Nailart – On The Horizon

Laatste maakte ik deze nailart. Een ruffian met alleen stamping in het middelste gedeelte. Dat zette me aan het denken. Zo kon ik vast ook iets met gradients doen. Want ja.. waarom niet iets met gradients? Meer manieren om gradients over elkaar te maken. Ik heb gewoon allemaal foto’s gemaakt van al mijn tussenstappen. Ik heb vaak een idee, maar niet altijd een duidelijk beeld van hoe het er uiteindelijk uit moet zien. Zo kan je eens meekijken naar wat ik dacht tussendoor.


 

Het begon met een horizontale gradient in plaats van een verticale gradient. Ik heb die wel eens eerder gemaakt, maar niet supervaak. Ik lakte mijn nagels eerst geel met Essence Love Is In The Air, Catrice Peaches and Cream en Coral 186. Pas nadat ik de eerste gradient op mijn wijsvinger maakte bedacht ik me dat ik de gradient op mn middelvinger kom omdraaien. Gewoon het sponsje 180 graden draaien. Ik doe dat wel vaker alleen op mn ringvinger als accent.

 

Daarna smeerde ik liquid latex over mijn nagels. Ik heb met een stippellijntje laten zien tot waar de latex komt. Het flesje is nu half leeg, dus het klontert wat meer. Vandaar het maanlandschap op mn nagels. De latex blijft niet precies zitten waar je het smeert, maar je kan heel makkelijk iets meer op je nagels smeren en dan met dottingtool of sateprikker langs de randen duwen, in de vorm waarin je het wilt hebben. In mijn geval; de vorm van mn nagels alleen dan kleiner. De gradient erover maakte ik met NYC Lavender Blossom, Catrice The Sky So Fly en LM 142. Ik zorgde dat paars langs geel zat zodat het contrasteerde. Ook omdat het de donkerste kleur van de drie was. Ik dacht dat de groen teveel op het geel leek en dan weg zou vallen. 

Zonder lijntjes is het ok. Een beetje wobbly, maar ok. Het ziet er lang niet af uit. Gek hoe zo’n lijntje het wel af laat lijken. Ik vind het er echt leuk uitzien. Het ziet er speels uit doordat de gradients steeds wisselen. Ik moet gek genoeg aan het Google logo denken. Of ben ik daar de enige in? Maar dat zie ik nu ik het artikel schrijf.

 

Ik wilde de nailart nog iets opfleuren. Iets spannender maken. Met hetzelfde dunne kwastje als waarmee ik de randen maakte, tekende ik swirlies? Ik weet niet helemaal hoe ik het moet noemen. Misschien klimop? Spruiten die krullen en blaadjes. Als laatste wilde ik er nog een matte topcoat overheen doen.

More about Lin

Comments

 1. Reply

  woahh super gaaf gemaakt ;D
  femketje recently posted…Look – Diamonds.My Profile

 2. Reply

  Zo! Echt supermooi! Echt kleine kunstwerkjes.
  Astrid recently posted…Simpele nailart tutorialMy Profile

 3. Reply

  Leuk gedaan!
  Werkt het liquid latex een beetje? Ik heb nu een flesje in huis en ga het binnenkort uitproberen. πŸ™‚
  Jessica recently posted…Fair Fashion #2My Profile

 4. Reply

  Prachtig! Hoe lang ben je hier nou mee bezig?
  Natasja recently posted…Lacquester Electra & I am Duddits 2My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge