Essence Lipsticks – Nude Love, Oh So Matt, Love Me & Blush My Lips

Bij het schap van Essence stond ik wel een tijdje te kijken. Een hele hoop was al geroofd, maar over zag ik gele bordjes omdat ze nu een 2e halve prijs actie was. Ik besloot 4 lipsticks mee te nemen. Tot nu toe vond ik lipsticks van Essence wel redelijk fijn. Voedend genoeg en een fijne prijs. 1,5 jaar geleden kocht ik al Coral Calling, Colour Crush en Natural Beauty, dus het werd wel tijd voor ene paar nieuwe.Ik vind de hulzen best wel mooi. Een hele vooruitgang met de gekleurde hulzen die ze eerst hadden. Het matte zwart voelt niet goedkoop aan en je ziet precies welke kleur het is door de gekleurde ring en door de kleursticker onderop. In de lipstick staat het logo van essence gedrukt.

De lipsticks zijn wel allemaal even romig. Ze geven best wat kleur af, maar smelten niet direct. Vroeger hadden Catrice en Essence lipsticks dat een stuk meer en kon je de lipstick ook echt niet in je zak laten zitten. Ze zijn nu iets harder, minder boterig. Met de rand kan je de kleur heel precies aanbrengen. Het puntje smelt niet direct weg. Tenminste, moet je niet net als ik bij Oh SO Matte met je nagel in de lipstick blijven hangen *fluit*.

De lipsticks hebben wel allemaal een kenmerkende geur, maar ik kan het niet zo direct thuisbrengen. Ik denk dat het de geur van het pigment of wax of dergelijke is. Geen vanillegeur zoals bijvoorbeeld bij MAC. Voor mij hoeft dat ook helemaal niet. Dat ruik je alleen bij het aanbrengen. Ik vind de geur niet perse vies, maar ook niet heel aangenaam. Doe mij maar zo min mogelijk extra’s in de lipstick, zou vervelend zijn als je huid daar een reactie op geeft zoals bij dagcremes met parfum soms het geval is.


12 Blush My Lips

Ik swatchte deze als eerste en was wel heel blij met de pigmentatie en de diepe roze/rode kleur.Ik vond de kleur wel een beetje lastig om op de foto te krijgen, maar je ziet dat het wel een vleugje roze bevat. Wel fijn dat je met een doekje een beetje kan weghalen zonder gelijk een hele vlek achter te laten. Ik zag na het weghalen van mijn armswatches wel een stain, dus je ziet nog wel een beetje kleurwaas op je lippen als je deze weghaalt.

11 Nude Love

Ik vond het een hele mooie nude kleur die ook best veel pigment bevat. Brengt een beetje streperig aan, maar net nadeel vind ik dat deze zoveel lichter is dan mijn eigen lipkleur. Ik lijk gelijk een heel stuk bleker. Ik weet niet of ik deze vaak zal dragen.

15 Love Me

Deze kleur vind ik heel schattig, maar vond ik nog best nude. Een mooie koraalkleur die ik onwijs leuk vind voor de lente. Valt niet teveel op dat je lipstick op heb, dus ik vond het wel heel mooi voor een dagelijkse makeup.

15 Oh So Matt!

Ik weet niet zo goed waar de naam op slaat, want ik vond de lipstick helemaal niet matte. Ik vond het wel redelijk misleidend. De kleur vind ik gelukkig wel mooi. Ik denk dat ze deze beter Nude Love hadden kunnen noemen, want dit vind ik wel een mooie nude kleur.

Vlnr: Blush My Lips, Love Me, Oh So Matt en Nude Love.

Mijn Conclusie

Voor de prijs die je betaalt krijg je zeker waar voor je geld. De lipsticks brengen makkelijk aan, blijven redelijk zitten en zijn in mooie kleuren te krijgen. Na een hapje en een drankje zou ik ze wel weer bijwerken. Zeker de donkerdere kleuren, want die laten een rand achter. De nude kleuren brengen een beetje streperig of ongelijk aan, maar dan moet je het een beetje uitwrijven met je vinger, dan zit het perfect.

Ik weet niet of deze uit het assortiment gaan, maar normaal kosten ze 2,39 als ik het goed onthouden heb. Ik geloof dat het verrekent wordt als 25% korting, maar dat je wel (een meervoud van) twee artikelen moet kopen. Op Catrice items werkt het geloof ik net zo.

More about Lin

Comments

 1. Reply

  Erg leuke kleurtjes en wat een mooie foto´s!
  Nicole recently posted…The Body Shop English Dawn White GardeniaMy Profile

 2. Reply

  Nude love heb ik ook en vind die echt top!
  Manon recently posted…Gezichtsbehandeling via Treatwell bij SoHo By ElkeMy Profile

 3. Reply

  Ze zien er allemaal heel erg goed uit, ik vind trouwens dat je ook een mooie lipkleur van jezelf hebt!

 4. Reply

  Love me is een hele mooie kleur!
  Jessica recently posted…Beautystash in aantallenMy Profile

 5. Reply

  Hele mooie kleuren! X
  Esra recently posted…Kruidvat (Catrice) shoplog + review & swatchesMy Profile

 6. Reply

  De kleuren zien er mooi uit!
  Beau recently posted…The Body Shop Moringa hand crèmeMy Profile

 7. Reply

  Super mooie kleurtjes!
  PinkFairy recently posted…Mijn nieuwe (PinkFairy) hoesje + winMy Profile

 8. Reply

  Blush my lips heb ik ook! Super pretty!
  Eilish (artisticstateofmind) recently posted…Media ♥ Mijn 5 laatst bekeken films #8My Profile

 9. Reply

  de rode kleur vind ik echt een top teint….hij staat je echt supermooi!
  Petra recently posted…Nails: Etos Effect Nails, nummer 11 …My Profile

 10. Reply

  Blush my lips is erg mooi!

 11. Reply

  love me is pretty 😀
  femketje recently posted…NOTD 17/2; Spring Tulip.My Profile

 12. Reply

  Dat zijn mooie kleuren!
  TypischKim recently posted…Beauty shoplog – KruidvatMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge