Februari Nailart Maand – 17 – Patroon

Patroon. Ik heb verschillende nailarts gemaakt, maar ik vond ze geen van alles passen. Ik denk dat ze na de challenge nog wel online komen. Ik wilde iets moois maken en ik wilde heel graag weer marblen. Ik had namelijk iets gezien wat ik nog heel graag wilde uitproberen; spiraalvormige marbles.


Hier op de collage zie je de lakken die ik hier in de marble gebruikte. OPI Muir Muir On The Wall, OPI Brisbane Bronze, OPI Frog In My Throat & OPI This Color Is Making Waves. Ik moest stiekem wel even lachen om mn oude swatches. Brisbane Bronze heb ik best een tijd en dat zie je ook wel aan de foto’s. Het valt me vooral op hoevaak ik van nagelvorm verander. Kan je nagaan hoevaak er nagels breken. Snik. Ik ben bewust op zoek gegaan naar metallic lakken. Die dekken niet altijd even goed, maar ik vond deze kleuren wel erg mooi bij elkaar. Misschien vraag je je af waarom ik zou marblen met OPI lakken? Vooral omdat deze goed spreiden blijkt. Ik draag eigenlijk weinig een lak ‘los’. Het is vooral nailarts die ik op heb.

En dan de vraag.. hoe maak je zo’n marble? Ik heb er een uitgebreide post over geschreven, amar hier nog even kort de basics. Ik gebruik demi water op kamertemperatuur. Ik weet niet of het demi water belangrijk is, maar dat het op kamer temperatuur is wel! Het uitzoeken van de lakken is uitproberen. Niet alle pigmenten spreiden even goed. Glitterlakken vermijden en in het begin zou ik shimmers in lakken ook vermijden. Metallic of Creamy lakken zou ik zeggen. Zorg dat je iets van een krant onder je kopje hebt en ook dat je bijvoorbeeld sateprikkers klaar hebt liggen. Met marblen begin ik altijd met een witte basis op mn nagels. Meestal ga ik voor een basecoat en 1 laagje wit. Maakt niet uit dat deze nog niet compleet dekt, zolang deze maar droog is. Bescherm je nagelriemen met plakband of met zoiets als liquid latex. Maak alle lakken al open. Dat je alleen het dopje hoeft op te tillen. Dit scheelt tijd en die heb je namelijk niet zo veel. Zet je kleuren op een rij waarop je de lakken wilt gebruiken en druppel 1 voor 1 de lakken op het water. Zorg dat je kwastje net boven het water zit, maar het water niet raakt. Als je het kwastje te hoog houdt zal de druppel naar de bodem vallen. Als de druppel niet wilt spreiden kan je bij de eerste druppel met de sateprikker ‘er om heen roeren’. Dat breekt oppervlaktespanning en soms wilt het daardoor wel spreiden. Als het verderop gebeurt… soms kan je een beetje tegen de rand tikken of beetje met het glas wiebelen. Ik zou glas adviseren. Ik gebruik hier wel plastic, maar dikker plastic. Nagellak smelt namelijk dun plastic. Probeer de druppels in het midden van de vorige te druppelen. Verder is het belangrijk dat je heeel licht met een sateprikker/naald/dottingtool/of dergelijke wilt gebruiken door de lak strijkt. Kan zijn dat tijdens het tekenen de lak nog wat spreidt, hier heb ik ook wel vaker last van, maar meestal is het door het tekenen er wel iets van te maken.

Bij deze marble heb ik van alle kleuren 2 druppels gebruikt. Ik kan een bullseye maken met meer kringen, maar dan kan je de kleuren niet meer goed zien na het tekenen van de spiraal. Het is niet erg dat je nog nagellak langs de rand van het bekertje hebt zitten. Het ziet er vies uit, maar ik vind het makkelijker om de lak tijdens het tekenen tegenaan te ‘plakken’. Zo blijft de lak op zn plek liggen. Klinkt misschien gek, maar soms is de marble los van het kopje en dan kan je het kopje draaien (om het makkelijker te maken om je vinger in te dippen) en dan draait de marble niet mee of teken je een lijn door de lak, maar duw je de marble mee ipv door de lak.

 

More about Lin

Comments

 1. Reply

  super gaaf gemaakt πŸ˜€
  femketje recently posted…NOTD – French Glitter Mani.My Profile

 2. Reply

  Het lijkt net oil slik. Mooi!

 3. Reply

  Slick dus. Jeej autocorrect :p

 4. Reply

  Mooie kleurencombinatie. Enne.. mijn favoriete lakken, OPI <3
  Natasja recently posted…Happy day! #2 Coffee BreakMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge