Nailart – Blue Marble

Als je laatst mijn instagram hebt gezien; ik ben helemaal into paaseieren watermarblen. Misschien een beetje laat zo net na pasen, maar pasen viel dan ook vroeg dit jaar. Ik bedenk me altijd pas met pasen dat ik eieren wil versieren. Daarover later meer. Ik vond een aantal blauwe lakken die heel goed samen marbleden, dus daar moest ik echt gebruik van maken. Ik gebruikte ze op mijn nagels (duh!).

Revlon Indigo Night

Ik swatchte deze lak van Revlon laatst maar wist niet goed hoe ik het in een nailart ging verwerken. Ik had namelijk een nailart in gedachte en die faalde enorm. Bummer. Maar de swatches had ik nog, dus die moesten online. Revlon is in Nederland vooral online te koop, maar deze lak heb ik van de action. Een mooie donkerblauwe lak die ik voor โ‚ฌ0,99 meenam. Sterker nog, ik nam nog een back up mee. De lak is vrij dun, maar dekt in 1 laagje. Op de foto’s zie je twee laagjes. Wel raad ik een basecoat aan, want zulke blauwe lakken willen nog wel eens vlekken. Helemaal op je nagelriemen.

Ik gebruikte meer dan alleen die donkerblauwe lak. Ik wilde een beetje variatie. Ik heb lichtblauw en middenblauw ook gebruikt. Ik lakte mijn nagels wit als basis.

De lakken die ik gebruikte en dus goed zijn voor watermarblen: Revlon Indigo Night, Catrice Team Blue, Sally Hansen Babe Blue, P2 All About Blue, P2 Remember Me, Barry M Mist (Silk), P2 SkycoasterIets wat ik verder nog wilde gebruiken in nailarts is deze nailarttape. Het is een soort striping tape dat zigzag vorm heeft en je kan zelf de lengte bepalen. Ik hou van zigzagjes, chevrons. Als ik alleen vinyls zou gebruiken, zou ik er supersnel doorheen zijn. Ze zijn niet 100% zigzagjes, want de hoekjes zijn een beetje afgerond. Maar nogsteeds goed genoeg. Ik kocht deze tape bij Born Pretty Store voor een paar dollar.

Ik heb eerst een heel stuk tape afgeknipt en daarna stukjes op mijn nagels geplakt. Dat zie je links op de foto van de tape. Ik gebruik alleen het middelste stukje van de tape. De randjes had ik ook kunnen gebruiken rond mijn nagelriemen. Of als ik een soort aztec nailart wil maken met een rechte rand. De tape is groter en breder dan striping tape. Maar kleiner dan een gemiddelde rol plakband. Plakt in mijn ogen beter dan een aantal van de vinyls die ik heb.

Nadat ik alle nagels van tape heb voorzien heb ik nagel per nagel er witte lak overheen gelakt. Want als je er lak overheen doet, moet je direct erna de tape eraf halen. Anders trek je draden en heb je geen scherp resultaat.

Nou denk je misschien; waarom lak je over een watermarble heen? Dat kan je doen als je chips of tipwear hebt met je watermarble en de nailart nog een paar dagen langer wilt dragen. Of gewoon omdat het leuk is dat je de streepjes door de chevrons heen ziet. Als je het helemaal wilt ‘afmaken’ kan je er nog een holografische topcoat overheen doen.

More about Lin

Comments

  1. Reply

    love de marble an sich ๐Ÿ˜€
    femketje recently posted…Essence All About Matt Fixing Compact Powder.My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge