Halloween Nailart – Jack ‘O Nails

Vrijdag is het alweer zover. Het is Halloween! Nou wordt het in Nederland niet zo groots gevierd als in Amerika, maar er zijn wel genoeg Halloween feestjes en daar moeten ook leuke Halloween nagels bij.

Als ik aan Halloween denk, denk ik eigenlijk vooral aan het pompoenen uitsnijden. Leek me wel leuk om de welbekende Jack O Lanterns op mijn nagels na te maken.

Ik begon met een oranje lak. Met het kwastje bedekte ik niet mijn hele nagel, maar slechts driekwart daarvan. Met het kwastje maakte ik 3 banen, waarvan de middelse een haartje langer. Ik probeerde de bovenkant rond te maken.

Ik koos een lichtere peachy kleur om randjes mee te maken. Je kan het ook omdraaien, dat je de lichtere kleur gebruikt om de banen te maken en de donkere kleur om het mee te omranden.

Met een groene lak (eigenlijk twee kleuren) maakte ik een blaadje en met een bruine lak een steeltje.


Ik vind de pompoenen schattig geworden. Maar ja, met Halloween maak je elkaar aan het schrikken, en dus moest er nog een enger gezichtje op.

Waarom het nou Jack ‘O Lanterns heten? Volgens wikipedia:

Er zijn veel verhalen over de oorsprong van de lantaarn. Een van de bekendste is het verhaal over de smid Jack. Op een avond kwam Jack de duivel tegen die hem naar de hel wilde meenemen. Jack wist met een list de duivel in een boom te lokken, en kraste vervolgens een kruisteken in de stam van de boom zodat de duivel de boom niet meer kon verlaten. Pas nadat de duivel Jack had beloofd dat hij nooit naar de hel zou hoeven haalde Jack het kruisteken weg en liet de duivel weer vrij. Toen Jack jaren later stierf mocht hij door zijn slechte levenswandel niet naar de hemel, maar de duivel liet hem ook niet binnen in de hel wegens de gedane belofte. Sinds die tijd doolt de ziel van Jack volgens het verhaal rond over de aarde. De duivel gooide Jack nog wel een gloeiend kooltje achterna toen hij hem wegstuurde bij de hellepoort. Jack stak het kooltje in een knol die hij aan het eten was en kreeg op die manier een lantaarn om zijn weg mee te verlichten. Volgens deze legende is de jack-o’-lantern is vernoemd naar de smid uit dit verhaal.

Oorspronkelijk werden knollen gebruikt om de lantaarns te maken, maar naar Amerika geรซmigreerde Ieren ontdekten al snel dat de pompoen een stuk geschikter was voor dit doel.

Doe jij iets met Halloween? Ga jij verkleed? En zo ja? Als wat, want daar ben ik wel heel benieuwd naar.

More about Lin

Comments

 1. Reply

  Prachtig gedaan ๐Ÿ™‚

 2. Reply

  Toffe nail art en jazeker dat ik gek ben op halloween. Ik ga niet verkleed maar geniet wel van events zoals fright nights enzo.
  Wendy (MissPinkyNails) recently posted…Combination SundayMy Profile

 3. Reply

  Tjeetje, wat is hij ontzettend leuk!…
  Petra recently posted…Review: Sanex shampoo, normaal haar …My Profile

 4. Reply

  Super leuke naijl art. Zelf heb ik volgende week een halloween feestje waarbij ik verkleed ga als een gothic vampier.

  LIefs
  Tessa recently posted…Gastblogger the Beauty BlondieMy Profile

 5. Reply

  Leuk gedaan!
  Beau recently posted…My life in pictures #11My Profile

 6. Reply

  Heel erg tof, al had ik een donkere basis gekozen! Ik doe helemaal niets met Halloween, ook nooit gedaan eigenlijk.
  Mirne recently posted…Mijn food bucket listMy Profile

 7. Reply

  Leuk verhaal ๐Ÿ™‚ En leuke nail art!
  NailTalk recently posted…Antique Flowers Prt. 2 – Nail ArtMy Profile

 8. Reply

  Super lief! Op een niet lieve manier.
  Eh… je snapt wel wat ik bedoel.
  Cutecle recently posted…Glow in the Dark Nails & Giveaway! – Open InternationallyMy Profile

 9. Reply

  super netjes gemaakt ๐Ÿ˜€ pretty!
  femketje recently posted…Massive Ciatรฉ Shoplog!My Profile

 10. Reply

  Leuk gedaan! Ik doe zelf niks met Halloween ๐Ÿ˜‰
  Ilse recently posted…Miss Sporty- Rosy Galaxy 064 (Crush On You)My Profile

 11. Reply

  Leuk!! Mooi basislakje ook. Wij doen hier net aan Halloween. Al maken we wel eens ‘echte Jack O’Lanterns’ .
  Lisanne recently posted…Catrice | Longlasting Brow Definer 020 ‘flASHy Brows’My Profile

 12. Reply

  Ooh die zijn leuk zeg!

 13. Reply

  zo die is leuk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge