DIY || Gradient Kaarsenhouder

Hoewel ik mijn gradient kaarsen heel tof vind, snap ik dat dat best een hoop gedoe is. Ik ben er ook een hele tijd mee bezig geweest en nogsteeds vind ik kaarsvet in mijn keuken. Ik geloof dat ik mijn pannen beter met aluminiumfolie had kunnen bedekken. Daarom een gradient DIY zonder kaarsvet gedoe, maar wel met verfgedoe.

Bij de Action kocht ik zulke stickervelletjes. Ik geloof dat ik voor 5 iets van 80 cent kwijt was. Een velletje met kreten als gefeliciteerd, hoera, beterschap, welkom. Een met vlinders, tuinput, vogeltjes en meer. Bloemetjes, slingertjes, ijsjes, vliegers. Van alles!

Ik maakte een lege pindakaaspot schoon en droog en plakte de stickers aan de buitenkant. Gewoon overal wat bloemetjes, slingers, vlindertjes. Maar net wat ik leuk vond. De kleur maakt niet uit.


Ik koos drie kleuren verf uit en ik besloot weer voor wit, roze en rood te gaan. Ik pakte een sponsje en een bakje met water. Omdat ik de verf in elkaar wilde laten overlopen leek het me een goed idee om de verf hier en daar wat te verdunnen. Ik heb de verf met het sponsje op het glas gedept. Dan krijg je overal hetzelfde patroontje. Ik heb hier en daar geveegd en dat blijf je zien.


Als je tevreden met de overloop bent laat je het drogen. Ik zou wel ook gelijk je handen wassen, want als de verf nog een beetje nat is wast het er makkelijk af. Ik heb het een dagje laten drogen voordat ik de stickertjes weer afpeuterde.

Ik weet nou niet of ik net als bij striping tape het er direct af had moeten halen. Ik was namelijk bang dat de verf nog uit zou lopen en over de figuurtjes zou lopen. Misschien had ik dan geen water moeten gebruiken. Nu haalde ik namelijk ook stukjes verf mee. Hier en daar waren bloemetjes niet helemaal scherp.


Daarna heb ik er nog een laagje lak overheen gespoten. Ik had nog een spuitbus met lak staan. Bij de action zijn die te koop voor 1,99 geloof ik.

Hieronder zie je goed wat ik bedoel met vegen ipv deppen. Ik vind het zelf wel een leuk effect geven, maar de acrylverf die ik gebruikt heb heeft het wel een beetje dat kinderprojectje gevoel. Ik denk dat als je verf in een spuitbus gebruikt je dat gevoel niet hebt. Maar ik weet niet of je dan een gradient kan maken.

Houden jullie van knutselen?

More about Lin

Comments

 1. Reply

  Leuk gedaan, het geeft een heel erg tof effect!

 2. Reply

  Oh wat creatief weer meid! Heel leuk gedaan!

 3. Reply

  Wat een leuk idee en wat ziet het er gezellig uit als er een kaarsje in zit….echt iets om te proberen, heb zelf ook nog zulk soort stickertjes dus ga binnekort eens kijken of het mij ook gaat lukken.

 4. Reply

  Heel erg leuk gedaan! Misschien met een spuitbus een nog gaver effect inderdaad.

 5. Reply

  Wat een leuk idee!

 6. Reply

  Wat is de kaarshouder leuk geworden, super leuk bedacht.

 7. Reply

  Heel erg leuk idee ^^

 8. Reply

  wauw super gaaf πŸ˜€

 9. Reply

  Wauw!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge