypen. Hoe vaak ik wel niet hoor: ‘studeren met autisme, kan dat dan?’
  Alette recently posted…Fotoshoot in Slot Zeist; behind the scenesMy Profile

  1. Reply

   Gelukkig komt er steeds meer aandacht voor autisme. Maar ik merk toch nog wel dat er aan stereotypen gedacht wordt.
   Toen ik aan het begin van dit studiejaar aan mijn klas en slb’er vertelde dat ik pdd-nos had, kwam mijn slb’er gelijk met de vraag wat het überhaupt inhoud. En kwamen anderen gelijk op de proppen met de film ”rain man”. En mijn slb’er heeft zelfs in een apart gesprek gevraagd of ik het mezelf niet moeilijk maakte door aan de pabo te studeren en of ik niet beter mijn droom op kon geven en iets anders kon gaan doen. Want dit was niet een handige keuze.
   Gelukkig zijn er ook mensen die heel anders denken, maar de stereotype-denkers bestaan ook nog steeds..
   Sanne recently posted…Boekreview: The fault in our stars (mogelijke #spoileralert)My Profile

 6. Reply

  wauw dat heb je tof gedaan! Ik hou van de kleur blauw
  Angelique recently posted…Gebroken make-up makenMy Profile

 7. Reply

  Super leuk dat jij via een nailart geïnspireerd op de jurk van Kate, ook nog extra aandacht vraagt voor de Autism Awareness Month. Ik heb mijn nagels een week blauw gelakt gehad hiervoor. Er wordt vooral in Amerika veel aandacht besteed aan de Awareness Month. Dus daarom zijn er volgens mij weinig blogs in Nederland die er iets mee doen of er überhaupt vanaf weten.
  Ik had er zelf een blogpost over geschreven, maar als het in Nederland minder bekend is, lezen minder mensen het helaas. Ik heb gelukkig wel wat stageleerlingen aan de blauwe nagellak gekregen, omdat een meisje mij op google gezocht had en op mijn blog terecht was gekomen:p
  Sanne recently posted…Boekreview: The fault in our stars (mogelijke #spoileralert)My Profile

 8. Reply

  Goed dat je hier aandacht aan besteedt! Ik heb zelf geen autisme maar ik ken wel heel veel mensen die het wel hebben, ook een paar van mijn beste vrienden. Toch zou ik het ook tof vinden als er een Awareness-iets voor borderline zou zijn, dat heb ik namelijk zelf.

 9. Reply

  Wat een geweldige nail art
  Manon recently posted…De Pretty Box van April 2014My Profile

 10. Reply

  Erg goed dat je aandacht besteed aan dit onderwerp. De nail art is simpelweg prachtig! Wauw!
  Judith recently posted…Swatch: P2 Volume Gloss 060 Happy BrideMy Profile

 11. Reply

  Knap gedaan en goed dat je aandacht schenkt aan autisme 🙂

 12. Reply

  Leuk om zo inspiratie op te doen
  Mariska recently posted…Essence Hup Holland HupMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge