Nailart – 1e Advent – First Candles

Oh man. Het is alweer gewoon 29 november. Dinsdag staat december op de stoep. Bijna sinterklaas en daarna alweer kerst. Bij kerst hoort voor mij ook advent. Als je mij al langer volgt weet je dat ik elke advent een nailart maak. In Nederland is het niet zo groot, maar de kalenders met chocola erin zijn wel bekend. Het idee begon een beetje in 2013 en daar ga ik dit jaar ook zeker mee verder. Mijn moeder heeft elk jaar een krans waar 4 grote kaarsen op staan. Het idee is dat de 4 zondagen voor kerst elke keer er een meer mag worden aangestoken. Mijn moeder steekt ze gewoon alle vier aan, want anders heb je dat de eerste kaars al op is en de vierde niet eens half. Meestal vallen die 4 zondagen in december, maar dit jaar de eerste dus al in november. Verwacht dan ook zeker kerstige nailarts op 6 december, 13 december en 20 december.


Mijn eerste is een beetje abstract. Laatst kon ik een nachtje niet slapen. Eerst vanwege de pijn en daarna vanwege de pijnstillers. Dus ik ben gewoon aan mn bureau gaan zitten en ben gaan nailarten. Ik had in de 31 day nail challenge al een dragmarble gemaakt en ik had wel weer zin om zo iets opnieuw te maken. Toen voor de half moon challenge, maar ik vond die half moons best stom. Ik had liever de volledige nagel gedaan. Nu zat ik niet aan een thema vast en kon lekker doen wat ik zelf wilde.

Ik gebruikte hiervoor mijn geliefde ubermat. Heb je die niet? Geen nood. Stevig plastic zoals van diepvrieszakjes werken ook prima! Of misschien een siliconen snijplank ofzoiets. Ik bracht een dikke laag doorzichtige lak aan (zodat je iets hebt om in te ‘roeren’) en daarover steeds streepjes van lak. Hiervoor gebruikte ik twee lakken OPI Golden Waves en OPI Cute Little Vixen. Je moet wel een beetje snel werken, want het droogt natuurlijk wel op. Met een sateprikker trok ik er lijntjes in. Van boven naar beneden en van beneden naar boven.

Niet elke poging lukt even goed, vandaar dat je op de achtergrond nog het een en ander ziet liggen. Als het een beetje droog is kan je het er voorzichtig af peuteren. Ik gebruik hiervoor een dottingtool om voorzichtig de randen los te maken en dan met een pincet pak ik het op. Je moet ook weer niet te lang wachten met oppakken want dan is het te hard en breekt het makkelijk. Daarom kan je ze niet nu maken voor over een week. Stom eh.

Wat ik zelf doe is mijn nagels lakken in een van de kleuren die ik voor de drag marble gebruikte, in mijn geval Golden Waves. Ik breng daarna een sneldrogende topcoat aan waarin ik de decals plak. Het ziet er een beetje stom uit, maar ik laat dit een tijdje drogen. Daarna knip (kan er natuurlijk ook voor) de rest eraf en maak em helemaal passend. Als laatste breng ik er nog een laagje topcoat over aan.

Zo hoef je alleen de decals te gebruiken die gelukt zijn en stukjes die niet zo mooi zijn kan je makkelijk afknippen. Door een laagje kleurlak nog voor de decals aan te brengen blijft het in mijn beleving langer zitten. Ik heb wel eens dat wanneer ik dat niet deed, de decal er gewoon als een soort nepnagel helemaal af kwam. Geen schade aan mijn nagels, maar wel jammer van de moeite.Ik heb de kerstboom al staan. Kijk jij ook zo uit naar Kerst?

More about Lin

Comments

 1. Reply

  Wauw wat ziet het er enorm mooi uit zeg!
  Nicole recently posted…Maybelline Fit Me! ConcealerMy Profile

 2. Reply

  Leuk! En vooral handig om dit op een mat te doen. Ik heb het wel eens op mijn nagels geprobeerd maar dat… eh… was niet vatbaar voor herhaling…
  Weet je wat ook werkt als goedkoop alternatief voor een Ubermat? Zo’n siliconen bakmatje dat je voor 2 of 3 euro bij de Action kunt halen. Tot Sinterklaas me zo’n Ubermat brengt, kan ik daar prima mee uit de voeten πŸ˜‰
  Joyce recently posted…Quick red, white and copper skittleMy Profile

 3. Reply

  Ik vind goud en rood zo mooi bij elkaar!
  Manon recently posted…W7 Moisturizing Eye CreamMy Profile

 4. Reply

  Vind dit een hele mooie combinatie zo πŸ™‚ leuk!
  Mariska recently posted…Santa Secret #5 – €25,00 tegoed van Sans OnlineMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge