DIY – Lipstickhouder

Ik liet laatst op instagram zien dat ik een lipstickhouder aan het maken was en er was eigenlijk best veel vraag naar. Hoe doe je dat nou. Ehm, ja men neme wat karton, een schaar, wat plak en papier en gaat knutselen? Ik heb wel een paar foto’s tussendoor gemaakt, dus ik hoop dat je er een beetje wijs uit wordt.


NODIG

* een doosje naar wens
* schaar
* plakband/lijm
* inpakpapier of ander papier waarmee je het wilt beplakken
* eventueel een lijmpistool
* kranten om eronder te doen zodat niet heel de tafel kleeft en je de knipsels makkelijk weg kan gooien

 

Op de eerste foto zie je het een beetje. Ik begon met een doosje (van 4launch). Oorspronkelijk was het doosje zo hoog als mn hand, maar die heb ik aan alle kanten al afgetekend en korter geknipt. Van het karton van de rest van het doosje heb ik horizontale reepjes gemaakt. Deze heb ik met een hetelijmpistool vastgemaakt. Pas op dat de lijm niet aan je handen komt!

Toen de horizontale reepjes vastzaten kon ik de verticale reepjes maken. Ik heb met een potloodje afgetekend hoe breed de reepjes bekleed met inpakpapier ongeveer waren en heb dat eruit geknipt. Daarna heb ik ook deze beplakt. Zorg dat alle hoekjes goed vastzitten.

Ik heb tijdens het knippen en plakken steeds geprobeerd hoe de lipsticks ertussen passen. Zou zonde zijn als je het te klein maakt en het er niet tussen past. Dat heb ik ook gedaan met de verticale reepjes. Hoeveel had ik er nodig? Geen idee, dus ik heb gewoon steeds een reepje gemaakt, lipsticks er links van gezet en een nieuw reepje gemaakt. Het kwam gelukkig mooi uit, want ik heb 10 reepjes gemaakt.Een tipje nog van mij waar ik achteraf teken kwam. Waar ga je het neerzetten? Ik had er namelijk helemaal niet aan gedacht of het in mn la zou passen. Gelukkig heb ik mazzel en past het precies (er past nog 1 vinger tussen de rand van de lade en mn bakje). Ik had alleen wel heel enthousiast allemaal lipglosses er ook in gezet, maar die passenย  niet rechtop in mn la. Denk daar misschien een beetje over na. Ik zou het niet in het licht zetten. Nu kan het geen kwaad, maar straks in de zomer smelten ze allemaal.

Het is wel een knutselbakje, maar ik vind het wel handig. Zo passen al mn lipsticks bij elkaar. Ik hoop dat dit een beetje hielp. Een knutselknobbel helpt wel een beetje, maar bij mij zit het stiekem ook schots en scheef.

More about Lin

Comments

 1. Reply

  Wat ziet het er leuk uit zeg!
  Mandy recently posted…Handcreme Sugar GrapefruitMy Profile

 2. Reply

  Wat een leuk idee en wat heb je veel lippenstick
  Manon recently posted…Underground Original London Lashes Natural + KerstlookMy Profile

 3. Reply

  Die is zo leuk! <3
  Ik wens jouw fijne kerstdagen!
  Liefs, xxx

 4. Reply

  Wat leuk! En eigenlijk best makkelijk te doen, deze moet ik onthouden!
  Amelie recently posted…Review: Boozybrush A01 BlendingMy Profile

 5. Reply

  Wat een handig systeem, en het ziet er leuk uit

 6. Reply

  leuk gedaan en heel handig
  Tania recently posted…Vrolijk kerstfeestMy Profile

 7. Reply

  Ontzettend handig! Zo weet je ten minste welke kleur je gaat gebruiken en is het niet elke keer gissen ^^
  Beau recently posted…HEMA Passionate Foaming shower gelMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge