DIY Koperen items

Ik ben weer eens fanatiek aan het pinteresten geslagen en daar kwam meerdere malen een lamp voorbij en ik was verkocht. Ik wilde ook zo’n koperkleurige lamp. Sterker nog.. ik MOEST zo’n lamp hebben. Toen had ik zo’n lamp en wilde ik steeds meer items koperkleurig maken. Mjah. 40 euro voor 3 waxinelichthouders vond ik weer wat overdreven. Oplossing? Zelf aan het verven gaan!


Dat is de lamp die nu boven de eettafel hangt. Ik vind em zo awesome! We kochten em bij de Praxis. Van 59,99 was hij al afgeprijst naar 43,50 en toen met 20% kortingsbon kwam het uit op 34,99 geloof ik. Ik weet de centen niet meer precies, maar het kwam op 25 euro korting uit en ik vind de lamp echt supermooi. Het lijkt meestal alsof hij aanstaat, maar dan schijnt de zon er gewoon op. Misschien komt er ooit nog een tweede bij, maar dat zie ik dan wel.


Bij de praxis was dit de enige koperkleurige verf die ze hadden. Dat het buitenverf was maakte me niet zo veel uit, maar nu zit ik me te bedenken dat ‘hamerslag’ wel eens de finish zou kunnen zijn. En dat was iets wat tijdens het verven me opviel en dat was iets wat ik raar vond.

De reden overigens dat ik verf heb gebruikt en geen spuitbus, is omdat ik anders een week lang niets met mn vingers kan doen van de pijn. Ik heb een heel stuk minder kracht in mn vingers en hoewel ik een hoop ook met links kan doen, is het gewoon niet fijn om een week lang je hand niet te kunnen gebruiken. Daarom ging ik maar gewoon met een kwast en verf aan de slag. Misschien waren een aantal dingen mooier geworden met spuitbus, mja das achteraf gedacht.

De pot verf kostte overigens 12 euro nogwat.

Stap 1: Alles uitstallen op kranten en maak alles goed schoon! Wat afwasmiddel op een doekje bv. en daarna goed laten drogen.

Stap 2: Plak randjes af indien nodig.

Vergeet niet om terpentine in huis te halen! Dalijk is je kwast onbruikbaar omdat de verf compleet is uitgehard btdt.

Ik had twee laagjes nodig en na het eerste laagje zag je allemaal van zulke bobbeltjes. Het past er ergens wel bij, maar ik weet niet of ik het wel zo mooi vind.

Als eerste mn buddha. Ik kocht deze met orchidee bij de AH. Ik vond het een leuk beeldje en de orchidee was mooi meegenomen. Ik heb de orchidee in een martiniglas gezet en heb het beeldje geverfd. Ik vond de witte ‘uitslag’ niet zo mooi en die is na verfbeurt niet meer te zien.


Het schedel kocht ik in een pakket voor kinderen dat laatst bij de bruna en ako lag. Voor 1 euro kon je het zelf in elkaar zetten en was deel van een heel ontdek je lichaam bouwpakket. De rest van de onderdelen kan je wekelijks kopen voor 6,99 ofzo. Vandaar ook dat deze geen schedeldak heeft. Ik ga denk ik nog een aluminiumbakje erin maken en er dan een plant in zetten. Maar voor de foto even zo. Mocht ik het schedeldak nog in de uitverkoop vinden ofzo maak ik er denk ik een snoeppot van.

Deze spiegel hing bij ons op toilet en hoewel ik het hout mooi vond, vind ik het met koperen rand nog mooier. Een nieuw jasje.

Gezien het speciaal voor metalen ondergronden was heb ik dit bakje er ook bijgepakt. Nu staan er roosjes in. IK heb alleen de bovenste 3 cm in de pot ook geschilderd. Dan valt het niet zo op dat de binnenkant een andere kleur is.

Dit lijstje kocht ik puur omdat ik een lijstje nodig had die wat dikker is. Ik ben dol op Corsica en ik heb vorig jaar daar allemaal schelpjes verzameld. Die heb ik gewassen. Het kaartje van Corsica uitgeprint (nuja de kustlijn) en daarop de schelpjes gelijmd. Ik vind het een hele leuke vakantieherinnering. Met koperen randje past het er imo net een beetje meer bij. Corsica is trouwens het eiland van Frankrijk. Vergelijkbaar met Ibiza qua temperatuur. Heeft mss niet zo’n partyscene, maar wel mooiere stranden.

Ik heb al wel gehoord dat als je wel met spuitbus aan de slag kan, dat een mooier effect geeft. Kijk daar dus vooral naar. Ik heb na deze paar items nog ruim 75% over, dus ik denk dat ik mn fiets ga opknappen.

Wat vind jij van de kopertrend?

More about Lin

Comments

 1. Reply

  Wat een leuke DIY!
  Manon recently posted…Wishlist: Truien van Otto.nlMy Profile

 2. Reply

  De lamp is inderdaad geweldig! De koper verf is het toch niet helemaal voor mij.
  Mirne recently posted…Kruidnoten cupcakesMy Profile

 3. Reply

  Wat gaaf zeg! Vooral dat schilderijtje ziet er zo leuk uit ๐Ÿ™‚
  Beau recently posted…TAG: Fall FavoritesMy Profile

 4. Reply

  gaaf effect geeft het ๐Ÿ˜€ ik hou er wel van!
  femketje recently posted…WINACTIE โ€“ 2X โ‚ฌ25 Giftcards Bij Treatwell.nlMy Profile

 5. Reply

  Leuk gedaan! Je lamp is onwijs tof!
  Dana recently posted…30 WEEKS BLOG CHALLENGE: 10 (DIS)LIKESMy Profile

 6. Reply

  Wauw wat mooi. Dat laat alles er echt zoveel mooier en chiquer uit zien!
  Nicole recently posted…ScarfsMy Profile

 7. Reply

  Wat gaaf eigenlijk! Het ziet er echt mooi uit!
  Lisa’s Beautybabbels recently posted…Essence Rock Out!! Multicolour BlushMy Profile

 8. Reply

  Wat leuk allemaal, je lamp is echt geweldig. Leuk dat je nu ook je accessoires hebt geverfd.

 9. Reply

  Ik vind de kopertrend geweldig. Ik kocht ook hammerite metaallak maar kon er niets mee. Geen mooie kleur. Ik heb nu de tubes van Xenos, 99 cent, acryl koperverf ( ook in goud, blauw, rood, enz. Allemaal metallic!). Gewรฉldig, wat een warme kleur koper!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge