My Life: Dagje naar Madurodam/Sealife

Vorige week donderdag ben ik samen met Pieter lekker een dagje weg geweest. Pieter had zin om naar Madurodam te gaan en ik wilde wel naar Sea Life, dus we zijn om half 9 in de trein gestapt naar Den Haag. Van daar kom je neel snel met de tram bij Madurodam (tram 9) en als je die tram verder volgt kom je langs het Circustheater en daarna bij de boulevard in Scheveningen. We hebben een leuke dag gehad en ik wilde daar een aantal foto’s van laten zien. We hadden helaas een bewolkte dag met hier en daar druppels, maar het was wel een graad of 18, dus ik kon de hele dag in een dun vestje rondlopen.


Kinderdijk


Circustheater in Scheveningen mรฉt posters van Wicked #uptodate


Schiphol


De Dam in Amsterdam


De St. Jan in Den Bosch


Paleis het Loo


Muiderslot


Kermis


Vliegtuigje besturen bij schiphol


Het nieuwe station van Utrecht Centraal (zoals het eruit komt te zien na de verbouwing).


Anemonen in Sea Life


Zeesterren en een krabbetje


Twee roggen


Een zeester (in een ander bassin)


Een krokodil! En ik maar denken dat Sea Life alleen maar dieren had die in de Noordzee voorkwamen. Ik was trouwens als de dood dat hij in ene zn ook opendeed.


Dit schattige gele visje was algen aan het eten van de muur,ย  maar het leek meer alsof hij de muur kusjes gaf “Oh muur, ik vind jou zo lief” *kusje*.


Meer anemonen en Nemo!


Een zeeslak


Een zeeegel.

\


Blegh, een murene. Zo achter glas vind ik em prima. Ik ben em een aantal keer bij zwemmen op Corsica tegengekomen en twee meter van me af met zn bek open hoeft voor mij niet.


Nemo zn pappa!

Echt superstom. Ik had vorige week veel geswatched en ik heb er geen moment bij stil gestaan dat mijn accu bijna op kon zijn. Toen we bij Madurodam stonden begon het accu-icoontje al te knipperen, dus bij madurodam heb ik niet zo veel foto’s gemaakt. Net voor de tunnel bij Sea Life kapte mijn accu ermee. Stiekem wel balen. Je hebt namelijk zo’n tunnel waar doorheen loop (duh) en dan boven je allemaal schildpadden, vissen en kleine haaien rond ziet zwemmen. Verderop hebben ze nog zeepaardjes, kwallen, enge beesten waar ik snel voorbij liep en otters.

Na Sea Life wilde ik nog wel over het strand lopen, want je zit vlak naast de pier van Scheveningen, maar dat wilde mijn voetjes niet meer. Toen hebben we een ijsje gehaald en zijn op een bankje gaan zitten. Daarna zijn we met de tram terug gegaan naar Den Haag. We zijn uiteindelijk vlakbij het metrostation Spui pannenkoeken wezen eten nadat we nog een beetje gewinkeld hadden. Al hadden we op een paraplu en tandenborstels :’) niets gekocht. We hebben trouwens gelunchd in Madurodam met een broodje frikandel en frietjes. Ik vond het een hele leuke dag. Als je naar beide toewilt kan je geloof ik bij Madurodam vragen om een combiticket. Madurodam kostte 14,50 per persoon en Sea Life 15,50. Uit de boodschappen (zo’n supermarkt tijdschrift) had ik een bonnetje voor 2e kaartje gratis bij Sea Life, maar zo’n combiticket kost 22,50. Ik vond het vrij fors aan de prijs, maar je gaat er ook niet zo vaak heen.

More about Lin

Comments

  1. Reply

    Leuk om te lezen, het is al zo lang geleden dat ik in maduro dam ben geweest. Misschien volgende uitje met de familie ๐Ÿ˜€

  2. Reply

    Mooie foto’s, de zeester ziet er prachtig uit.
    Madurodam is ook wel leuk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge