DIY – Blending Brush

Iedere keer dat ik mn kwasten was blijft die ene fan brush zielig in mn bakje zitten. Ik kocht een kwastenset en ik gebruik het eigenlijk nooit. Als ik fall out heb pak ik liever een wattenstaafje, als ik highlighter wil aanbrengen pak ik liever een foundation brush of gewoon mn vingers. Ja, die fan brush staat al een hele tijd helemaal alleen en ik wilde daar iets mee doen.

Wat heb ik gebruikt?

* neon potloden van de action
* secondelijm
* schaar
* aluminiumfolie
* pincet
* elastiekje
* plakband
* fanbrush

Ik gebruikte een ‘elastiekje’ van een ballon. Die zijn enorm sterk en vrij klein. Ik heb het elastiekje om de haren geknoopt en gezorgd dat ik eronder door kon knippen.

Okay, achter afgezien kon ik het daarbij laten. Zo kan je er ook mee blenden en heb je geen gepruts. Een nette kwast. Mja, ik wilde ‘knutselen’. Dus ik knipte de haren eraf en druppelde er flink wat druppels seconde lijm op en liet dit een tijdje drogen. De haren zijn nu te nat. Zorg er trouwens voor dat je de onderkant plat maakt. Dat was bij mij niet helemaal het geval en dat was een beetje stom.


Een druppel secondelijm op de onderkant van het potlood en daar hield ik de haren tegenaan. Pas op dat je vingers niet aan elkaar kleven met lijm erop. Dat is vrij pijnlijk. Mocht je wel lijm op je vingers krijgen.. watje met aceton erop doen en laten weken. Het hielp bij mij iig wel.

De lijm bleef niet helemaal goed zitten. Ik heb met plakband en aluminiumfolie een soort huls proberen te creeeren. Ziet er erg geknutseld uit, ik weet, maar toch.

Hier naast mijn grootste blending brush. Bdellium 787 als ik me niet vergis. Mijn blending brush is nog groter. Door het elastiekje hoger te plaatsen wordt de blending blush kleiner. Sorry voor de crappy phone foto, maar zo zie je het verschil. Mijn zelfgemaakte kwast in het midden tusssen mijn favo twee blending kwasten. Door het extra elastiekje is deze net zo groot geworden als de 785 ipv groter dan de 787.

Okay. Wat ik wilde zeggen is dat je dus een fan brush heel makkelijk een ander doel kan geven door er een elastiekje omheen kan doen. Je hoeft niet perse aan de slag met secondelijm en dergelijke.

More about Lin

Comments

 1. Reply

  Heel handig.
  Liefs, xxx
  beautyforgirls recently posted…Mannen meer kennis over beauty dan wij vrouwen?My Profile

 2. Reply

  way handig!

 3. Reply

  Hmm.. toch liever niet

 4. Reply

  Geniale vinding! Ik heb alleen geen fan brush :p
  Stephanie recently posted…[NEW ART] Hours & Dreams!My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge