Favo Series Op Het Moment

Ik ben dol op series kijken en er komen ook regelmatig nieuwe series. De ene vind ik wel onwijs leuk en dan sta ik echt te springen om een volgende aflevering en bij de andere val ik na een kwartier in slaap en kan het me echt niet boeien. Hier 6 van de series die ik op het moment heel graag kijk.

Saving Hope

Saving Hope is een Canadese ziekenhuisserie die gaat over dokter Alex Reed en Charlie Harris. Ze zijn op weg naar het gemeentehuis om te gaan trouwen als hun taxi in een ongeluk betrokken raakt en Charlie in een coma beland. Alex doet er alles aan om hem eruit te krijgen en ondertussen zie je Charlie als soort geest door de gangen van het ziekenhuis lopen. Wanneer patienten geopereerd worden of een bijna dood ervaring hebben zie je eerst hoe Alex ze probeert te redden en dan zie je ze bij Charlie. Beetje onwerkelijk, maar wel een hele andere hoek dan je normaal ziet. Het tweede seizoen is inmiddels afgelopen en goed spoilers: charlie komt uiteraard uit zn coma, maar kan daarna nogsteeds met geesten communiceren en dat zet hun relatie op scherp. Ik ben de serie gaan kijken vanwege Charlie. Die speelt in een van mijn all time favoriete series; Stargate. Maar ik ben hooked!

Helix

Helix gaat over een CDC team (centre for disease control) dat naar de zuidpool wordt geroepen omdat daar op een geheime basis een virus is uitgebroken dat mensen in zombie’s veranderd. 1 aflevering is 1 dag en er gebeurt enorm veel. Ze komen erachter dat het virus daar gemaakt is en dat er op de basis helemaal niets is wat het lijkt. Ze moeten elk beetje informatie zelf uitzoeken en ondertussen zijn er allemaal partijen die belang hebben bij het virus en dan vooral the cure. De serie is echt onwijs spannend gezien het team ongeveer 100 keer bijna besmet wordt en uiteraard van alles mis gaat. Ik heb zelf een studie gedaan met DNA en cirussen en ik vind het allemaal superboeiend.

Almost Human

Almost Human gaat over de toekomst. Technologie is iets wat zo snel groeit dat er zoveel misdaden gepleegd worden met technologie dat de politie mankracht verdeeld door elke agent te koppelen aan een robot; een RMX. De agent die je volgt is niet zo goed met werken met de robots en heeft aparte methoden. Lekker eigenwijs, maar komt altijd wel achter de waarheid en er zitten zoveel toffe gadgets in de serie. Het is een beetje futuristisch en een beetje sci fi, maar het is vooral een serie over agenten. I like

Person Of Interest

Echt heel nieuw is deze serie niet. Seizoen 3 is net afgelopen, maar het is wel een van de beste series die ik volg. Het verhaal zit gewoon onwijs goed in elkaar. Harold is een computergenie en heeft voor de amerikaanse overheid een supercomputer ontworpen die met alle camera’s en microfoons zelf kan bepalen wie betrokken zijn in een terroristische aanval zodat een nieuwe 9/11 voorkomen kan worden. Maar de machine ziet veel meer. Alle inwoners van New York die in gevaar lopen namelijk ook en de machine geeft alleen hun sofinummer. Harold heeft Mr Reese ingehuurd om die persoon te helpen. Catch is; je weet van te voren niet of het de slechterik is of een slachtoffer. Ze raken tussen maffia en dirty cops in een strijd betrokken die nog lang niet over is.

House Of Cards

En ook House of Cards zit erg goed in elkaar. Je volgt Frank Underwood. In het begin zie je hoe hij een redelijk hoge positie in het witte huis heeft en mensen naar zijn hand weet te zetten en zo op de ladder omhoog klimt. Hij heeft een prachtige vrouw en ondertussen heeft hij een affaire met een reporter om de media naar zijn hand te zetten en niets is te gek voor hem. Je vraagt je af hoe iemand met een geweten uberhaupt president wordt.

Sleepy Hollow

Sleepy Hollow is natuurlij een film met Johnny Depp, maar ook een serie. Ichabod Crane is een soldaat ten tijde van Washinton en wordt wakker in 2013. Hoppa ~150 jaar zijn voorbij en hij weet niet hoe dat komt. Als er in Sleepy Hollow (dorpje) allemaal rare dingen gebeuren komt hij er al snel achter dat het met hem te maken heeft en gaat hij samen met agent Abby op onderzoek uit om nieuwe moorden te voorkomen en gaan ze op onderzoek uit hoe de vloek die op hem rust te verbreken.

Wat is jouw favo serie?

More about Lin

Comments

 1. Reply

  Ik ben momenteel groot fan van Scandal, heerlijke serie ik heb in twee dagen al anderhalve seizoen gezien (A)

 2. Reply

  Doctor Who, DaVinci’sDemons, Ripper Street, Sherlock, Arrow, Once Upon A Time, Revolution, Criminal Minds, Doctor Hart, Orphan Black, Jonathan Creek, Perception.
  Vooral de eerste 4 πŸ™‚

 3. Reply

  Ik ben helemaal verslaafd aan Game of Thrones. House of Cards heb ik nog niets van gezien maar wel veel over gehoord. Tijd om die te gaan volgen dus.
  Groetjes Irene.

 4. Reply

  De series die jij hebt genoemd heb ik nog geen van allen gekeken, dus heb dit artikel maar even geliked op bloglovin’, zodat ik ze terug kan vinden. Vooral naar Sleepy Hollow ben ik heel erg benieuwd! Mijn favoriete series zijn Friends, Once Upon A Time, The Big Bang Theory, How I Met Your Mother en Prison Break, maar dat kan elke maand weer veranderen. Behalve Friends dan. Dat is mijn all time favorite πŸ™‚

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge