Dove – Beauty Blossom Nourishing Body Lotion & Cream

Met een hoop dingen vind ik de Action een uitvinding. Sommige producten zijn echt een heel stuk goedkoper dan bij de Kruidvat bijvoorbeeld. Met een hoop dingen maakt het me niet uit of het nou in het spaans of pools op de verpakking staat. Al plakt de Action er dan een nederlandse sticker bij. Zo ook met deze Dove producten.

Gelukkig zijn deze producten wel in het Engels/Nederlands. Ik sta niet zo heel vaak bij het schap van Dove en ik heb eigenlijk geen idee wat nou de nieuwste collectie is. Al is deze volgens mij niet heel oud. Ik zag ze bij de action liggen en wilde deze wel uitproberen.

Dove – Beauty Blossom – Nourishing Body Lotion – Deep Care Complex

De body lotion zit in een langwerpige fles en de dop zit aan de bovenkant. Als je het klepje openmaakt zit daar een doseermondje zodat je een beetje lotion per keer kan pakken door er in te knijpen. De flacon bevat 250 ml en kostte volgens mij โ‚ฌ1,29.

Op de tube staat ‘all skin types’ maar daarmee bedoelen ze denk ik alleen droge, normale of vette huid. Gezien er parabenen inzitten zou ik daar met een gevoelige huid oppassen. De bodylotion bevat olie van zonnebloempitten (Helianthus Annuus Hybrid Oil) en dan van een genetisch gemodificeerde zonnebloem die meer vetten/olie produceert. Weet je dat ook weer.

De bodylotion smeert makkelijk uit en trekt redelijk snel in. Wel blijft er een beetje vettig, plakkerig laagje achter op je huid dat eel langer nodig heeft voor het intrekt. De Beauty Blossom geur kan ik niet helemaal plaatsen. Achterop staat dat het naar witte bloessem ruikt. Het ruikt wel een beetje bloemig zoet en naar creme. Ruikt best lekker, maar niet mijn favo geur. Het is imo een fijne bodylotion, maar dat deep care haal ik er eigenlijk niet uit.

Dove – Beauty Blossom – Cream

Ik zat wel even te kijken, want ik dacht bijna dat het een nivea creme was. Nivea staat bekend om hun dikke witte creme. Ik wist eigenlijk niet dat Dove nagenoeg eenzelfde product had. Weer wat geleerd. Het potje bevat 150ml en kostte volgens mij ook โ‚ฌ1,29.

Als ik naar de ingredienten kijk zitten er ook weer dezelfde parabenen in. Ik heb geen idee of ik er allergisch voor ben. Op mijn benen/armen/buik heb ik er nog nooit last van gehad. de Cetyl alcohol is een emulgator omdat de creme bestaat uit olien, vetten en waxen. Dus niet om de huid uit te drogen, maar om de creme smeerbaar te maken.

De creme is enorm dik en is ook bedoelt voor plaatsen zoals je ellebogen, bovenbenen, knieen en bv je voeten. De creme trekt heel langzaam in en voelt gelijk plakkerig aan en laat ook een vetlaagje achter. Pas na een half uur ongeveer is de creme helemaal ingetrokken en dan voelt mijn huid lekker zacht aan.

De creme heeft dezelfde geur. Als je aan de creme in het potje ruikt, is de geur vrij sterk, maar deze is veeel subtieler aan je huid te ruiken en is na een half uur eigenlijk nauwelijks meer te ruiken. Dat vind ik zelf een plus.

In de winter heeft je huid meer verzorging nodig en ik vind vooral de creme heel fijn. Voor de prijs bij de action vind ik het helemaal fijn. Anders moet je een keer kijken bij de kruidvat als er een dove actie is.

Welke bodylotion/creme/butter gebruik jij het liefst?

More about Lin

Comments

 1. Reply

  Lijken me hele fijne producten! Mooie foto’s ook.

 2. Reply

  Hmm ik hou van de producten van Dove, zou deze 2 graag willen proberen <3

 3. Reply

  Ik vind de producten van Dove ook zo fijn! Deze heb ik nog nooit uitgeprobeerd, dus.. tijd om naar de Action te gaan! ๐Ÿ˜‰

 4. Reply

  Dove producten vind ik erg fijn, ze ruiken lekker en doen wat ze moeten doen. Deze ken ik nog niet en vooral de crรจme uit de pot lijkt me erg fijn. Hoogtijd om dit op mijn boodschappen lijstje te zetten ๐Ÿ™‚

 5. Reply

  Lijken me beide erg fijn!

 6. Reply

  Ik heb zelf de crรจme een tijdje geleden aangeschaft en ben er erg tevreden mee, heerlijk product!

 7. Reply

  ik heb zelf de cream ๐Ÿ™‚ die is super fijn!

 8. Reply

  Dove is altijd goed, waar je het ook haalt volgens mij! Ruikt altijd lekker… gebruik graag bodylotion van ze!

 9. Reply

  Eigenlijk heb ik geen voorkeur, Dove is altijd heerlijk vind ik. Ik had hem niet gezien bij Action, moet toch eens beter kijken als ik er weer kom, want dat is niet duur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge