Nailart – Eerste Advent

Oh man. Eerste advent. Normaal is dat pas in december, maar ja.. het is morgen alweer december. Ik ben nog bezig met mn sinterklaasgedichtje. Vorig jaar heb ik elke advent een nailart gemaakt en dat wil ik dit jaar weer doen. Dus hier de eerste.


Ik heb geprobeerd het ook een beetje voor Sinterklaas te houden, maar nu pas tijdens het schrijven krijg ik daarvoor een idee.

Ik begon met een gradient van A-England Rose Bower en China Glaze Midnight Kiss. Van rood naar goudkleurig. Ik vind het mooi. Stiekem grijp ik toch altijd weer naar rood, goud, groen en zilver met kerst. Zo ook bij deze nailart.

Na de gradient breng je een laag sneldrogende topcoat aan. Of quick dry drops, maar dan moet je als je nagels droog zijn nog wel even je handen wassen. Er blijft altijd een beetje een raar laagje achter. Niet erg als het het laatste is, maar als je er nog een gradient overheen wilt doen gaat dat niet helemaal goed.

De sneldrogende topcoat is namelijk nodig omdat je er plakband op plakt. Ik maakte een rechthoekje in het midden van mijn nagels. Wel handig, want zo hoef je je vingers ook niet meer af te plakken enΒ  je nagelriemen niet meer schoon te maken. Ik heb met A-England St George en Diamond Cosmetics een gradient gemaakt. Ik heb de gradient steeds omgedraaid, maar pas bij het uitzoeken van de foto’s kwam ik er achter dat dat op mn ringvinger niet helemaal goed.

Misschien vraag je je af wat advent is? Advent is Latijn voor komst. Je telt de 4 zondagen af tot Kerst. Mijn moeder had altijd een krans met 4 kaarsjes. Het idee is dat je elke zondag een kaars extra mag branden, maar mijn moeder stak ze stiekem gewoon alle vier aan (want anders is de ene kaars eerder opgebrand dan de andere). Elk jaar wilde mijn moeder graag een foto van mn broertje en mij dus hier een greep van door de jaren heen.

More about Lin

Comments

 1. Reply

  Leuk gedaan πŸ™‚
  Beau recently posted…Sinterklaas wishlist 2014My Profile

 2. Reply

  Mooi nailart en super leuke foto’s.

 3. Reply

  de nail art is ontzettend mooi,
  ook de fotos van je broertje en jouw samen zijn echt erg leuk om te bekijken….
  Petra recently posted…Klikogluren bij heel gewoon dagelijks!My Profile

 4. Reply

  Wat een gezellige foto’s heb je erbij gedaan! En wat is de nailart mooi geworden πŸ™‚

 5. Reply

  Wat een leuke nailart! Mooie foto’s!
  Ilse recently posted…Persbericht Essence AdventskalenderMy Profile

 6. Reply

  Wauw, wat mooi gedaan!
  Linda / Oh My Beauty recently posted…Oh My Insta #48My Profile

 7. Reply

  Mooie nail-art! En wat leuk ook die foto’s πŸ™‚
  Mandy recently posted…Cadeautip: Frozen giftbox van PrimarkMy Profile

 8. Reply

  Gave nailart en leuke foto’s!!
  Jessica recently posted…Studeren #1My Profile

 9. Reply

  Super tof! En volgens mij is het niet alleen op je ringvinger maar ook op je pink niet goed gegaan πŸ˜‰
  Maar dat maakt het geheel niet minder mooi!

  En die foto’s zijn echt te schattig πŸ˜€
  Wendy (MissPinkyNails) recently posted…MissPinkyNails ProjectMy Profile

 10. Reply

  hihihi wat een leuke foto’s! Prachtige nail art!
  NailTalk recently posted…CiatΓ© – Power Dressing PP054My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge