NAFW2016 – Favourite Designer – Elie Saab

Een beetje stom, ik heb de ene challenge nog niet af maar ik begin al aan een nieuwe. Ik zag het op instagram voorbij komen en ik wist dat ik er aan mee moest doen. Op een bepaalde manier zat ik vast in mn zelfbedachte thema’s. Ik weet, te stom voor woorden, maargoed het is niet anders. Fashion. Ik heb er een haat liefde verhouding mee. Sommige jurken zijn zo ongelofelijk mooi en ander mode vind ik te dom voor woorden. Ik wilde wel op zoek naar de mooie fashion en daardoor geinspireerd raken om nailart over te maken. Gelijk al beginnend met deze nailart geinspireerd op mijn favoriete ontwerper; Elie Saab.

Hier de banner die ik op instagram zag. Ik heb ook posts gezien bij de hosts erover dus hier nog een beetje meer. Dit is (aan de hashtag te zien) de derde keer dat deze challenge gehost wordt. De brains erachter is Maria van So Nailicious die in Sydney woont. Co-hosts zijn Victoria from Manicurator uit New York, Emily van Very Emily uit Brussel, Lucie van LucysStash uit London, en Anja van Lieve91 uit Ljubljana. Zowel Lucie als Emily hebben me wel vaker geinspireerd dus ik wilde het eigenlijk wel graag ook eens doen. Op instagram kan je de hosts hier vinden: @So_Nailicious, @Manicurator, @LucysStash, @Lieve91 & @VeryEmily.

De hastag #NAFW2016 is de officiele hastag en daarmee kan je op instagram/twitter/facebook vanalles vinden over de challenge. Inspiratiefoto’s kan je vinden op Vogue & Womenโ€™s Wear Daily.

De eerste challenge gaat over mijn favoriete designer. Ik heb er geen die ik heilig verklaar of iets dergelijks, maar ik zit wel vaker met open mond naar jurken van Elie Saab te kijken. Ik had eigenlijk een hele andere jurk in gedachte (de eerste). Een die ik graag in mn eigen kast zou hangen, maar die nailart mislukte. Die oranje ‘vlekken’ kreeg ik met geen mogelijkheid mooi. Dus heb ik een andere jurk gekozen die ik erg mooi vind.

Ik begon met een simpele gradient. Ik gebruikte het laatste beetje lak uit mn Maybelline Forever Strong Pro lak in de kleur Nude Rose (warning; onwijs oude swatches) (weten mensen nog dat het een beetje gehypte lak was onder beautyblogs toen deze net uit kwam? Nee? Nuja dat is eigenlijk de enige reden dat ik de lak heb, maar het is wel een hele mooie oudroze kleur) en de okergele kleur is Butterscotch van Sally Hansen.

Soms is een miskoop een handigheid! Deze lak van NYC dekt voor geen meter, maar dat was precies wat ik zocht. Omdat mn gradient al dekt is de lak dekkender dan ik dacht, maar will do. Ik heb met een klein kwastje iets getekend wat op blaadjes en bloemetjes lijkt.

Met een doorzichtig rode kleur heb ik blaadjes ingekleurd. En als de lak niet doorzichtig genoeg is, meng je het met doorzichtige lak. Daarna heb ik een dunner kwastje gepakt en de randjes mee gemaakt. De truuk is om een heel dun kwastje te gebruiken en om heel licht te tekenen. Niet te hard drukken; dan worden de lijntjes dik.


So I saw this challenge on Instagram and I just had to participate. There is some really beautiful fashion out there and I want to be inspired by that. The challenge starts with your favourite fashion designer. For me that ment Elie Saab. I wanted to make a nailart inspired by a different dress, but I failed. I wanted to make the dress in the first picture.
I started with a gradient. Faded pink to ocher. A bit brighter than on the dress. The I used a sheer white polish to sloppy draw the leaves on my nails. Then with a sheer red -or red ‘thinned’ with a clear polish (no quick dry topcoat)- I made accents on the leaves. With a black polish I made the outlines and veins on the leaves. The trick is to use a very thin brush and paint with a light touch.

 

Wat zou jij graag zien verder bij deze challenge? Wat is jouw favo designer?

More about Lin

Comments

  1. Reply

    oehh awesome nail art ๐Ÿ˜€
    femketje recently posted…Catrice High Glow Mineral Highlighting Powder.My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge