Nailart – Paashaasje

Bij Pasen zijn mijn eerste gedachten nogsteeds konijntjes, eieren, pastel, lammetjes en bollen. Het is voorjaar, er staat al van alles in bloei en daar hoort natuurlijk ook een passende nailart bij. Het schattige en lieve. Ik koos een aantal pastellakken uit en ging aan de slag.

Ik vond laatst trouwens een gaaf artikel waarom we met pasen eieren rapen en konijntjes hebben. Als ik begin over ‘heidenen’ denk je vast direct dat het negatief is, maar dat is helaas het werk van de kerk geweest. Toen het Christendom (geforceerd) Europa overnam moesten de volkeren er aan geloven. Hun goden waren niet meer, en er was nu slechts 1 god. Hoe hard priesters ook preekten dat de oude goden demonen waren, sommige verhalen krijg je er na 2000 jaar nogsteeds niet uit of negatief gekeerd.

Ostara is een Germaanse Lentegodin en wordt ook wel Eostre genoemd. Lijkt verdacht veel op het engelse woord voor Pasen; Easter. Haar naam betekent ‘beweging richting de opkomende zon’ en ‘om te schijnen’. Woorden zoals estrus (libido) en estrogeen zijn er blijkbaar vanaf geleid. Ze was de godin van de lente en werd geassocieerd met vruchtbaarheid en herboren worden.

Het verhaal gaat dat ze om kinderen de vermaken een vogel bij zich had die ze omtoverde tot een konijn. Dat konijn legde vervolgens gekleurde eieren die ze aan de kinderen gaf. De paashaas is dus inderdaad een speciaal soort konijn dat eieren legt. Ik maakte in ieder geval grapjes over konijnen die eieren legde toen ik kleiner was. Er waren een hoop mensen die in haar geloofde en haar aanbeden in de hoop dat de lente snel kwam denk ik. Maar als je niet weet wat illusie is en iemand haalt een konijn uit en hoed, sta je ook met open mond te kijken. Ik geloofde ook jaren dat als de vriendin van mn oma haar hondje keukenrol te eten gaf, hij ingepakte poepjes legde. Dat leek me zo verrektes handig als ik later een eigen hondje had, dat ik er geen seconde bij stil stond dat ik er ingestonken was. Maar om eerlijk te zijn heb ik liever een konijntje dat eieren legt, dan een man die opstaat uit de dood.

Ik begon met een skittle basis. Op elke nagel een andere kleur. Van links naar rechts zie je Essence – Me & My Ice Cream – Ben & Cherries, L’Oreal – Pistachio Drage, Catrice – Vanilla Love en L’ Oreal – Nouvelle Vague. De L’ Oreal lakken vind ik top, want die dekken al met twee laagjes. De andere twee hadden drie laagjes nodig.

Wat heb je nog meer nodig? Andere kleuren pastel lakken! Ik heb nog meer groene, paarse, oranje, witte, en roze lakken erbij gepakt. Ik heb per nagel een paar stapjes laten zien.

Ik begon met het haasje. Hoe goed mijn konijntje ook bij mijn Lucky nailart lukte die ik maakte voor The Lacquer Legion, ik dacht niet dat ik dat nog een keer zou kunnen doen en besloot alleen oortjes na te maken. Dat is ook zeker makkelijker voor jullie om na te maken. Een ovaal tekenen met een witte lak, er puntjes aan maken en het rechter oortje is een beetje dubbel geklapt. Met roze de oortjes intekenen en klaar!

Het kuikentje is ook niet enorm moeilijk. Je lakt je nagel geel, maakt met wit een zigzag patroontje en kleurt dat met wit in. Een oranje vierkantje, en twee zwarte ovaaltjes als oog. Ik maakte er zelf nog een wit rondje onder. Daar heb ik een dottingtool voor gebruikt. Ik maakte er eerst twee stipjes in als ogen, maar toen leek het kuikentje enorm verbaast en bang. De dottingtool naar onder ‘swipen’  en het lijkt in ene een heel vrolijk kippetje.

Ik vond het zigzagpatroon zo tof dat ik er een hele nagel mee wilde vullen. Je begint gewoon ergens. Ik begon iets boven het midden. Gewoon allemaal dakjes naast elkaar maken met een klein kwastje. Dan doe je het zelfde eronder en erboven met een andere kleur totdat je nagel gevuld is. Tipje; als je meer lak op je kwast hebt gaat het makkelijker. Dan vloeit de lak op je nagel en heb je ook minder kwaststrepen. Gelukkig zie je niets meer van die streepjes als je er topcoat overheen doet.

Op mijn pink maakte ik 3 horizontale streepjes in ieder een andere kleur en tussen de lijntjes heb ik wederom een zigzag patroontje gemaakt.

Andere ideetjes nodig?
Werk alleen met je dottingtool! Je kan je nagels in 1 pastel kleur lakken of elke nagel een andere kleur en er dan met wit of een andere pastelkleur stipjes op zetten. Polka dots! Door op elke nagel een andere kleur stipjes te zetten heb je ook al snel een makkelijke nailart. Je kan je ringvinger een accent geven door het konijntje of het kuikentje bijvoorbeeld na te maken.

Vier jij Pasen? Ben jij al helemaal in de pastel-mood?

More about Lin

Comments

 1. Reply

  Leuke nail-art!
  Beau recently posted…Andrelon Zuiver & Zen anti klit sprayMy Profile

 2. Reply

  Erg leuk gedaan en vooral lekker vrolijk!
  Wendy (MissPinkyNails) recently posted…NEW Color VictimMy Profile

 3. Reply

  Hij kan nog bij mijn Paas nail art favorieten van dit jaar ^^ Nice
  Mariska recently posted…Pasen Nail Art Favorieten 2014My Profile

 4. Reply

  leuke nail art

 5. Reply

  Wat heb je dat gaaf gedaan. Vooral met de pastel tinten vind ik het prachtig!

 6. Reply

  super schattige art! fijne paasdagen meis
  Angelique recently posted…Barry M brow kitMy Profile

 7. Reply

  Wat mooi gedaan! Ik vier zelf pasen niet, net als ik kerstmis niet in die zin vier want ik ben niet Christelijk. Ik maak er wel een gezellig samenzijn met familie van maar vier dan eigenlijk eerder een beetje de dagen die stilletjes aan weer langer worden. Ik vind het Heidense verhaal dan ook wel heel leuk 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge