Nagellak DIY – OPI Sheer Tints

OPI komt nu met Sheer Tints. Gekleurde topcoats waarmee je superleuke aquarell effecten mee kan creeren op je nagels. Mijn eerste gedachte was ‘wat moet je met nagellak wat in geen honderd laagjes dekt?’ Maar je kan er eigenlijk onwijs veel kanten op! Op hoe meer blogs ik het zie, hoe meer ik het wil hebben, maar 20 euro voor 4 minilakjes had ik eigenlijk niet over. Geen panie, want die kan je ook heel makkelijk zelf maken! Ik ging op zoek naar topcoats, koos een aantal leuke kleuren uit en ging aan de slag.

Klik hier als je de video niet kan zien, vergeet het niet op HD te zetten en ben jij al op mijn channel geabonneerd?

De Paris Memoriets topcoats kocht ik voor €1 bij Big Bazaar, maar dat is geen garantie dat ze die daar altijd hebben. De Essence topcoats kosten €1,69 per stuk en zijn te koop bij Kruidvat en Trekpleister. Ik ben bij Action geweest, maar daar kon ik geen topcoats vinden. Heel jammer, want daar zijn ze het goedkoopst.

Wat kan je nou met de Sheer tints? Omdat ze zo doorzichtig zijn kan je de kleur intensiteit opbouwen door er meer laagjes overheen te doen. Ja, je kan ze dekkend proberen te krijgen, maar dat is niet de bedoeling. Je kan een waaier effect mee maken, je kan er een gradient mee proberen te maken en je kan ze in elkaar laten overlopen. Je kan het zo laten, maar je kan het ook als basis gebruiken om overheen te stempelen bijvoorbeeld. Of je kan ze over een andere lak heen doen en zo een hele andere kleur geven. Over een metallic lak bijvoorbeeld. Of over een french manicure.

De lakken zijn echt bedoeld als gekleurde topcoat en niet als jelly lakken. Al kan je er vast ook erg leuke sandwiches mee maken. Beginnen met een witte lak, laagje sheer tints, laagje glitter, laagje sheer tints, laagje glitter en ga zo maar door.

Lijkt jou dit leuk? Of misschien toch een verspilling van topcoat? Ga jij aan de slag?

 

 

More about Lin

Comments

 1. Reply

  Stiekem vind ik het wel wat hebben!

 2. Reply

  Erg leuk om een diy te maken die ook nog eens budget is! Ik heb nog 3 max topcoats staan. Eens bedenken welke kleuren ik ga maken.

 3. Reply

  wel erg gaaf πŸ˜€ ligt het aan mijn laptop of zitten er af en toe zwarte stukken beeld in de video? vooral tegen het einde aan >.<
  femketje recently posted…TMI Tag!My Profile

 4. Reply

  Wat leuk! Ik had ze al voorbij zien komen, maar ik vind ze toch vrij duur, maar zo kan je het zelf maken πŸ˜€
  Lotte recently posted…Winactie: MUA paletteMy Profile

 5. Reply

  Ziet er wel grappig uit. Lijkt me leuk om een keer te proberen!
  Ilse recently posted…Panda Nailart met waterdecalsMy Profile

 6. Reply

  Ik vind het er echt super tof uitzien.
  Tess Evea recently posted…WINACTIE: Sieradenkistje, Dove, Catrice.. etc!My Profile

 7. Reply

  Ziet er best leuk uit πŸ™‚
  Mariska recently posted…Catrice Call Me PrincessMy Profile

 8. Reply

  Dit is een heel leuk en goedkoop alternatief πŸ™‚ goed bedacht!
  Mariska recently posted…Thierry Mugler Aliën 15mlMy Profile

 9. Reply

  Action verkoopt inderdaad geen losse topcoats, maar ze zitten wel in die 3-pakjes. Daarvan heb ik er ooit een aantal gekocht, en daarmee hield ik dus ettelijke flesje topcoat over. Leuk voor mijn ‘soort-van-nichtjes’, EN leuk voor dit dus!
  Dank voor het experiment!

  dag
  Linda

 10. Reply

  Leuke DIY!

 11. Reply

  Wat leuk dat je dit zelf kunt maken. ik heb nog een aantal topcoats van de Action, binnekort maar eens proberen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge