Lacquester Dag

Door het inpakken voor de vakantie heb ik eigenlijk heel weinig tijd om te bloggen, maar nu mn lunch in de oven zit heb ik even tijd gemaakt. Ik wilde namelijk heel graag nog iets vertellen over afgelopen zaterdag. Het was namelijk superleuk, gezellig,enorm creatief en right up my alley!


Carolien van Lacquester organiseerde een nagellakdag. Een dag waar ze liet zien hoe zij haar prachtige lakken maakt, en mochten we dat zelf proberen. Toen ik binnenkwam waren er al meiden glitters aan het sorteren. Zelfde kleuren bij elkaar in bakjes aan het doen. Carolien heeft iets van 10 kilo glitter en o-ver-al zat glitter.

Het idee was dat je een cupje kon vullen met nagellak basis en daar kleur en glitter aan kan toevoegen. Er zijn twee soorten basis; gelbasis en glitterbasis. De gelbasis gaat heel mooi glanzen en de glitterbasis houdt glitters mooi in je lak. Als je glitters in een gelbasis doet zakken ze allemaal naar beneden.

Verder zijn er meerdere soorten manieren waarop je kleuren kan maken. Er zijn poederpigmenten, maar die moet je rollen zodat alles oplost en geen klontjes vormt. Er zijn vloeibare pigmenten; verfachtig die je kan mengen om jouw kleur te maken. We hadden geloof ik een stuko f 7 kleuren; wit, zwart, rood, paars, geel, blauw, en iets tussen rood en paars in (meer donkerroze). Verder zijn er nog speciale poeders. Duochrome poeder, glanspoeder (die zorgen voor een gekleurde glans of gloed zoals goud, groen, roze, paars, blauw. Je kan echt alle kanten op. Tig soorten glitters; andere kleur, vorm, grootte, finish (matte, holo, neon, metallic). Sommige zijn iriserend. Je kan van alles bedenken en je kan het maken.

Waar we mee begonnen: cupjes, sateprikkers, nagelwiel, lepels (om glitters mee in het cupje te doen) en flesjes. Met het kwastje uit het flesje kon je op het nagelwiel uitproberen of het al genoeg dekte of dat het de juiste kleur was en dergelijke. Sommige kleuren waren al snel goed en andere moest ik een paar keer meer proberen.

Ik vond dit echt zo leuk om te doen. Ik heb al wel eens vaker gefrankend. Bestaande lakken bij elkaar mixen. Drupje blauw bij een rode lak, drupjes glitterlak erbij (zodat je ook wat van de suspention base hebt) En dat ging wel vrij goed, maar je lakken gaan wel rap op zo. Ik heb er een hoop van geleerd en als ik nog een keer kan doen heb ik wel een hoop opgestoken.

De lakken dekken al sneller dan je denkt. Dat ze al snel bobbelig worden door de glitters en eigenlijk meer basis nodig hebben.

En dan de lakken die ik maakte. Ik heb ze zelf een naam gegeven.

Her Royal Holoness – Under The Sea

Okay, die eerste naam heb ik gestolen.. Van Pippi. Ik zat naast haar en we maakte praktisch dezelfde lak. Die van haar is iets paarser geloof ik, maar ik vond de naam wel heel goed passen.

Mermaid’s Tails – Cantaloupe

Blue Fairyย  – Violetta


Heel erg bedankt Carolien voor het organiseren van de dag. Het was superleuk. Er was een uitgebreide lunch en heerlijk avondeten. Hetย  was echt zo leuk om te doen.

More about Lin

Comments

 1. Reply

  Wat zijn de kleuren mooi geworden zeg! Het lijkt me echt leuk om iets te doen!

 2. Reply

  Wat een leuk en informatief verslag van die gezellige dag!
  Volgens mij heeft iedereen ervan genoten en ik zie steeds mooie Lacquester Dag mani’s langskomen op Facebook en Instagram.
  Je hebt echt prachtige lakjes gemaakt- leuk dat je ook een Her Royal Holoness hebt ๐Ÿ™‚
  Pippi recently posted…Review: Diadermine Lift+ Verzorgende GezichtsolieMy Profile

 3. Reply

  O wauw wat leuk en mooi zijn ze geworden!
  Kayra recently posted…Happy New HairMy Profile

 4. Reply

  Wat tof! En wat een mooie lakjes heb je gemaakt. Lijkt mij ook echt een keer leuk om te doen!

 5. Reply

  wat een leuk verslag van de dag… hele mooie lakjes heb je gemaakt vooral violetta is prachtig.

 6. Reply

  Oh wat gaaf zelf lakken maken, ik zou me dan wel de heledag kunnen vermaken hoor!
  Manon recently posted…E.L.F nagellak Dragon FruitMy Profile

 7. Reply

  Leuk om te lezen en te zien wat je nou precies gemaakt hebt. ๐Ÿ˜€ Ze zijn prachtig geworden!

 8. Reply

  Wat een leuk verslag! Geeft precies weer hoe ik het ook heb ervaren. Wat hebben we genoten hรจ, het was echt een geweldige dag!
  Natasja recently posted…Purple Happiness by NatasMy Profile

 9. Reply

  Prachtige lakken heb je gemaakt en wat een leuke namen! (Drukte te snel op verzenden:-))
  Natasja recently posted…Purple Happiness by NatasMy Profile

 10. Reply

  Mooie lakken heb je gemaakt, vooral Her Royal Holoness! Baal heel erg dat ik er niet bij was ๐Ÿ™
  Kaylani recently posted…Seaweed Pore-Cleansing Facial Exfoliator The Body ShopMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge