Inspiration – Home Decoration

Sinds een paar maanden wilde Pieter graag naar Utrecht verhuizen zodat hij niet meer zo’n superlange reistijd heeft. Twee keer per week gaat wel, maar meer was toch wel erg veel. En met overwerken was hij al helemaal pas laat thuis. Nu hij afgestudeerd is en full time aan de slag is hebben we ons ingeschreven in Utrecht, hebben we gekeken naar een voorbeeldwoning ja, nu hebben we een appartement dat zo goed als voor ons is als we ja zeggen.

Ik heb staan glunderen. Zijn wij echt al de eerste op de lijst? Maar we zijn pas net ingeschreven? Zou het zijn omdat we vanuit Eindhoven komen? Maar we zijn maar starters! En dan ook pas echt net net starters! Mogen we echt? Wauw. Zijn wij echt de eerste op de lijst? Ik heb echt met mijn oren staan klapperen. De kamer waar ik in stond kon echt met een paar weken al mijn huiskamer zijn. Wauw.

Zoals je ziet ligt de vloer er nog in en die mogen we overnemen. Nice! Dat scheelt echt al zo’n stuk gerommel. En wauw, de muren zijn al wit. Precies wat ik wilde! Ja echt, ik had me voorgenomen om het gewoon rustig en strak te houden. Echt zo tof dat dat er zulke grote ramen in zitten. Het is echt zo licht binnen. En een mooie grote keuken, en een grote badkamer met ligbad. Het is bijna 2,5x zo groot als we nu hebben! Dit kan hier en dat kan daar! En kijk het uitzicht eens! Ik kan vanaf hier zelfs het huisje van mn beste vriendin zien! Dan wonen we weer op loop afstand van elkaar! Ik heb als een gek staan glimlachen geloof ik. En als we willen kunnen we er al over 1,5 week in. Wow, snel! Enige nadeel dat ik me kan bedenken aan het huisje is dat er geen oven of vaatwasser in zit. Nou dat is te overkomen. Niet klussen, niets om op te knappen, niets om aan te leggen. Nuja misschien de vaatwasser dan, maar daar zit opzich wel een aansluiting voor. En een oven kan ook wel erbij gezet worden.

Toen ik thuis kwam had ik gelijk zin om pinterest door te zoeken naar ideetjes die ik wilde. Ik had een hele lijst met dingen die ik nieuw wil. Het hoeft allemaal niet de eerste week gekocht te worden. Ik begon een lijstje te maken.. nieuwe salontafel, nieuwe lamp, nieuwe gordijnen, nieuw kleedje bij de bank, nieuwe boekenkast, nieuw tvmeubel, nieuwe beautykast. Verder wilde ik ook nog een nieuw hoofdbord en nieuwe nachtkastjes in de slaapkamer. Ik had gelijk een miljoen ideetjes, dus daar heb ik moodboards van gemaakt.

Je ziet het verder nog een keer terug komen, maar ik wil zo’n kleed. Met van die zigzagjes erop. Chevrons heet dat in het engels. En ik heb al een site gevonden waar fotos staan van hoe je dat zelf kan doen. Ik. Wil. Het! Het kleedje op van de link staat helemaal onderaan, maar deze eerste foto ging vooral om de salontafel. Ik vind dit soort hout echt mooi. Simpel, sierlijk, stevig. Nu nog zoiets vinden!

Voor in de woonkamer wil ik een boekenkast en een toffe lamp. Ik heb al een tijdje rond zitten kijken en ik heb bij andere mensen zo’n lamp gezien en ik wil deze ook.

Een beetje inspiratie voor de slaapkamer. Op het moment is het nog een beetje een zooitje van van alles, maar dat wil ik anders. Ik wil geen 500 kussens op mn bed, maaar een wit nachtkastje aan beide kanten met een mooie lamp erop en een grijs hoofdbord lijkt me wel heel mooi.

Ik wil een fatsoenlijke beauty corner maken voor mezelf. Alex kast denk ik en een mooie grote spiegel, vlak bij het raam in de slaapkamer denk ik. Ik kan niet wachten! Ik wil ook een tuthoekje.

Ook wil ik gradient gordijnen. Ik ben het tegengekomen met wit-roze gordijnen en dat vond ik ook mooi. Maar onze bank is donkerblauw. Beetje een muted navy kleur en ja, dan staat roze er heel gek bij. Volgens mij hebben ze ook donkerblauwe textielverf van dylon en ik wil wel een keer witte gordijnen kopen en ze in de verf dippen.

Ik heb twee van zulke ladekastjes die ik wil houden, maar ik vind de kleur die ze hebben niet zo mooi en daar wil ik iets mee doen en toen ik dit tegenkwam was ik gelijk verkocht. Ik hou van gradients en het ombre effect. Die kleuroverlopen vind ik echt tof en ik wil wel een keer twee potjes verf halen bij de action en aan de slag gaan.

Het is niet helemaal wat ik wil, maar een beetje bij elkaar geraapt. Kastjes voor schoenen en misschien een stukje voor mn tassen. Een lampje, iets leuks aan de muur. Ergens nog een mooie lamp in het midden. Kijken of het past, want de gang is niet zo breed.

Je hoort het al. Ik ben enorm enthouastiast! Niet klussen, maar gelijk met het leuke werk beginnen; het inrichten. Ik heb al onwijs zin en als we gaan verhuizen ga ik geloof ik een pak vuilniszaken erdoor heen jagen met spul wat ik allemaal neit meeneem.

Hoe ziet jouw droomhuisje eruit?

More about Lin

Comments

 1. Reply

  Mooi om te zien!

 2. Reply

  Mooie inspiratie en mooi appartement! En ja een oven is wel onmisbaar maar met de hand de afwas doen heeft ook wel zijn charme :p

 3. Reply

  Het is zo leuk om er zo mee bezig te zijn! Toen wij ons appartementje kochten vorig jaar ben ik ook zo aan de slag gegaan en eerlijk is eerlijk ik heb nu wel het huisje wat ik graag wou en ben nog steeds blij met alles πŸ˜€ Veel plezier!

 4. Reply

  Gefeliciteerd met je appartement. Mooi inspiratie, alles wat ik zelf ook mooi vind πŸ™‚ Pinterest is geweldig voor inspiratie vind ik

 5. Reply

  Mooie inspiratieplaatjes! Krijg nu helemaal zin om ook een huisje in te richten, haha.

 6. Reply

  Leuk he? Bezig zijn met je eigen huisje in te richten. Ik houd erg van witte meubels, mooi hout, rustig.

 7. Reply

  Mooie plaatjes! Ik vind de foto’s van het huis ook wel mooi, echt fijn dat de vloer en muren zo kunnen blijven!

 8. Reply

  Super leuk πŸ˜€

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge