Nailart – Ananas (fototutorial)

Ik de laatste tijd onwijs vaak ananassen voorbijkomen. Of dat nou door Vera komt of dat ze gewoon hip zijn weet ik niet, maar ik vond het eigenlijk wel leuk om er een nailart mee te maken.


Ik begon mijn nailart met een gradient. Je kan deze stap overslaan en alleen voor een gele of een oranje kleur gaan, maar het was alweer even geleden dat ik een gradient maakte. Ik gebruikte Golden Rose – 48 en Catrice Orange-Utan en een sponsje.

Na drie of vier laagjes gradient had ik dit resultaat. Ik heb voorzichtig de plakband eraf gehaald en er een topcoat overheen gedaan. Dit heb ik goed laten drogen. En met goed bedoel ik ook echt 1,5 uur of misschien nog wel langer.

Pas toen het helemaal droog is heb ik mijn nagelriemen schoongemaakt en daarna had ik dit als resultaat. Lekker fel en vrolijk!


Tijd voor de blaadjes! ik gebruikte daar drie verschillende kleuren groen voor. Toevallig allemaal van Catrice. De basis is gemaakt met Miss Piggy’s BF. De donkere accenten met Hugo Moss en de highlights met Take It Mint uit de Cucuba collectie.

Bij het maken van de blaadjes is er geen goed of fout. Ik heb gewoon maar sprietjes alle kanten opgemaakt met het idee van blaadjes. Ik heb wel geprobeerd er puntjes aan de blaadjes te maken. Maakt niet uit dat de basis een beetje bobbelig is, dit maakt de topcoat wel goed.


Hier heb ik al een klein stapje verder al laten zien. Hier zie je de highlights en de donkere accenten heel goed. Ik heb eigenlijk niet nagedacht waar ik ze plaatste. Het was meer voor wat extra diepte aan de blaadjes.

Voor de ananas ribbels heb ik een bruine en goude lak gebruik. De bruine is Catrice Lost in Mud en de gouden is denk ik toch wel mijn favoriete gouden lak. Jammer genoeg komt deze uit een LE en wel die van Breaking Dawn van Essence.

Ik heb een beetje schetsend de lijntjes gezet. Ik heb geprobeert allemaal dakjes te maken. Eerst bruin en daarna goud.Ik vind het zelf wel een tropisch effect geven. Ik had gelijk ook zin in ananas! Ik vind ananas best lekker, maar als ik meer dan een schijfje (verse) ananas opheb proef ik niets meer. Iets in ananas prikt enorm op mn tong. Gezien Pieter geen ananas fruit (op appel na) eet, eet ik het niet zo vaak want een hele krijg ik niet in mn eentje op.

Hou jij van ananas?

More about Lin

Comments

 1. Reply

  Echt leuk gemaakt! πŸ™‚
  Beau recently posted…Happy birthday to… me! + WinactieMy Profile

 2. Reply

  Wat leuk gemaakt zeg! πŸ˜‰ ik hou ook van ananas maar eet het eigenlijk ook te weinig!
  Mandy recently posted…Trots op mezelf….My Profile

 3. Reply

  Ik hou van Ananas! Super leuk gedaan.
  Manon recently posted…Ask Me Anything – De antwoorden !My Profile

 4. Reply

  super kek gemaakt πŸ˜€ lekker zomers!
  femketje recently posted…NOTD 6/5; Pastel Blue & Fairy Dust.My Profile

 5. Reply

  Wow, wat gaaf gedaan zeg!
  Mirjam recently posted…Sweet little flower nailartMy Profile

 6. Reply

  Leuk, echt volgens de laatste trends ik ga er maar niet aan beginnen want daar heb ik het geduld niet voor maar het ziet er wel erg leuk uit!

 7. Reply

  Wat super leuk!
  Mandy recently posted…Swatches | W7 NagellakMy Profile

 8. Reply

  Wauw, heel mooi gedaan! Knap!

 9. Reply

  Echt super leuk!
  Saskia recently posted…Nail Art: Under The SeaMy Profile

 10. Reply

  Handige tutorial en het resultaat is echt ontzettend leuk!
  Mandy recently posted…Mijn bucket listMy Profile

 11. Reply

  Wat leuk gedaan, hopelijk krijgt Vera deze te zien :p

 12. Reply

  mooie nailart enne….met ananas heb ik snel t zelfde…verse ananas prikkelt mn tong helaas ook al vind ik t erg lekker.

 13. Reply

  Super leuk!
  Liefs, xxx

 14. Reply

  Echt helemaal leuk! Mijn nailarts mislukken altijd, maar ik vind het alsnog een leuke bezigheid dus deze ga ik ook proberen te maken!
  Swatched recently posted…Sleek Vintage Romance Eyeshadow PaletteMy Profile

 15. Reply

  Alleen de gradient is al heel erg mooi en met de ananas erop zijn ze super leuk πŸ™‚

 16. Reply

  Super leuke nail art!
  Vind je gradient ook erg leuk, heb je er een witte basis onder gedaan?
  DarknTwistyNails recently posted…Haul: Revlon Colorburst Lip ButterMy Profile

  1. Reply

   Nee, ik heb eerst een laagje gele lak opgedaan, maar die is dan nog niet dekkend.

 17. Reply

  Hij is echt gaaf! Lekker tropical πŸ™‚ Zomer kom maar op πŸ˜›
  Wendy (MissPinkyNails) recently posted…Matt Velvet & HoloMy Profile

 18. Reply

  Wauw! Super cool πŸ™‚
  Mariska recently posted…Gosh Frosted RoseMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge