DIY – Droogshampoo voor Brunettes

Ik heb niet altijd zin om mijn haar te wassen en droogshampoo is dan de perfecte oplossing. Ik heb alleen niet altijd zin om 6 euro voor een spuitbus te betalen. Ik dacht wel dat je dit ook zelf kon maken en ging op zoek.

Voor de DIY gebruikte ik:
* Cacao omdat ik donker haar heb, maar je kan ook talkpoeder gebruiken als je blond bent.
* Maizena
* Leeg, schoon kruidenpotje

Optioneel:
* Parfum, maar je kan ook geurolie gebruiken

Ik heb als eerste het potje schoongemaakt. Ik wilde iets met zulke gaatjes zodat je het poeder makkelijk over je haar kan strooien.

Ik heb twee theelepels cacao en twee theelepels maizena in een bakje gedaan en gemengd. Het lijkt alsof je klontjes heb, maar dat valt wel mee. Het valt makkelijk uit elkaar. Als je het niet helemaal vertrouwt, kan je ook nog een zeef gebruiken voor je het in het potje stopt.

Daarna heb ik er een paar pompjes parfum overgespoten. Ik koos voor mijn favoriete parfum zodat mijn haar daar naar ruikt. Ik heb het zo een kwartiertje laten staan, zodat de alcohol kan verdampen en je haar dus niet meer kan uitdrogen.

Ik heb een envelop (iets wat ik toch weggooi tov een schoon papiertje) gerold tot een trechtertje en daarmee de droogshampoo in het potje gegoten. Ik heb een potje waarbij je de dop makkelijk erop en eraf kan draaien.

Ik heb zelf een label gemaakt. Ik kreeg het label van het potje er niet afgepulkt, dus besloot ik er maar gewoon een blaadje overheen te plakken. Ook vond ik het een leuke touch om er een lintje om te binden.

Lin in action. Zo verdeel je de poeder makkelijk en kan je het in je haren wrijven. Net als je bij normale droogshampoo doet, maak je steeds een nieuwe scheiding en verdeel je het erover. Beetje wrijven en eruit kammen. In een paar minuutjes schoon haar.

Als je nou geen potje met van die kleine gaatjes kan vinden, kan je ook gewoon een ander potje pakken, een beetje op je handen strooien en je handen door je haren halen en dan alles uitkammen.

Voor en na. Ik heb mn haar best vet laten worden om het uit te proberen. Ik zeg; gelukt! En dat met dingen die je meestal wel in je keukenkastje hebt staan. Misschien iets om te onthouden als je bussen droogschampoo op zijn en je hebt geen tijd meer om je haar te wassen.

Gebruik jij graag droogschampoo? Zo ja, van welk merk?

More about Lin

Comments

 1. Reply

  Zo wat een goede diy!! ziet er super uit!!

 2. Reply

  Bedankt voor deze diy, ik vond 6 euro ook altijd veel te duur voor een spuitbusje. Ik ga dit zeker eens proberen!

 3. Reply

  Wat een gave DIY die moet ik proberen! Ik gebruik Batiste droogshampoo maar daar krijg je zo’n witte waas van met donkerbruin haar:-((

  XX Lieke

 4. Reply

  Slim bedacht zeg :3

 5. Reply

  Goed idee, wel even aan een handdoek om je schouders denken voor de cacao

 6. Reply

  Wat een leuk idee en wat is het resultaat goed gelukt zeg!

 7. Reply

  Wat een leuke DIY!
  Liefs, xxx

 8. Reply

  Wat super handig! Vind het ook erg duur die droogshampoo maar wel ZO makkelijk!

 9. Reply

  Slim bedacht!
  Ik gebruik wel is als nood oplossing zwitsal talkpoeder.

  liefs

 10. Reply

  Wat een ideale DIY, ik gebruik nooit droogshampoo omdat mijn haar zelden vet word, maar deze ga ik wel maken, want het kan altijd te pas komen oo een klein potje te hebben staan. Wat fijn dat dit zo goed werkt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge