Nailart – Kraslice

Ik heb het wel eens verteld denk ik, maar ik ben half Tsjechisch. Mijn moeder is in Praag geboren en opgegroeid. Ik ben in Nederland geboren en opgegroeid, maar wel met Tsjechische gewoonten. Natuurlijk niet allemaal, maar wel een aantal. Mijn moeder kookt regelmatig Tsjechisch en mijn favoriete gerechten zijn dan ook Tsjechisch. We vieren Kerst op de Tsjechische manier en ook Pasen heeft een Tsjechisch tintje. Gelukkig prima naar nailart te vertalen, dus hier mijn poging!

Kraslice (kras-litseh) is het Tsjechische woord voor paaseieren. In Tsjechie zijn ze heel goed in het versieren van eieren. Met stro, wax, verf, of figuurtjes worden uit het ei geslepen. Deze rode zijn denk ik wel de bekendste en worden met wax gemaakt.

Met het uitpakken van dozen hebben mijn fotoalbums weer een mooi plekje gekregen en ja, ik kon het niet laten om foto’s van vroeger te laten zien. Hier foto’s van toen ik 1,5 jaar oud was. Mn moeder was altijd bang dat ik de eieren kapot zou maken en dat ik er steeds naar wilde graaien, maar ik geloof dat ik er geen kapot heb gemaakt (anders had ik het nu denk ik nogsteeds wel gehoord). Check ook even mijn schattige witte jurkje met eendje erop. Mijn moeder heeft dit jaar eigenlijk voor het eerst geloof ik geen paastakken in huis waar eieren aan hangen. Dit jaar heeft ze een houten ei aan de muur. Voor de rest hebben de takken altijd in een pot met zand gestaan en hingen daaraan eieren.


Hoe moet ik uitleggen hoe ik deze nailart gemaakt hebt? Pfoe. Dat vind ik toch wel het lastige aan freehand. Na een basecoat bracht ik twee laagjes van Rimmel Hot Chick. Een rode lak met een oranje ondertoon. Ook pakte ik Catrice Mr Bright Side erbij en een witte en zwarte striper die ik van Nagelfabriek heb.

Op mijn wijsvinger begon ik met een zwart streepje. Daaronder maakte ik een wit streepje en kwam er een soort kippenpootje overheen. Ik heb mijn inspiratie vooral uit de 4e foto gehaald. Een paar oranje zigzagjes en stipjes en de eerste nagel was af.

De tweede nagel wilde ik wat ingewikkelder maken. Ik maakte met de oranje lak een soort ster met 4 streepjes. Een plus met een X erdoorheen. Daarboven maakte ik allemaal zwarte dakjes waar ik later witte stippen in zette met een dottingtool. Oranje streepjes om de zwarte dakjes heen en alles omlijnen met wit, wat nog niet meevalt met een striper.

Ik wilde niet te klein werken, maar voor ik het wist zaten mn nagels zowat vol met witte striper. Paar rode, zwarte en oranje vakjes. Vanwege het wax vond ik het eigenlijk leuker om de nailart zonder topcoat te doen, maar met topcoat ziet het er wel en stuk gladder uit.

En ik kon het niet laten om nog een paar paasfoto’s van mij erbij te doen. De bovenste drie foto’s komen uit 1991 -toen was ik 1,5- en die daaronder uit 1992 -toen was ik 2,5-. Paas chocola en mijn moeder heeft jaren met pasen altijd paaslammetjes en paashaasjes gebakken. Cake! Ik was er toen al gek op. Ik ben in de bollenstreek opgegroeid, dus ik heb en hoop foto’s van toen tussen de bollen en met de bloemencorso en mosaiekentocht.

More about Lin

Comments

 1. Reply

  Super gave nailart! β™₯
  femketje recently posted…Food Friday: Gerechten Die Ik Elke Dag Zou Willen Eten.My Profile

 2. Reply

  Super leuke nail-art! De foto’s erbij zijn zo schattig πŸ™‚
  Beau recently posted…Andrelon Zuiver & Zen anti klit sprayMy Profile

 3. Reply

  Wat een schattige foto’s en je nail art is natuurlijk weer heel mooi !

 4. Reply

  Wauw een erg leuke nailart!!
  Ilse recently posted…Nail art inspiratie PasenMy Profile

 5. Reply

  Echt super mooi gemaakt! Ik zou daar echt het geduld niet voor hebben haha.
  Mandy recently posted…Mijn favoriete roze nagellakjesMy Profile

 6. Reply

  Weer een mooie nail art en schattige foto’s!
  Mariska recently posted…Essie Resort FlingMy Profile

 7. Reply

  Wat zijn die foto’s schattig! En echt een prachtige nail art!
  Judith recently posted…Bunny Nail ArtMy Profile

 8. Reply

  Wauw, mooi gedaan weer! Zo leuk die eitjes πŸ™‚

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge