DIY || Gradient Kaarsen

Dit idee heb ik al een hele tijd. Gradient nagels, gradient kleding, gradient alles! Dus waarom geen gradient kaarsen? Daarom bestelde ik al een tijdje geleden een lont van een meter of 3 op ebay. Maar ja, rol maar eens een stukje wol van 3m op en je hebt een klein frutbolletje dat je zo kwijt raakt. Ik moest dus iets anders verzinnen. Dan heb je geen ebay nodig om het thuis ook te maken.

Ik kwam vooral op het idee omdat mijn moeder nieuwe kaarsen neer ging zetten en het niet meer op te branden kaarsvet weg wilde doen. Rode, roze en wit kaarsvet. Helemaal top!

Omdat ik veel meer rood kaarsvet had dan roze en wit heb ik nog een kleine kaars van elke kleur bij de action gehaald. Deze kaarsen kosten €1,02 bij de action.

Als eerste heb ik het rode kaarsvet laten smelten. Ik besloot dit au bain marie te doen. Boter wordt ook veel te snel te heet als je het laat smelten en ik dacht dat ik dalijk kokend kaarsvet zou hebben en ik dat iets te gevaarlijk vond. Ik heb het gewoon heel langzaam laten smelten.

Ik begon met het rode, omdat dit onderin de potten gaat. Waar je goed op met letten is dat je het kleur per kleur laat smelten en niet alles tegelijk. Het kaarsvet moet namelijk eerst stollen voor je de volgende kleur er op kan gieten. Anders mengt het alsnog. Dat bedacht ik me pas toen ik alles had laten smelten. Ergens niet stom, want ik had de lontjes van de nieuwe kaarsen nodig!

Ik heb eerst het rode kaarsvet in de schone potten gegoten. Beetje voor beetje, zodat ik de hoeveelheid goed kon verdelen dat in beide potten evenveel had. Ik heb de stop in de gootsteen gedaan en hier een laag koud water in gezet en de potten erin gezet. Het is het makkelijkste als het vet al redelijk gestold is om de lont in te steken. Ik heb er een lang stuk binddraad omheen gedaan zodat deze niet in de pot zou vallen en enigsinds in het midden zou blijven. Daarna heb ik ze in de koelkast gezet.

Dit herhaal je met de andere kleuren. Je moet wel een beetje letten tot hoe vol je je potten wilt hebben. Ik wilde ze helemaal vol hebben, al heb ik wel wat meer roze kaarsvet erin gegoten dan ik eigenlijk wilde.

En daarna hetzelfde met het wit gedaan. Als je de laatste kleur erop hebt gegoten, zou ik het niet meer in de koelkast zetten. Pas ook op dat je geen luchtbellen in je kaarsvet giet. Dat had ik dus op een gegeven moment wel. Gelukkig had ik nog kaarsvet over en kon ik het vullen.

Een nachtje laten uitharden en klaar zijn je kaarsen! Een tip om je pannen schoon te krijgen. Kokend water erin met afwasmiddel, een minuut of tien goed door laten koken en dan gelijk onder de hete kraan afspoelen. Door te koken smelt het kaarsvet en hoef je niet te schrobben.

Ik zat zelf nog te twijfelen om de rand wit te schilderen, maar dat moet je helemaal zelf weten. Ik heb het uiteindelijk niet gedaan. Al vind ik het wel jammer dat je die rand zo ziet. Misschien had ik op zoek moeten gaan naar leuke vaasjes oid om de kaarsen in te laten smelten.

Ben jij wel eens aan de slag gegaan met kaarsen?

More about Lin

Comments

 1. Reply

  Wat leuk! Ziet er super uit!

 2. Reply

  Super leuk en creatief zeg!

 3. Reply

  echt creatief πŸ˜€

 4. Reply

  Heel creatief, en een superleuk idee!

 5. Reply

  Dat ziet er leuk uit zeg! ik heb wel eens een kaars in een kopje gemaakt:)

 6. Reply

  Ziet er echt super leuk uit! Enorm creatief bedacht πŸ™‚

 7. Reply

  Heel erg leuk resultaat! Als kind ben ik ooit eens bij een kaarsenmakerij geweest, daar mocht je zelf ook aan de slag. Erg leuk om te doen!

 8. Reply

  Deze is heel erg leuk! πŸ™‚ nooit bij nagedacht om het zo te doen!

 9. Reply

  Super leuk! Dit is gewoon een goede oplossing voor alle restjes. πŸ™‚ Eigenlijk deed ik dit vroeger ook braaf, maar nu … heb ik weinig tijd en vind ik het ‘een gedoe’. πŸ™‚ hihi

 10. Reply

  Ziet er superleuk uit!

 11. Reply

  Wat een leuke DIY! Bedankt voor het plaatsen, dit ga ik binnenkort eens proberen πŸ™‚

 12. Reply

  wat een onwijs leuke DIY vooral met stompjes die overblijven enzo

 13. Reply

  Heel origineel gevonden! πŸ™‚

 14. Reply

  Heel leuk gedaan!

 15. Reply

  Wat super leuk gedaan dit!

 16. Reply

  Wat heb je dit leuk gedaan en wat een goed idee. Dit ga ik ook eens proberen….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge