DIY || Zelf Nagellak Maken

Ik plaatste het van de week al op instagram en twitter. Ik was bezig met het maken van mijn eigen nagellak collectie. Omdat er vaak gevraagd werd hoe ik dit deed besloot ik er toch maar een artikel over te schrijven. Ook heb ik swatches gemaakt.

Ik kwam een aantal oude basecoats tegen van catrice. Eigenlijk superjammer dat deze uit het assortiment zijn gegaan, maargoed. Ik heb hier nog maar een beetje van in zitten en dat beetje is helemaal stroperig. Ik besloot de flesjes schoon te maken met aceton. Ik koos voor aceton in plaats van nagellakremover, omdat aceton een sterker oplosmiddel is.

Gewoon zelf en trechtertje maken en een beetje in elk flesje gieten en er een aantal minuutjes mee schudden. Ik heb de inhoud in een leeg nagellakremoverflesje gegoten. Als ik klaar ben met frankenen gaat deze bij het speciale afval en niet door de gootsteen oid. Denk aan de natuur mensen!

Ik heb het laatste beetje aceton laten uitlekken op een watje. Anders zou deze de lak die ik er weer in ga gieten ook nog een beetje oplossen, ten kosten van de kwaliteit.

Ik koos voor een glitterlak die niet zo goed dekte, en heb daar een donkerblauwe lak bij gedaan en een blauwe foil lak. Ook heb ik er een blauwe scatter holo bij gedaan.

[edit]: zo heb ik de lakken overgegoten. Sorry voor de crappy telefoonfoto’s.

Ik weet eigenlijk niet meer waar ik deze balletjes vandaan heb, maar ik had er ergens nog een paar liggen. Door een van zulke balletjes in de lak te doen, kan je het makkelijker mengen. Anders moet je net als bij een mascara ‘pompen’ om het gemengd te krijgen. Zoals hier rechts, bovenin zie je de lichtere lak nog wel, maar hoe krijg je die nou onderin. Hard schudden als er een balletje in zit dus!

Ook een tip trouwens voor nagellakken die blijven ‘schiften’. Als je bijvoorbeeld een lila lak hebt en daar bovenop een blauw laagje drijft, kan je het op zo’n manier weer goed mengen.

Na heel veel nagellak te mengen kwam ik op deze 5 lakken. Het leuke aan zelf nagellakken maken is dat je ze ook een naam kan geven. Hier een closeup van de lakken. Ik weet echt niet meer welke lakken ik precies gebruikte voor deze lakken. Ik kan me wel een paar herinneren. Deze heb ik erachter opgeschreven. Ik heb mijn lakken van links naar rechts deze namen gegeven:

* Lazin’ in the Sunshineย  [Essence – Cool Breeze || Essence – Glitter On Me] * Under te Seaย  [H&M – Bronze] * Pink Skyย  [NYC – Fuchsia Shock] * Miss Mermaidย  [Essence – Miss Universe || Sally Hansen – Mermaids Tale || Teeez Cool] * Sweet Petals [A-england – She walks in Beauty || Gosh – Greed || Herome – Nice || Teeez Outta Control]

Ik heb ze even snel geswatched. Zo heel veel tijd voor het eten had ik niet meer en zo heel veel zon had ik ook niet meer. Hoewel ik eerst begon met volledige swatches, heb ik het daarna gehalveerd.


Miss Mermaid – Twee laagjes


Lazin’ in the Sunshine – 3 laagjes || Pink Sky – 2 laagjes


Under the Sea – 2 laagjes || Sweet Petals – 2 laagjes

Ik kreeg laatst de vraag of ik geen nagellakmiskopen doe. Ja tuurlijk wel, maar ik maak er gewoon iets mooiers van. Als de lak niet dekt, dan kan je er een soortgelijke kleur bij doen die welk dekt. Of misschien een witte lak. Bedenk je trouwens wel. Als je extra lak in een vrij vol flesje giet, houd er dan rekening mee dat het flesje overloopt. Je moet er dan dus eerst wat lak uithalen. Dit door dragen, of in een ander flesje te gieten.

Om nagellak te maken in een heel leeg flesje. Ja daar heb je ook best wat lak voor nodig. Deze flesjes bevatten 12 ml.
a) Je hoeft het flesje niet volledig te vullen
b) Je kan kleinere flesjes kiezen om in te bewaren
c) Ik heb genoeg nagellak en ik kan best 1 of 2 ml uit een flesje missen. Helemaal als een flesje 15ml bevat.

Het is iets wat je zelf moet afwegen. Je kan op zo’n manier een nieuwe functie geven aan oude flesjes. Je kan ook bijvoorbeeld topcoat flesjes van de Action kopen. Deze kosten 49 cent per stuk en bevatten ‘slechts’ 7 ml.
Je kan ook een hele hoop glitterlakken in 1 flesje doen. Zo heb je van elke glitterlak maar een beetje nodig en krijg je toch een heel leuk effect. Holo, shimmer, foil, duochrome, glitters, flakies, je kan het zo gek niet bedenken en ze allemaal samenvoegen. Omdat een glitterlak al extra spul bevat waardoor de glitters goed verdeeld blijven in de lak, heb je geen last dat deze naar de bodem zakken. Je kan bij bestaande glitterlakken extra glitter toevoegen met mate!

Trouwens! Ik heb het zelf maar half geprobeerd, maar de (essence) pigments zijn ook geschikt om in nagellak te doen. Als je dus een glitterlak hebt die je een kleur wilt geven, kan je met behulp van 1 of meerdere pigments zelf een basiskleur maken.

Als je nog vragen hebt hoor ik ze graag! Zou jij aan het frankenen slaan?
Frankenen betekent zelf nagellak maken, en komt -voor zover ik weet- ook echt van het woord Frankenstein af

More about Lin

Comments

 1. Reply

  Goed crea bea bezig geweest ๐Ÿ™‚ Echt heel gaaf, vooral die donkerblauwe. Volgens mij kun je er niet alleen essence pigmenten aan toevoegen maar ook die van andere merken.

 2. Reply

  Wat een mooie lakjes en leuke namen!
  Ik vind ‘pink sky’ en ‘miss mermaid’ het mooist :).

  En natuurlijk bedankt voor de uitleg!

 3. Reply

  Wat leuk zeg!

 4. Reply

  Creatieffffffffffffff!! leuk zeg. ๐Ÿ™‚

 5. Reply

  Wowww, goed bezig geweest zeg !! Ik zou ze kopen als ze in de winkel lagen !! ๐Ÿ™‚

 6. Reply

  Wat een handige uitleg zeg! Zeker leuk om een keertje te doen. De kleuren zien er tof uit.

 7. Reply

  Mag ik vragen hoe jij de lak van het ene in het andere flesje krijgt , zonder er een knoeiboel van te maken ?? ๐Ÿ™‚

 8. Reply

  Lekker creatief je eigen lakjes maken!

  XXX Tessa

 9. Reply

  Wat een onwijs gave DIY! Fijne en duidelijke uitleg en foto’s! Top!! Ontzettend leuk dat je namen hebt bedacht voor je eigen nagellak. Dat geeft net een extra dimensie eraan ๐Ÿ˜‰

 10. Reply

  Leuk! Ik vind ze goed gelukt!
  Ik heb het ook wel eens gedaan, maar het begint nu weer te kriebelen om het nog een keer te doen ๐Ÿ˜€

 11. Reply

  Wat een super leuk idee!

 12. Reply

  wat leuk. en ze zijn nog mooi op je nagels ook!! geslaagd experiment

 13. Reply

  super gaaf ๐Ÿ˜€

 14. Reply

  Heel leuk gedaan! Ik heb het zelf ook weleens geprobeerd maar dat was niet zo’n succes helaas, haha.

 15. Reply

  Wat gaaf! Heel leuk gedaan, de kleuren zijn nog mooi ook =D

 16. Reply

  Leuk gedaan! ๐Ÿ™‚
  Ik vind vooral Miss mermaid erg mooi gelukt!

 17. Reply

  Misschien een leuk idee voor een nagellakfeestje met mijn vriendinnen- ik heb toch vier Helmers vol:)

 18. Reply

  Wat leuk, en enorm handig ook!

  โ™ฅ

 19. Reply

  Wat een leuke post is dit ๐Ÿ™‚ ik ga hem zeker onthouden! Mooie kleuren heb je zelf gemaakt.

 20. Reply

  Geweldig! Vind de paarse en de mint kleurige echt super!

 21. Reply

  Dit lijkt me leuk om eens te doen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge