Disney Fotoboek van Webprint

Ik ben dol op fotoboeken maken. Ik heb er in middels een flink aantal in de kast staan. Ik heb  flink wat foto’s gemaakt in Disneyland en in Parijs en gezien ik er leuke herinneringen aan heb wil ik die graag ook in een fotoboek bewaren. Ik zat nog even te twijfelen in Disney om daar een leuk fotoalbum te kopen met Mickey en Minnie voor de Eiffeltoren, mja dan moest ik alle foto’s los gaan afdrukken en inplakken. En hoewel dat ook heel leuk kan zijn, doe ik het liever digitaal. Kan ik precies bepalen hoe groot de foto’s moeten zijn.  Inmiddels is het boek binnen en  die wil ik graag laten zien.

Ik maakte het boek bij webprint en koos voor een XL staand boek. Deze is A4 formaat. Als ik er een A4 blaadje opleg is het boek zelfs nog 5 mm breder. Ik koos een stevige kaft met eigen foto. De kaft is lekker stevig maar toch dun. Het boek heeft in totaal 56 bladzijden en is best dun. De kaft is mooi glossy. Het leuke vind ik dat ik aan de binnekant van de kaft ook een plaatje kon doen. In principe kan je er ook een foto plaatsen, maar deze is gedrukt op volgens mij iets ander papier. Ik koos voor een leuk patroontje en kwam een leuke tegen met mickey oortjes.


Webprint heeft een webbase ‘ programma’. Online maak je het boek. Je maakt een account en je kan het steeds weer opslaan. Uiteraard kan je meerdere boeken in je geheugen hebben en na bestellen kan je het ook nog makkelijk inkijken. Hierboven zie je een kaal boek. Links kan je makkelijk foto’s toevoegen en in mappen stoppen. Je sleept een foto makkelijk naar een fotovak en kan de indeling makkelijk veranderen.

Leuk iets wat ik nog niet eerder gezien had; een prikbord functie. Om je boek heen kan je foto’s slepen en daar prikken omdat je ze niet wilt vergeten. Grappis als je een nieuwe indeling naar die bladzijde sleept; hij de foto’s automatisch in vakjes zet.Het programma was een beetje wennen, omdat ik een ander programma gewend ben. Maar het is heel makkelijk. De meeste knopjes die je zoekt zitten overzichtelijk in ene balk gestopt en je kan er makkelijk bij. Als je een fotovak selecteert en verschuift, verschuif je de foto niet maar het fotovak. Ergens logisch, maar toch. In het midden komt een vakje met pijltjes en daarmee kan je de foto verschuiven. Of je moet er dubbel op klikken en dan kan je het vakje met stippelrandje verschuiven. En door het pijltje van de fotozoom naar rechts te schuiven, zoom je in. Geen scrollen dus. Je kan in dat vak ook de foto lichter maken of anders bewerken.

Enige wat ik minder vond is dat  lettergrootte 8 het kleinste is.. en dat voelt aan als lettergrootte 24 ofzo in word. Daarom heb ik maar op 2 bladzijden text geschreven. Hier en daar heb ik op foto’s ook text gezet. Namen enzo. Die zijn ook zo groot.

Verder heb ik niets te klagen. Het boek heeft een aantal standaard indelingen, maar je kan ook heel makkelijk een eigen bladzijde indelen. Je kan een hoop fotovakken per bladzijden toevoegen en door het magnetische uitlijnen kan je eenvoudig evenveel ruimte tussen foto’s laten. Ik heb het meerdere malen toegepast

Iets wat optioneel is is het kiezen voor platte bladzijden. Zeker als je full size foto’s plaatst en helemaal bij panorama’s over twee bladzijden lijkt me dat wel handiger.  Het lijk me wel mooi, koos er niet voor omdat ik het iets te prijzig vond. Ik had stiekem liever meer bladzijden met foto’s. Je hebt een basis boek met 24 bladzijden en ik had er 22 extra en ik dacht dat plat laten inbinden even duur was als 22 extra bladzijden. Ik had dan ook geen prachtige panorama foto’s. Anders had ik het misschien overwogen.

De kleurechtheid is trouwens prima in orde. Wij hadden helaas bewolkt en regenachtig weer, waardoor de foto’s een stuk grauwer zijn dan ik had gewild. Gelukkig kwam de zon hier en daar door en je ziet het gelijk aan de kleuren.

Ook al koos ik voor een mooie binnenkant van de kaft; ik heb allemaal kaartjes bewaard en die aan de binnenkant geplakt. Mijn moeder deed dat vroeger ook altijd in fotoalbums en dat kan uiteraard nogsteeds. Meer herinneringen!

Ik heb mn foto’s wel in mapjes op mn computer, maar daar bekijk ik ze eigenlijk nooit. Ik grijp gewoon naar de fotoboeken in de kast. Even kijken wanneer ik ook alweer daarheen was. Ik maak namelijk van het jaar door (lang leve mijn telefoon en instagram) een fotoboek en dan de vakantie los. Of zoals je hier van Disney en Parijs toen we 5 dagen weg waren. Ik hou van foto’s bekijken.

Heb jij wel eens een fotoboek gemaakt van je vakantie?

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd

More about Lin

Comments

 1. Reply

  Prachtig zo een fotoboek !
  ManonManon recently posted…BornprettyStore Spenny Oogschaduw paletteMy Profile

 2. Reply

  Wauw wat een mooi fotoboek zeg. Hij ziet er super mooi uit!
  Nicole recently posted…3x Simple Pinterest DIY’s: Tried & TestedMy Profile

 3. Reply

  Wow, super professioneel dit! Moet ik ook maar eens doen!
  Kayra recently posted…Animecon 2015 BuysMy Profile

 4. Reply

  Echt super leuk gedaan!
  Dana recently posted…Capture the moment #23My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge