GG Couture Nail Lacquer – Norah

In Amerika is het al vrij bekend, maar in Nederland komt het nu pas een beetje op; de Indie nagellak. Mensen die zelf hun eigen nagellak mixen en deze verkopen. Kleuren maken die je nog niet in de winkels ziet, lakken met speciale glitters, glow in de dark, speciale shimmer of gewoon allemaal. Ik heb al wel een aantal keer op het punt gestaan om Indie lakken uit Amerika te bestellen, maar dure verzendkosten (30 euro ongeveer) hield me meestal toch tegen. Hoeft gelukkig niet meer, want er zijn Nederlandse webshops die ook Indie lakken verkopen!

Als eerste het flesje. Is dat niet superschattig? Een strikje, een rhinestone bovenop en een mooi label. Een flesje van dik glas en onderop een handgeschreven label met daarop de naam. In dit geval Norah. Een mooie paarse kleur vol shimmer.

Een stukje over GG Couture en waarom het opgericht is. Ik heb er zelf nog even mijn imput bij gezet in cursief.

Op de site van GG Couture vertelt eigenaresse Gabrielle Gyori (GG) dat ze de nagels van haar jongere zusjes aan het lakken was en ze zich eigenlijk afvroeg wat er nou allemaal aan chemicalien in de nagellak zat. Ze ging op onderzoek uit en vond dat stofjes zoals formaldehyde, tolueen, dibutylftalaat (DBP), fenolhars en kamfer in een hoop nagellakken zitten.

De eerste drie chemicalien worden ‘The Big Three’ genoemd en deze worden al steeds meer geweerd en niet meer in nagellakken gestopt. Zeker in Amerika en Europa zijn daar strengere reguleringen voor. Maar als bedrijven zoals Primark hun spullen in China laten maken, kan je er niet van uit gaan dat deze ‘the big three free’ zijn.

Wil je nagellak met zoveel chemicalien op je nageltjes van kinderen smeren? Gabrielle zocht naar alternatieven, maar of de kleuren waren niet leuk genoeg of de lak was volgens haar kwalitatief niet goed genoeg. Dat waren haar redenen om haar eigenlijk te maken. Iets wat ze al jaren doet en ze superleuk vind om te doen.

Door het zelf te maken kan ze garanderen dat de lak de bovengenoemde 5 chemicalien NIET bevat. De lak is niet op dieren getest, bevatten natuurlijke kleurstoffen, ze kan de flesjes leuk aankleden, ze kan zelf haar collecties maken en uitbrengen wanneer ze dat wilt en ze kan de nagellak geurtjes geven. Na maanden experimenteren en verbeteren zegt ze dat ze nu een lak kan aanbieden van goede kwaliteit en die snel droogt.

Maar wat vind ik nu van de lak?

Ik ben eigenlijk pas op zoek gegaan naar achtergrond informatie toen ik aan het schrijven van het artikel begon. Ik wist toen nog niet dat het natuurlijke kleurstoffen bevatte.
Waarom is dat van belang? Ik wist helemaal niet wat ik precies van de lak moest verwachten, maar de lak dekte pas na 3 laagjes. En ik moet zeggen nu ik weet dat het geen chemische kleurstoffen zijn, ik dat een stuk minder erg vind. De lak droogt inderdaad vrij vlot en voor een metallic paarse kleur lakt deze zo goed als niet streperig. De lak bevat mooie shimmer, die in de zon beter uit zal komen, maar die had ik tijdens het swatchen helaas niet tot mijn beschikking -zon kom hier!-.

Wat ik wel leuk vind is dat ik een beetje een gel effect heb. Op de foto hierboven zie je dat wel goed. Het lijkt alsof ik er een topcoat overheen heb gedaan, maar dat heb ik niet. Dit is puur de lak. De lak glimt mooi en ik heb foto’s pas na 3 dagen gemaakt. Niet gek eh. Geen tipwear, geen chips.

Indie lakken kosten wel iets meer dan Catrice of NYC, maar zitten over het algemeen qua prijs rond merken als L’Oreal en Essie. Deze GG Couture Nail Lacquer kost €8,95 en is te koop bij Big City Nails. Neem zeker even een kijkje in haar shop. Naast mooie nagellak zoals deze, maakt zij ook haar eigen nagellak en ze verkoop een hoop nailartspulletjes!

More about Lin

Comments

 1. Reply

  Mooi!
  Er zijn inmiddels een hoop internationale indies die niet zulk hoge verzendkosten hebben, trouwens πŸ™‚

 2. Reply

  Mooi kleurtje!

 3. Reply

  Die kleur is echt prachtig!

 4. Reply

  wat een onwijs gaaf lakje! Mooie kleur en mooie foto`s!

 5. Reply

  Klinkt goed. Ik dacht altijd dat indie nagellak van wat mindere kwaliteit was, niet dus!

 6. Reply

  Heel mooi kleurtje! Ik wist ook helemaal niet dat er natuurlijke nagellak bestaat.

 7. Reply

  Ik ga zeker eens kijken! Ben erg benieuwd naar Indie lakken en precies wat je zegt in Amerika zijn de verzendkosten erg hoog πŸ˜‰

 8. Reply

  Grappig, alle basis nagellak die je kan kopen voor het mengen van je eigen nagellakken zijn over het algemeen 5-Free. Dit is eigenlijk omdat die stoffen niet zomaar verkocht mogen worden. Dus de meeste verkopers van basis nagellak 5-Free zijn. Alleen is er in Nederland moeilijk aan te komen aan die basis word voornamelijk in amerika gemaakt en mag niet verscheept worden wegens het brandgevaar. Dus vandaar dat een boel indie makers er een verhaaltje aan vast maken. Ook in de hoop dat het anderen te moeilijk lijkt en het niet gaan doen. Het mengen van eigen nagellak bestaat uit niets meer dan een base, pigmenten en/of glitters. Maar de nagellak zelf is een voorgemaakte gekochte basis.

 9. Reply

  Wat een mooie kleur!

 10. Reply

  Wow dit is echt een gigantische mooie lak

 11. Reply

  wat een cute potje!

 12. Reply

  Wat een prachtig lakje!

  β™₯

 13. Reply

  Vind ‘m net wat te ‘sheer’ denk ik! Wel mooi en lief kleurtje!

 14. Reply

  mooie kleur

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge