Joico Body Luxe Shampoo en Conditioner

Nieuwe merken shampoo en conditioner proberen vind ik altijd leuk. Ik heb van alles geprobeerd, maar ik kom meestal weer terug op mijn oude vertrouwde gliss kur. Geen idee eigenlijk of dat de beste producten voor mijn haar zijn eigenlijk. Barberstore vroeg me mijn haartype te omschrijven. Ik heb normaal haar, maar vrij veel last van haaruitval en daarom gebruik ik volumizing producten zodat ik er nog iets van kan maken. Daarom heb ik Body Luxe producten om over te vertellen.Hier zie je travelsize producten. Te krijgen in de shop. Flesjes van 50 ml en dus makkelijk om mee te nemen in je handbagage als je een weekend weg gaat en je vliegt en geen koffer incheckt. De flesjes hebben een handig dopje dat je kan indrukken en er zo maar een beetje uitkomt. Zeker handig bij de shampoo, want deze is vrij vloeibaar. De conditioner daarintegen is heel dik. Heel hard knijpen om er een beetje uit te krijgen. Bij de conditioner vind ik het handiger om de dop er af te draaien en dat gaat ook makkkelijk. Verder maakt het niet uit dat de conditioner dik is, want in je haar verdeelt het alsnog makkelijk.

De producten ruiken naar aloe vera en groente thee en tevens een klein beetje zoet, maar wel fris. Best een aangename geur, maar deze blijft niet in je haar hangen. Maar tijdens het douchen ruikt het wel lekker. Nadeel vind ik dat het twee donkergroene flesjes zijn en als je het op een plankje in de douche ziet, zie je eigenlijk geen verschil. Als het ene dopje nou wit was bijvoorbeeld.ย  Ik heb al meerdere malen perongeluk eerst de conditioner gepakt en dan is het eigenlijk fijn dat het dik is en er niet makkelijk uit komt zodat ik eerst de shampoo pakt.

Hier een plaatje van de fullsize producten. Fullsize hebben de shampoo en conditioner 300 ml. Verder heeft de Body Luxe serie nog een Root Lift, Volumizing Foam, en Volumizing Elixer. In mijn ogen een textuur foam, een mousse en een serum.

Wat deze producten speciaal maakt is het Bio-Advanced Peptide Complex. Een speciale voedingsstof voor het haar wat door Joico ontworpen is in een laboratorium. Ze hebben gekeken naar de bouwstenen van het haar en dat deze daar dan meer van nodig heeft om te herstellen. Haar bestaat uit keratine. Eiwitten die vezels vormen, om elkaar draaien en zo haar vormen dat laagjes heeft. Eiwitten zijn opgebouwd uit aminozuren en haar bevat veel cysteine en arginine. Daarom heeft Joico een peptide complex (moleculen waar meerdere aminozuren aan elkaar zitten) gemaakt. De aminozuren blijven zitten op beschadigde gedeeltes van het haar en repareren het. Tenminste dat is de gedachte.

Mijn ervaring?

Ik heb het idee dat mijn haar zachter en gladder is na gebruik van de shampoo en conditioner. Mijn haar heeft iets meer volume. Niet zoveel als wanneer ik volume mousse gebruik, maar meer dan wanneer ik geen mousse gebruik. Wel heb ik het idee dat mijn haar pluiziger is dan normaal.

 

Heb je ander soort haar dan normaal/fijn? Joico heeft een hele grote lijn met allemaal verschillende soorten producten voor elk soort haar. Kijk hier eens. Een lijn voor krullend haar, gekleurd haar, dagelijkse verzorging, voor beschadigd haar, voor droog haar, voor dik haar, om zacht haar te krijgen. Voor ieder wat wils.

 

More about Lin

Comments

  1. Reply

    ik ken dit merk zelf nog niet maar het klinkt wel super nice ;D
    femketje recently posted…Look โ€“ Bird Set Free.My Profile

  2. Reply

    Wat zien de producten er mooi en professioneel uit! Ze lijken me erg fijn.
    Nicole recently posted…Schwarzkopf Essence Ultime Botin Volume ShampooMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge