Ebelin Oogschaduw en Concealer Kwasten

Ebelin is een Duits merk dat make up accesoires maakt. Nagelvijlen, makeup sponsjes (en ook net als de beautyblender), kwasten, nagellakremover, dat soort producten. Hun makeup kwasten trokken mijn aandacht en ik kocht er twee. Ik heb de kwasten al een tijdje kunnen testen en vandaag mijn mening.


Toen ik een schuin afgesneden oogschaduw kwast zag wilde ik deze graag uitproberen. Ik zat al een tijdje naar zo’n kwast van Bdellium te kijken en dit is een budgetvariant. De makeup/concealerkwast leek me handig voor foundation. Ik dacht dat de kwast wel ongeveer net zo als mijn neppe 1050 RT kwast zou zijn. Tot zover wat ik van te voren dacht.

Op de achterkant van de verpakking staat informatie over de kwasten.

De hoogwaardige haren van de Ebelin professionele makeupkasten zijn extra zacht en 100% synthetisch. Dit voorkomt allergische reacties en door de vele haren kan je oogschaduw of makeup makkelijk overbrengen voor een intese look.

Ook staat er dat je de kwasten makkelijk kan wassen met shampoo, dat je ze goed moet laten drogen en moet voorkomen dat er water de kwast in loopt.

Als eerste de oogschaduwkwast. Ik heb deze stom genoeg laten vallen, en daardoor zit er een deukje in. De kwast heeft vrij veel haren die dicht op elkaar staan. Voor blenden is deze kwast niet gemaakt. De kwast pakt vrij snel, best veel poeder op. Daardoor kan je heel fijn op je bewegende ooglid of in de crease oogschaduw aanbrengen, maar dan heb je een andere kwast nodig om deze te blenden. Ik moet zeggen dat ik deze niet fijner vind dan een normale oogschaduw kwast vind. Werkt best fijn, maar ook alleen om oogschaduw op een bepaalde plaats aan te brengen. Harde randen vervagen kan deze niet.

Ik wilde deze eigenlijk voor foundation gebruiken, maar daar is de kwast te plat voor. Je krijg daardoor een redelijk streperig resultaat en dat was niet de bedoeling. Ook deze kwast heeft vrij veel haren die dicht op elkaar staan. Voor concealer is deze wel fijn. Je kan deppen, vegen en met concealer kreeg ik dan weer geen streperig resultaat. Deze kwast past precies catrice concealer cream (dat ronde zwarte potje).

De kwasten zijn beide echt superzacht. Heel fijn op je gezicht, maar ik moet zeggen dat ik het beide niet echt een toevoeging aan mijn stash is. De oogschaduwkwast kostte geloof ik €2,95 en de concealerkwast was €3,95 als ik het goed onthouden heb.

More about Lin

Comments

 1. Reply

  Het concealer kwastje lijkt mij wel wat.

 2. Reply

  mooie prijsjes πŸ˜€
  merry xmas :3

 3. Reply

  Lijken mij fijne kwastjes!!

  Merry xmas!!

 4. Reply

  Ik heb al erg vaak voor dit schap staan kijken maar ik heb nog nooit wat gekocht. Klinkt erg goed.

 5. Reply

  Lijken me fijne kwasten ik ben erg benieuwd!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge