Essence Hidden Stories: Mauve-llous Fairy & Rose In Wonderland

Ik weet niet precies waarom, maar deze collectie bevat een roze lak die alleen in de grote filialen van Kruidvat te krijgen is. Mijn locale kruidvat heeft bijvoorbeeld maar 1 schap en daar zijn 4 lakken te krijgen van deze collectie. De kruidvat bij mn ouders heeft 3 schappen en die had deze wel.


Rose In Wonderland


Rose In Wonderland is ook een ‘iced’ lak. Een Essence variant van de liquid sand lakken. Ik geloof dat ik ze ook niet moet zien als zand lakken, maar alsof ik roze bevroren nagels heb? Ik weet het niet. Ergens wel een leuke finish, maar ergens ook net niet.

Hier zie je twee laagjes en daarmee dekt de lak prima. Je ziet nogwel genoeg gaatjes tussen de textuur deeltjes in. Daarom besloot ik er nog een derde laagje overheen te doen en dat zie je op de twee foto’s hieronder. Ik weet niet precies wat nou de bedoelde finish is van Essence, maar ik vind em met 3 laagjes al wel leuker. Misschien een beetje dik resultaat.

Daarna besloot ik er een topcoat overheen te doen. In het flesje zie je een prachtige zilveren shimmer en dat trok mij enorm in het lakje. Kwestie dus van een topcoat. Kan zijn dat je twee laagjes topcoat moet aanbrengen.Mauve-llous Fairy


De shimmer in deze lak is zo onwijs mooi. Kan ik het duochrome shimmer noemen? Ik denk van wel. Soort flakie achtige shimmer die roze en geel kan worden. Daartussen zitten blauwe shimmers en dat maakt de lak wel bijzonder. Ik ben niet kapot van de basislak en dat voornamelijk door de kleur. Ik vind het gewoon een beetje viezig paars.Β  Daarnaast zijn dit 5 laagjes, want de mauve kleur dekt voor geen meter.


Daarom besloot ik een paarse lak te pakken. Dit zijn twee laagjes van OPI Bouquet of Violets. Een prachtige paarse lak die ik bij de Big Bazar kocht ooit in die 3 voor €10 actie, maar niet meer liet zien :$ Daarover heb ik 1 laagje van Mauve-llous Fairy aangebracht. Het grijzige laagje krijg je denk ik niet weg. Maar met 1 laagje zie je al het moois van de shimmer al wel.

Misschien dat ik ooit nog wel een druppeltje roze of paars in mauve-llous fairy laat vallen om het grijzige weg te krijgen.

Volgens mij kostte deze lakken €1,99 per stuk en voor de roze moet je dus naar een groot filiaal van Kruidvat gaan. Of mijn site in de gaten houden, want binnenkort ga ik twee complete setjes van Hidden Stories weggeven.

More about Lin

Comments

 1. Reply

  Vind de roze lak niet mooi. Wel de kleur, maar niet hoe het eruit ziet. Vind de paarse een heel stuk mooier, al snap ik wel met wel wat je bedoelt. De paarse Opi lak vind ik super mooi en al helemaal met Essence erover heen.

 2. Reply

  Jammer dat ik geen Kruidvat in de buurt heb met een groot Essence schap πŸ™

 3. Reply

  Mooi! jammer dat de roze niet in kleine schappen te koop is
  Mandy recently posted…Secret Invisible Solid Clinical StrengthMy Profile

 4. Reply

  Hmm ik vind ze wel leuk eruit zien maar niet heel bijzonder eigenlijk. In tegenstelling tot die paarse OPI: wauw! πŸ˜‰
  Mirjam recently posted…Show/spam jouw blog!My Profile

 5. Reply

  De roze lak vind ik echt tegenvallen. De paarse lak vind ik wel weer erg mooi πŸ™‚
  Beau recently posted…Inspiratie: Positiviteit behouden in 2015My Profile

 6. Reply

  Dank voor je swatches! Want nu weet ik het zeker; ik vin’ ze een beetje smoezelig, en hoef ze dus niet te kopen. Scheelt weer!

 7. Reply

  Mooie lakjes. Toch ben ik niet echt fan van dat effect bij die eerste.
  Nicole recently posted…AndrΓ©lon Fantastic Fixation HairsprayMy Profile

 8. Reply

  De shimmers lak is zo mooi!
  Dana recently posted…I LOVE: roses tattooMy Profile

 9. Reply

  pretty lakjes πŸ˜€ zelf heb ik de hele collectie overgeslagen!
  femketje recently posted…Expresso Fashion Haul :3My Profile

 10. Reply

  Die roze is met 3 laagjes echt cute! En die paarse vind ik sowieso mooi, alleen of over een lak heen.
  NailTalk recently posted…Instagram FavouritesMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge