Nailart – Nexus (met tutorial)

Okay, bij Nexus moet ik nogsteeds onwijs hard aan Charmed denken. Dat zwarte dingetje bij hun in de kelder, duistere spreuken en all hell will break loose. Man, ik krijg gelijk zin om Charmed te kijken! Maar de smartphones van Google heten ook Nexus. Mijn vriend heeft sinds kort een Nexus 5 en ik kijk tegen twee supertoffe gradients aan als ik met hem meekijk. Ja, daar wilde ik echt een nailart van maken!

Hier een verkleinde wallpaper om te laten zien wat hij op zn achtergrond dan heeft. Een blauwe-lichtblauwe gradient, een mintgroen vlak en een gele-oranje-koraal kleurige gradient. Het boogje gaf me een challenge. Helemaal omdat er boven het boogje gelijk geel begon en dat is een kleur die meestal niet zo goed dekt. Hmm.
Nja eerst eens nagellakjes uitkiezen:
Essie – Where’s My chauffeur?
Golden Rose – Rich Color – 19
NYC – Blue Sky
Golden Rose – Rich Color – 48
Misa – Lather Rinse Repeat
Golden Rose – Rich Color – 13

Okay, als eerste heb je een kilo geduld nodig. Zoek een filmpje uit ofzo, want dan heb je tussendoor iets te kijken.

Ik begon met een basecoat en heb die een minuut of 10 laten drogen. Dat het echt droog is, want ik ging met plakband werken. Dat je niet de plakband eraf trekt en je halve basecoat meeneemt (yep I did it)

Ik wilde alleen de linker zijkant van mijn nagel bedekken met mintgroene lak. Ik bracht 1 laagje aan van Where Is My Chauffeur van Essie en verwijderde daarna gelijk de plakband. Wederom heb ik een tijdje gewacht (10~15 minuten).

Je ziet het wel een beetje op de foto’s maar ik heb een plakbandje halverwege mijn nagels geplakt en daaronder een gradient gemaakt. hiervoor gebruikte ik Golden Rose 19 en NYC Blue Sky. Na twee tot drie laagjes gradient heb ik de plakband eraf gehaald en een sneldrogende topcoat aangebracht. En mijn nagelriemen een beetje schoongemaakt.


Dat was ook al een supertof resultaat! I like. Een soort turkooise french.

Ja, maar hoe maak je dan die gradient met boogje? Ja, nu komt een stickertje van pas die je waarschijnlijk voor half moons gebruikt. De stickertjes zijn oorspronkelijk bedoeld om papier in een ringband te verstevigen als ‘het gaatje scheurt’ zodat je blaadje toch mooi in je ringband blijft zitten. Ik plakte eerst mijn nagelriemen normaal af, plaatste dan het ronde stickertje en dan nog een plakbandje eroverheen.

Met de gele, koraalkleurige en rode lak heb ik een gradient gemaakt. Ennn dat zijn denk ik wel 4 of 5 laagjes. Anders was de lak niet dekkend genoeg en nu heb je een bobbel op je nailart. Meh. Ik heb even foto’s van tussendoor laten zien om te laten zien dat het soms nog best een zooitje wordt. Als ik de plakband verwijder ziet het er nog helemaal niet clean uit. Dat ruim ik op met een klein kwastje en wat remover.


Na een paar (lees 4) laagjes topcoat had ik dit. Shiny gradient nagels. Ik ben echt blij met hoe de kleuren uitkwamen. Maar er miste toch wat. Het leek toch nog niet helemaal op de wallpaper en toen besloot ik mijn matte topcoat af te stoffen, te verdunnen met thinner en daarnaa had ik mooie matte nagels. Yep, that’s more like it!

Met matte topcoat lijkt de nailart gelijk een heel stuk platter. Ik wilde eigenlijk gister gaan swatchen, maar ik kon deze nailart echt niet van mijn nagels af halen.

More about Lin

Comments

 1. Reply

  Ziet er echt gaaf uit!

 2. Reply

  Wow, echt een kunstwerk weer! Leuk dat je laat zien hoe deze nailart tot stand is gekomen.

 3. Reply

  Erg mooi gemaakt en idd een kilo geduld zou hier wel nodig voor zijn. Maar het resultaat mag er zijn!

 4. Reply

  Heel mooi! Met matte topcoat vind ik deze erg mooi

 5. Reply

  Ik vind hem echt super gaaf geworden

 6. Reply

  Super leuk gedaan!

 7. Reply

  wauw weer prachtig gedaan!

 8. Reply

  Wat is die gaaf geworden zeg! En de matte top coat maakt het echt helemaal af πŸ™‚

 9. Reply

  Niet echt mijn stijl!

 10. Reply

  Wat een werk is dit geweest zeg, maar ik vind het echt super mooi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge