Het belang van een goede zorgverzekering

Zoals jullie wel weten heb ik helaas geen goede gezondheid. Ik heb reuma en heb hier iedere dag onder te lijden. Heel veel praat ik er niet over, maar af en toe mag het best even benadrukt worden dat het niet makkelijk is. Gelukkig hoef ik me geen zorgen te maken over geld. Kan ik focussen op me weer beter voelen.

Ik ben dagelijks bezig met mijn ziekte. Ik kan niet hele dagen naar school. Dat is voor mij te lang zitten (iets wat me pijn bracht) en concentreren kost mij enorm veel energie. Door medicijnen lukte dat niet zo goed en mijn energieniveau liep enorm snel leeg. Ik liep op school enorm op mijn tenen en had elke paar weken weer een terugval waardoor ik 1,5 week gewoon niets kon en alleen op bed lag met pijn. Dat was geen doen. Ik had geen energie voor fysio of beweging en kon het huishouden ook niet echt aan.

Werken is iets wat ik ook niet kan. Ik baal er enorm van. Ik ben stiekem nog best jaloers op sommige mensen. Ik zou ook graag gewoon dagelijks naar kantoor gaan. Maar als ik zie dat ik na mijn fysiofitness uur toch een uurtje op bed ga liggen zie ik ook wel in dat dat niet gaat. Ik heb gelukkig wel een hoop minder pijn. Ik doe het een stuk rustiger aan en dat merk ik aan mn lichaam. Eerder dit jaar kreeg ik andere medicijnen en met 3x per week fysiotherapie voel ik me een stuk beter. Ik ging van 2x per week een injectie in mn buik naar 1x per maand een injectie in mn been. Dat bevalt goed. Door alle rust heb ik minder diepe dalen. In plaats van hele weken op bed is dat nu nog maar een halve dag. Heb ik gelukkig alle tijd om het huishouden te doen.

Omdat het veel geld kost om niet te kunnen werken en ziek te zijn, is het belangrijk om goed uit te zoeken waar je op kan besparen. Je zorgverzekering bijvoorbeeld. Voor mij is het belangrijk om een goede aanvullende zorgverzekering te hebben, maar liever betaal ik niet de hoofdprijs. Op verschillende websites kan je je zorgverzekering vergelijken met die van andere zorgaanbieders.

Hoewel ik een fijn leven heb, met mijn lieve vriend, ons mooie appartement en onze schattige konijntjes is mijn reuma wel een chronische aandoening. Ik kom er helaas niet meer vanaf. Hierdoor zal ik altijd pijn en hoge ziektekosten hebben. Als ik overstap van verzekering (dat kan weer in december) dan let ik er daarom ook goed op dat de aanvullende verzekering overeenkomt met de dingen die ik nodig heb. De vergoeding aanvullende verzekeringen zijn bijvoorbeeld heel belangrijk voor mij. Niet alleen voor een nieuwe bril, maar ook voor fysiotherapie, medicijnen en onderzoeken in het ziekenhuis. Als ik goed verzekerd ben hoef ik me geen zorgen te maken over de kosten die ik in het ziekenhuis maak. Of die ik heb aan 3x per week fysiotherapie om me soepel te houden. Kan ik me focussen op mn gezondheid en fit blijven.

Stap jij over van zorgverzekering om kosten te besparen?

More about Lin

Comments

 1. Reply

  Wij bekijken elk jaar wat wij daadwerklijk nodig zouden kunnen hebben voor onze gezondheid en bekijken dan wat een bij ons passende verzekering is ( je kan natuurlijk niet alles voorzien)….Het klinkt misschien wat vreemd maar ik hoef bv geen pakket waar kraamzorg of anticonceptie inzit ( mijn man ook niet)…wij maken een risicoafweging die passend is bij onze persoonlijke wensen en gezondheid….en natuurlijk is het prijskaartje wel belangrijk, maar niet doorslaggevend bij de keuze die wij maken…
  Petra recently posted…Schwarzkopf, Poly palette, perfect gloss color…My Profile

 2. Reply

  We zitten al ons hele leven bij dezelfde zorgverzekeraar, CZ. En daar ben ik tevreden over! Ook ik loop namelijk ziekenhuis in en uit.. medicatie hier en daar… non stop pijn. Mn vader houd alles gelukkig goed in de gaten.. want ik heb er vrij weinig verstand van kan ik je vertellen!
  Eilish recently posted…Fashion โ™ฅ OOTD | Nieuw vest | Vero ModaMy Profile

 3. Reply

  Vanwege mijn gezondheid en de vele zorg die ik nodig heb wil ik niet overstappen, want nu krijg ik alles vergoed en dat wil ik graag zo houden en ik ben erg tevreden met dat wat ik nu heb….al zou goedkoper ook echt wel fijn zijn

 4. Reply

  Herken wat je schrijft. Slopend vind ik het, elke dag pijn. En rustiger aan doen is moeilijk, maar blij dat je dat nu wel doet. Je lijf is je dankbaar zo te lezen. Ik ben chronisch ziek en heb wรฉl geldzorgen. Door een immuunsysteem wat op tilt geslagen is voel ik me bijna elke dag grieperig en ontzettend moe. Als of je nooit hersteld van een zware griep. Kan niet sporten (dan wordt alles erger) en stress is funest. Maar ondanks mijn klachten enigzins zichtbaar zijn (heb altijd een dikke nek ivm opgezette lymfe), ontstekingsreactie in mijn bloed, moeilijk lopen, ben ik volgens Nederland niet ziek. Want ze kunnen geen naam vinden voor mijn aandoening. Die bestaat wel hoor, maar Nederland ontkent dat het bestaat. De WHO erkent het, Engeland, Duitsland en Belgie ook. Zit dus noodgedwongen in de bijstand, elk duppie omdraaien. En je rot sparen om je eigen risico te kunnen betalen. Ben wel dankbaar en blij dat ik mijn rekeningen kan betalen en ik in mijn huisje kan blijven wonen!!
  Zorgverzekeraar is erg belangrijk idd. Vorig jaar ook weer goed naar gekeken! Zo jammer dat de vergoedingen voor fysio minder zijn geworden. Zou dat nog veranderen….
  NailTalk recently posted…P.S. Nailpolish PrimarkMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge