DIY || Swarovski wrap armband lookalike

Laatst met opruimen kwam ik blaadjes vilt tegen en na een tijdje denken kwam ik op dit idee. Kijk mee hoe ik dit gemaakt heb.

Mijn inspiratie haalde ik een beetje uit deze wrap armbanden van Swarovski. Ik heb zelf geen leer of dergelijke om mee te werken, dus heb ik ander materiaal gebruikt.
Wat heb je nodig/Wat heb ik gebruikt:
* Vilt
* Studs en of rhinestones
* Naald en draad
* Mooie knoop
* Schaar
* Lineaal
* Potlood
* Strijkplank
* Strijkijzer

Ik gebruik een strijkijzer en plank omdat mijn rhinestones -die ik bij de action kocht (in de knutselhoek)- al een lijmlaagje hebben en ik die moet laten smelten. Gebruik je andere rhinestones kan je misschien beter lijm gebruiken. Maar pas op dat je het alleen op de rhinestones gebruikt en niet ook op het vilt, want dat blijf je zien.

Bij de kringloopwinkel haalde mijn moeder een hele tijd geleden een bakje met knopen. En er zit van alles tussen. Nu was de truuk om een mooie uit te zoeken. Ik selecteerde een aantal knopen.

Ik wist niet zeker of het vilt (wat ik ook bij de action kocht) breed genoeg was, maar gelukkig wel. Ik heb het voor de zekerheid even om mijn pols geprobeerd.

Ik heb het opgemeten en 4,5 cm afgetekend en afgeknipt.

Hier zie je verschillende knoopjes die ik uitprobeerde. Ik vond ze allemaal niet leuk genoeg. Ik ging uiteindelijk voor een andere knoop.

Ik besloot dat ik 4 banen wilde maken en dat betekende dus 3x knippen. Dat werden dus banen van 1,15 cm.

Tijd om de rhinestones erop vast te maken! Op de banen passen 2, misschien eigenlijk wel 3 rhinestones naast elkaar. Om te zorgen dat ze goed blijven liggen zou ik er maar een paar naast elkaar tegelijk strijken. Als je vilt direct zou strijken, zou het verkleuren en waarschijnlijk uiteindelijk ook helemaal verschroeien denk ik. Daarom gebruik ik een theedoek. Ik laat het strijkijzer er gewoon een halve minuut ofzo op liggen en druk het daarna stevig aan (met het strijkijzer).


De rhinestones lagen niet helemaal zoals ik ze had neergelegd, but it will do. Later bedacht ik me pas dat ik de banen smaller had moeten maken.

Gezien er ook 3 rhinestones naast elkaar passen bedacht ik me dat ik ook mijn naam kon maken. Ik besloot ook mijn doopnaam erbij te maken en een rij met studs ipv rhinestones. Ook deze studs komen van de action en hebben ook een laagje lijm aan de achterkant.

Alles eropgeplakt? Dan is het tijd om de knoop vast te maken en het knoopsgat te knippen. Eventueel kan je het knoopsgat ook nog vastmaken, zodat deze niet kan uitscheuren.

En dan is je armband klaar! Alternatieve ideetjes? Lintjes gebruiken om de rhinestones en/of studs op vast te maken en dan die aan het einde aan elkaar maken. Wees uiteraad voorzichtig met het strijkijzer! Oh en je moet trouwens geen demiwater in het strijkijzer doen!

More about Lin

Comments

 1. Reply

  Wat creatief meid! Ik vind het er heel leuk uitzien, alleen is oranje echt niet mijn kleur πŸ˜‰ haha.

  1. Reply

   Ik had een heel pak vilt gekocht.. vorig jaar ofzo. En ik kon alleen nog de felle oranje nog vinden :$

 2. Reply

  Ontzettend leuk zeg! πŸ˜€

 3. Reply

  Erg leuk verzonnen!

 4. Reply

  super creabea πŸ˜€

 5. Reply

  zo, dat heb je leuk gedaan. ik was alleen verbaasd van de kleur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge