Een Dagje Mee || Game of Thrones Tentoonstelling

Voor Game of Thrones een TV serie werd, had ik er nog nooit van gehoord. Ik ben het eigenlijk pas gaan kijken omdat een hoop vrienden het ook keken. Ik moest even wennen aan het verhaal, maar toen ik eenmaal in het verhaal zat was ik er dol op. Inmiddels zijn er 5 boeken -er moeten er nog 2 uitkomen- en zijn ze bezig met het 3e seizoen. Toen ik hoorde dat er een tentoonstelling over de serie naar Amsterdam zou komen kon ik niet wachten om erheen te gaan.


Ik had dit promofilmpje al wel gezien, dus ik wist al wel een beetje wat me te wachten stond. Wel had ik gelijk het idee dat het in Nederland een stukje kleiner was dan in Toronto. Wel supertof dat Amsterdam 1 van de 5 wereldsteden was waar de tentoonstelling heen ging, maar dat komt vast omdat Carice van Houten ook in de serie speelt.

De tentoonstelling vond plaatst in de Posthoornkerk in Amsterdam, ~10 minuutjes lopen vanaf amsterdam centraal station. De tentoonstelling was gratis, en daarom stond er een gigantische rij. Wij kwamen om kwart voor 12 daar aan en toen stonden er 500 man voor ons. Hmm ja, dat was dus even 5 kwartier wachten. Gelukkig was het niet heel koud en hadden we hier en daar ook zon. Er werden steeds groepjes van 150 man binnengelaten en dan mocht je 15~20 minuten binnenkijken. Ik wilde heel graag op de Iron Throne een foto maken -net als iedereen- en daardoor bleef er helaas niet superveel tijd meer om de rest te bekijken. Ik vond het een vrij kleine tentoonstelling, maar er was genoeg te zien. Vanwege het grote succes zijn er geloof ik nog 2 of 3 dagen bijgekomen en dat je 19, 20 (pinksteren), 24, 25, 26 en 27 mei de tentoonstelling kon bekijken.

Je kon zelf proberen met pijl en boog digitaal schepen in de brand te schieten. Heel leuk, maar niet voor mij weggelegd. Daarnaast had ik er ook helemaal geen tijd voor. Jurken van Daenerys, een replica van een van dr draken, de kluissleutel van Qarth, speelstukken van Cyvasse -soort van schaakspel-. Er was van alles te zien en alles had zoveel detail!

De bekende rode jurk van Mellisandre was te zien en hier een paar close ups van zwaarden, schilden en andere harnasdelen.

Kleding van John Snow en Ygritte. Supermooi gemaakt allemaal!

De drakeneieren wil ik ook hebben! Zo in een mandje op de koffietafel! Ik vind ze echt super. Hier de replica van een van de draken, een masker van een van de vrouwen in Qarth en de zweep van haar leger die ze weggooide.

Ik vond het een hele leuke dag,Β  maar ik was wel enorm gesloopt door het lange staan. Ik ben daarna ook niet meer Amsterdam echt in geweest. Alleen om nog wat te eten, maar ben daarna naar huis gegaan.

Kijken jullie Game of Thrones?

More about Lin

Comments

 1. Reply

  super awesome om te zien πŸ˜€

 2. Reply

  Ik ben niet zo van die serie maar als ik zo de kostuums zie is het wel echt geweldig πŸ˜€

 3. Reply

  Gaaf he?! Ik ben er ook geweest πŸ™‚
  x

 4. Reply

  Ik heb weinig met de serie we zijn er al een keer aan begonnen maar afgehaakt. Maar de tentoonstelling ziet er wel gaaf uit.

 5. Reply

  Had precies hetzelfde als jij, iedereen keek het al, ik had al een paar afleveringen geprobeerd, maar zo leuk vond ik het niet. Totdat mijn vriend nu elke week aan de tv gekluisterd zit, en ik maar iets anders moet gaan doen, Γ³f stil meekijken. En vond het toch wel heel vet, heb er nu weer eentje opstaan πŸ™‚

 6. Reply

  Ik heb er nog niks van gezien maar het lijkt me wel machtig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge