Februari Nailart Maand – 22 Summer Vinyl

Met vinyls wilde ik iets doen wat ik nog niet gedaan had met vinyls. Dubbele gradients heb ik al wel veel vaker gemaakt, maar nog niet in vormpjes met behulp van vinyls. Het resultaat? Spectaculair denk ik toch wel.


Van de week kocht ik twee lakken van Essence; een van het nieuwe assortiment (shade of happiness) en een in de uitverkoopbak (don’t be shy) en toen ze zo naast elkaar op mn bureau stonden vond ik ze wel mooi bij elkaar passen. In een gradient zouden ze heel mooi passen. Ik was een beetje in mn lades aan het rommelen (ik deed een poging tot opruimen) en kwam daar off to miami tegen en zocht er nog een paar lakken bij. Daar kwam deze gradient uit.

Van links naar rechts zie je: NYC Lavender Blossom – Sally Hansen Razz-berry – Essence Colour and Go Off To Miami – Essence Colour and Go Shade of Happiness – Essence Colour and Go Don’t Be Shy – LM 142

Ik kreeg op instagram te horen dat het leek op een raketijsje. Supergrappig. Dat was niet mijn intensie, maar vind het wel tof. Ik moest zelf erg aan zomer denken. Ik kreeg gelijk zin in cocktails! 🍹

 

Waar ik vroeger altijd het ‘plakband’ opperde, ga ik nu vol overtuiging ‘latex!’ zeggen. Voor zover ik weet is dit ‘gewoon’ latex zoals je bijvoorbeeld bij een hobbyzaak kan kopen. Maar dan met een kleurtje en in een handig flesje. Het beschermt mn huid en het is makkelijker weg te halen. Enige is dat het wat droogtijd vergt. Je moet ook zorgen dat je nagels goed droog zijn, want anders nemen de vinyls je gradientlak mee.

Omdat de vinyls mijn nagels niet compleet bedekten heb ik hier en daar nog striping tape toegevoegd.

Links zie je 1 laagje gradient aangebracht met een sponsje en rechts na twee laagjes. Soms heb ik het resultaat rechts pas na 3 laagjes stempelen. Zolang het nat is haal je de vinyls weg zodat je geen draden trekt.Ik gebruik hierbij altijd een pincet en het wil nog wel eens voorkomen dat ik de vinyl stuk trek. Oops!

Ik maakte over de vinyls een tweede gradient met bijna dezelfde kleuren. De basis ging naar paars toe en ik was bang dat de gradients in het midden precies hetzelfde zouden zijn qua kleur en dus weg zouden vallen. Ik zag het een beetje bij mn holo gradient. Daarom voegde ik twee turkooise kleuren toe.

 

Van links naar rechts zie je: Essence Colour and Go Off To Miami – Essence Colour and Go Shade of Happiness – Essence Colour and Go Don’t Be Shy – LM 142 – Essence Colour and Go Play With My Mint – Kiko 344

 


Het jammere aan de vinyls vind ik dat je niet van die strake randen krijgt. Die heb ik bij striping tape wel. Misschien valt het nu gewoon onwijs op omdat je van zo dichtbij kijkt. Ik zie het niet als ik gewoon zo naar mn nagels kijk terwijl ik dit typ.

Ik was zo benieuwd hoe dit er matte uitzag. I love it!

Maar waar ik nog veel meer van houd is een holografische topcoat. Dit is Catrice Let’s Do The Holo Show van de Million Styles lakken die nu (semi) permanent in het schap te vinden zijn. Dit is dus gewoon over de matte topcoat heen. πŸ˜‡πŸ˜‡

 More about Lin

Comments

  1. Reply

    Wow! Ziet er super mooi uit! -x-

  2. Reply

    woahh lekker fel πŸ˜€
    femketje recently posted…NOTD – O.P.I Hello Kitty Let’s Be Friends.My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge