My Life In Pictures – Lipno Meer

Samen met Pieter ben ik er lekker even tussenuit geweest. In zijn kerstpakket zat een kortingscode van Landal en toen we rondkeken op de site zagen we dat er ook een Landal park in Tsjechie zat. Helemaal in het zuiden, vlak bij de Oostenrijkse grens aan het Lipno meer. We zijn eerst een paar dagen naar Praag geweest en daarna naar het Landal park.

Na een lange dag in de auto kwamen we aan in ons hotel in Praag. Achter het hotel zit een kleine shoppingmall met toegang tot de metro (Pankrac). In die mall zit een grotere Sephora dan aan het Wenselsplein.

Ik heb nauwelijks foto’s gemaakt in Praag. We hebben vooral lekker gewandeld en ik kon het niet laten om een selfie te maken op de karelsbrug. Het was echt heerlijk weer en met heerlijk bedoel ik eigenlijk de hele dag zon en 28 graden ofzo. Ik zweette me kapot, maar heb onwijs genoten en snoeihard geshopt.

Na Praag reden we door naar het zuiden, naar ons huisje. We zaten aan het Lipno meer. In de zomer kan je er lekker de bergen in en er is genoeg te doen in de buurt. In de winter kan je er skien.

Vlakbij zit een uitkijktoren waar we heen zijn gelopen. Dat was toch nog een kilometer of 2 flink omhoog. Maar wel een supermooie omgeving.

Naar de uitkijktoren had je eerst nog een soort ronde oplopende loopbrug. Om de zoveel tijd stonden er bordjes met hoe hoog we stonden en hoeveel jaar het duurt voordat de sparren zo hoog zijn gegroeid.Ik weet niet of volwassenen er ook vanaf mogen, maar kinderen stonden in de rij om daar naar beneden te gaan van de glijbaan. Wel echt heel tof gedaan en het uitzicht was spectaculair. Hieronder een foto van het Landal park.

We hadden DVD’s meegenomen omdat we wisten dat we een tv met speler hadden in het huisje. Blijkt dat we Ned 1, 2 en 3, RTL 4 en 7 en Sbs 6 hadden. Meer dan de Tsjechische zenders iig. Rechts een kolac, een superlekker soort van gebakje. Het is een soort brood met daarop jam, zoete kwark en maanzaad. Ik ben er dol op.

Gezien we vlak bij de Oostenrijkse grens zaten zijn we een stuk door Oostenrijk gereden en kwamen in Linz uit. Daar zijn we naar een dierentuin gegaan. Ik ben dol op stokstaartjes en dit is volgens mij een Lin, want deze laat gelijk zn/dr nagels zien. “Kijk mijn nagels!”


Het was superwarm, maar ze lagen gewoon de hele tijd op elkaar en onder elkaar en constant stoeien. Echt superschattig.


Ook leuk om te zien waren de Blauwe Ara’s. Supernieuwschierige en enthousiaste beestjes, maar zo sneu dat ze maar een superklein hokje hadden samen.Een ook de aapjes. ik weet niet meer welk ras het is, maar ze waren supersnel, maakte lieve piepgeluidjes en er zat er eentje in de hoek… zn poepert te likken. Ever so charming!


Je mag geen dieren voeren, maar de aapjes weten wel wat lekker is. Eentje stal een lolly van een meisje dat te dichtbij kwam. Dat was stiekem wel heel grappig.


We hebben er lekker gewandeld, ook al was het enorm zwaar voor mij. Ik was meestal wel compleet op aan het einde van de dag. We hadden prachtig uitzicht, maar bergwandelingen zijn eigenlijk te zwaar voor me.


Een stad die nog op mijn wishlist stond is Wenen. Ik wilde er graag heen en het was van het Lipno meer nog ongeveer 3 uur rijden. Ik wilde graag naar Schonbrunn. Wie is er niet opgegroeid met de tekenfilm van Sisi en ik vond het altijd een supermooi verhaal. De helft is een leugen heb ik geleerd, maar ik vond het erg mooi om te zien. Het paleis is gigantisch. Je mag er nergens foto’s maken πŸ™ Maar je kan de tuinen wel gewoon bezoeken zonder toegangskaartje. We hebben eerst een tour gemaakt van een half uur langs de kamer waar Frans Jozef altijd vanuit regeerde. Hij ging om 4 uur op, ging zich wassen, bidden en van 5 tot 18u was hij gewoon constant aan het werk. Lunch enzo at hij daar ook. om 18u was het familie diner en daar was Sisi nooit bij omdat ze aan haar lijntje wilde denken. Muts. Ze had blijkbaar haar tot haar enkels zowat en stond bekend vanwege haar schoonheid al vind ik haar op de schilderijen niet erg knap.

We hebben onze auto geparkeerd bij de Ottakring en daarnaast liepen we zo de de U Bahn in. Voor 5,40 heb je een dag kaartje en dan kan je onbeperkt met de metro. We zijn als eerste naar Schonbrunn gegaan en daarna naar het centrum. Ik heb in wenen niets meergeshopt. Ik wilde vooral rondkijken en na een hele hoop gelopen te hebben had ik echt geen zin om dingen te passen. De huizen zijn prachtig versierd en ik heb eenhoop gezien. Echt onwijs mooi.

We hebben zitten twijfelen om een kano tocht te doen, maar ik was bang dat het teveel voor me zou zijn. Dus zijn we maar gewoon in de auto gestapt en hebben een mooi tochtje gereden. We kwamen in Cesky Krumlov uit en daar hebben we een rondje gelopen.


Binnenkort komt mn shoplog online, maar ik wilde jullie alvast wat vakantiefoto’s laten zien. Ga jij ergens heen deze zomer?

More about Lin

Comments

 1. Reply

  Wat een leuke foto’s!! Ziet er mooi uit daar!
  Manon recently posted…WK 2014 Brazilian LookMy Profile

 2. Reply

  Wat heerlijk dt jullie er even op uit zijn geweest. Wat een schitterende foto’s, erg leuk om te zien.

 3. Reply

  Wat een prachtige foto’s! Het Lipnomeer is zo mooi, ik ben er ook eens geweest. En je foto’s van Wenen herken ik, precies daar ben ik ook geweest! En wauw, die blauwe ara is echt mooi.
  Anna recently posted…MY LIFE BESIDES BLOGGING | WEEK 25My Profile

 4. Reply

  mooie dieren foto’s πŸ˜€
  femketje recently posted…FOTD 23/6; Cool Purples & Bronzy Gold.My Profile

 5. Reply

  Onwijs mooie foto’s! Wenen lijkt mij wel tof πŸ™‚
  Dana recently posted…Photo diary #25My Profile

 6. Reply

  Wauw mooie foto’s!! Gelukkig heb je een leuke en fijne vakantie gehad.
  Ik ben benieuwd naar al je aankopen.
  Jessica recently posted…Opgemaakt – Maart, april & mei 2014My Profile

 7. Reply

  Wat een leuke foto’s allemaal!
  Mariska recently posted…ELF Mineral Lip Gloss – WildMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge