DIY || Chevron Pillowcase

Pinterest is echt geweldig. Ik krijg zo veel inspiratie. Laatst zag ik een DIY van met schilderstape, gouden verf en een muur. Op mijn muur wil ik het niet hebben, maar op mijn kussens op de bank leek me tof.

Wat heb ik gebruikt?
In mijn shoplog laatst liet ik het al zien. Bij de action kocht ik een rol schilderstape en een set kussenslopen. Ik geloof dat de tape 89 cent kostte en de kussenslopen 3,59. Kan misschien een beetje schelen.

Verder heb ik nog een aantal kranten gebruikt, een kwast en witte en groene acrylverf.


1. Het eerste wat ik deed was de kussenslopen strijken. Ik dacht omdat ze nieuw zouden zijn het niet nodig zou zijn, maar ze kwamen een stuk gekreukter uit de verpakking dan ik dacht.

3. Ik legde kranten neer en plaatste de kussenslopen. Ik plakte de hoeken vast met schilderstape.

4. Van A4 blaadjes heb ik een mal gemaakt. Ik heb de hoeken gebruikt en de vouw loopt door de punt heen. Ik gebruikte 5 punten en die plakte ik aan elkaar.

6. Langs de punten plakte ik de schilderstape. Ik knipte de tape zo recht mogelijk af zodat de hoeken zo scherp mogelijk zouden zijn.

8. Ik gebruikte de vouw van de middelste punt langs de middelste vouw van de kussensloop.

9. De ruimte tussen de tape heb ik optisch bepaald. Ik had het kunnen opmeten, maar zo precies ben ik niet. Ik plakte het hele kussen vol.

10. Voor het schilderen stopte ik een krant (je kan ook een stuk karton gebruiken) in de kussensloop zodat de verf het niet dicht zou plakken. Daarna heb ik een stuk karton gepakt en verf gemengd. Ik wilde de kussensloop mintgroen maken. Ik had niet de kleur die ik wilde hebben, dus ik pakte een reclame folder, deed daar een hoop witte verf op en een beetje groen.

11. Dat goed mengen en aanbrengen. Ik verfde eerst een hele hoek, maar bedacht me later pas dat het me ook leuk leek om de onderkant donkerder te maken.

13. Ik maakte de bovenkant mintgroen en maakte de verf op aan de bovenkant.

14. De onderkant maakte ik donkerder en liet dit een paar uur goed drogen. Daarna haalde ik de tape eraf en de krant eruit.

Het kostte me denk ik 2,5 uur om de tape op te plakken en een half uur om het te verven. Vooral omdat ik de randen goed wilde doen en ik 1 kant op heb geverfd. het resultaat mag er wezen. Ik vind het leuk op de bank staan.

Je zou ook de tape kunnen gebruiken om een woord op de kussensloop te maken en er omheen te verven.

Wat vind jij van deze DIY?

More about Lin

Comments

 1. Reply

  Wauw mooi!

 2. Reply

  aaah super leuk πŸ˜€

 3. Reply

  Super leuk gedaan!

 4. Reply

  Is het textiel of acrylverf? Dat kon ik niet terug vinden… Of ik lees er langs. Maar dan is het toch hard… En kun je het ook uitwassen?
  Poehee zoveel vragen in de vroege ochtend!

  1. Reply

   Ik heb acrylverf gebruikt. Ik ben voorlopig niet van plan om de sloop uit te wassen. Ik weet niet of het met textielverf ook kant, want ik denk dat verf met water verdund onder de schilderstape kruipt. Maar misschien het het met acrylverf wel met de handwas uitgewassen worden?

 5. Reply

  Super leuk!
  Liefs, xxx

 6. Reply

  Wat een super leuk idee. Je hebt het echt mega netjes gedaan.

 7. Reply

  Super leuke DIY!

 8. Reply

  Leuke DIY! Zeker iets wat in de toekomst in mijn woonkamer te vinden zou kunnen zijn πŸ˜‰

 9. Reply

  Wauw die is super mooi geworden!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge