DIY || Kralen Armband

Ik hou van armbanden. Ik wissel graag af en ik heb nu een armband die ik zo leuk vind dat ik deze enorm vaak draag. Omdat deze grijs is (de linker op de foto) past deze bij alles, maar ik hou van kleur. Ik had nog wat kralen liggen en ik wilde zelf een poging doen tot het namaken. Op instagram werd gevraagd om een hoe, dus hier een DIY.


Wat heb ik gebruikt?
* Borduurgaren
* Kralen
* Schaar

1. Ik gebruikte twee stukken garen op de gok. Die zeker lang genoeg zijn, omdat ik er later nog mee ga knopen.

2. + 3. Rijg de kralen om de garen. Ik koos voor 12 kralen per streng.

4. Ik heb beide strengen aan elkaar geknoopt daar waar de kralen eindigen.

5. Ik heb twee lange stukken garen gepakt en erbij geknoopt. Dit zijn de stukken garen die ik om de kralen ga wikkelen.

7. Wikkel de garen diagonaal om de kralen heen. De kralen krullen nu een beetje om.

9. Wikkel de garen de andere kant diagonaal om de kralen heen.

Misschien een beetje raar dat ik nu overga op een andere armband, maar halverwege het maken kreeg ik de vraag of hoe ik het maakte, dus ben pas later foto’s gaan maken.

Ik heb zelf gekozen om de uiteinden te vlechten en aan het einde een knoopje erin te leggen. Je kan ook de lange garen gebruiken om om de kleinere garen heen te knopen zoals ik hieronder laat zien. Hieronder laat ik tevens zien hoe je de sluiting kan maken.

 

1.Leg de twee draden naast elkaar.

2. Neem een nieuw stuk garen. Of als je dit na de kralen maakt; neem de garen die je om de kralen hebt gewikkeld.

3. Maak een lus met het linker deel van de garen en die gaat óver de draden.

4. + 5. De andere garen gaan óver het uiteinde van de linker garen en ónder de draden, door de linker lus heen. Trek vervolgens aan, maar niet te strak.

6. Om de knopen recht te houden maak je de volgende knoop in spiegelbeeld. Je begint daarbij bij rechts en gaat links onderdoor. Als je steeds met links werkt, maak je een wenteltrapje.

Zo ziet de sluiting er dan ongeveer uit. Ik heb als laatste er een dubbele knoop ingelegd en de uiteinden erafgeknipt. Nu kan je aan de uiteinden trekken om de armband ‘dicht te doen’ en tussen de kralen en de sluiting moet je trekken om deze weer los te maken.

Ik maakte de armbandjes in drie kleuren; lichtblauw, donkerblauw en rood/geel. Ik had niet genoeg rode (of gele) kralen. Mijn ‘originele’ armband heeft aan het uiteinde nog kraaltjes, maar daar had ik er niet genoeg voor.

Maak jij wel eens armbandjes?

More about Lin

Comments

 1. Reply

  wat een leuke armbandjes!
  vind vooral die taupe/grijze mooi van kleur.
  liefs,
  denise

  1. Reply

   Ja dat vind ik ook, daarom wilde ik deze namaken 🙂

 2. Reply

  Oh wauw dit ziet er echt super leuk uit!

 3. Reply

  Wat een super toffe DIY! Ze zijn echt heel mooi geworden.

 4. Reply

  Ik moet het vaker gaan doen eigenlijk, want heb wel kraaltjes en als die dingen liggen haha! Toch maar eens een keer doen. Misschien dat ik dit wel ga proberen 🙂

 5. Reply

  Pretty gemaakt! ♡

 6. Reply

  Erg leuke armbandjes!

 7. Reply

  Heel erg leuk gedaan! 🙂 vroeger maakte ik ook echt zelf altijd armbandjes enzo, super leuk!

 8. Reply

  Leuk dat je ze zelf kan maken!

 9. Reply

  Erg mooi in deze kleurtjes, hoe groot zijn die kralen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge