Dierendag

Het is alweer oktober en dat betekent ook weer dierendag! Nou zijn mijn boefjes wel redelijk verwend, maar toch krijgen ze een extraatje en daar zijn mn snoepkontjes erg blij mee.Ik heb een heel leuk pakket gekregen van ViaDierenwinkel.nl. Ze zagen op instagram allemaal foto’s van konijntjes en katten en vroegen of me of ik dierenspeeltjes wilde reviewen. Misschien iets compleet anders dan normaal, maar het leek me wel heel leuk. Nou heb ik zelf geen katten, maar mn beste vriendin wel.

Voor ik het wist had ik een gigantische doos thuis en dat moest gelijk allemaal uitgeprobeerd worden!

Ik had wel gehoord over braintraining voor katten, maar nog niet voor konijntjes. Snoepjes onder een balletje verstoppen en dan moet het konijntje doorhebben dat hij dat balletje aan de kant moet duwen om bij het snoepje te komen.

De rosy apple drops zijn gelijk goedgekeurd. Ze weten niet hoe snel ze het snoepje moeten opeten en ze eten het zelfs uit mn hand. Mijn konijntjes zijn wel tam, maar ze willen nogsteeds niet graag opgepakt worden en rennen meestal weg als ik in de buurt kom. Dus dat ze blijven zitten vond ik wel heel apart om te zien. Wel gek dat erop staat dat het niet voor menselijke comsumptie is. Op de verpakking staat ‘Wheat flour, vegetable fat, sucrose, EEC permitted colourant’. Nou had de kleurstof voor mij weggemogen, maar met suiker snap ik wel dat ze het zo lekker vinden.

De gedroogde bananenschijfjes zijn minder in de smaak bij de konijntjes. HOewel die alleen bananen, kokosolie en honing bevatten, zou je denken dat het ook lekker zoet is, maar daar snuffelden ze alleen aan. Terwijl ik het zelf stiekem best lekker vind. Er stond geen ‘niet voor mensen’ waarschuwing op, dus met die ingredienten dacht ik waarom niet?!ย  Ze eten het uiteindelijk wel op, maar ze rennen er niet op af.
Konijnen braintraining – 9,99
Konijnenchips banaan – 3,-
Apple buttons – 7,75 per 6 zakjes


Zelfs de kruimeltjes van de apple drops worden opgegeten.

In het begin werd er alleen aan geroken. Rondje rennen en dan opnieuw snuffelen. Maar na een minuut of 2 misschien 3 werden de balletjes interessant en had ze heel snel door dat die aan de kant moesten voor de snoepjes.

Wel grappig trouwens, want inmiddels vind ik de balletjes overal terug. Ook aan de andere kant van hun ren. Dat als de snoepjes eronder op zijn, ze gewoon verder spelen met het balletje. Ik hoop dat ze hun neusje niet bezeren, maar ik vind het wel grappig.


Ik zat zo naar de snack roll te kijken en ik zag de kat wel, maar ik zat te kijken dat de rosy apple drops precies door het gaatje pasten. Hmm zouden konijntjes het ook snappen?

Ik heb er een aantal snoepjes in gedaan en in het begin was het maar eng. Wat was dat ding toch? Na een tijdje hadden ze ook wel door dat hij kon rollen. Ik vond em aan de andere kant van de ren terug. Maar ja, toen zaten alle snoepjes er nog in. Ik heb er zelf een aantal keer mee gerold, maar je moet heel langzaam rollen willen er snoepjes uitkomen. In het midden zitten3 stokjes zodat het langzamer eruit valt, maar het is een beetje te langzaam. De snoepjes blijven achter de stokjes hangen en komen er niet uit. Ik vind overal bijtafdrukjes terug. Mijn ongeduldjes wilden heel graag snoepjes. Ik ga een kijken of de stokjes eruit kunnen.

Snack Roll – 6,99


En dan de kattenspeeltjes! Deze leuke speelbaan kende ik al wel, maar bleef een feestje. In de verpakking zitten 4 bochtjes, 4 bovenkantjes en een dubbele uiteinde. De stukjes zijn heel makkelijk in elkaar gezet en zeggen dan klik. Je kan aan deonderkant een palletje uit een gaatje duwen en dan kan het weer uit elkaar, maar voorlopig zitten ze goed in elkaar.

Katten speelcircuit – 12,30

Zoef was al heel snel enthousiast en wilde gelijk met het balletje spelen. De baan was nog niet in elkaar gezet en was daarom waarschijnlijk zo interessant. Toen de baan in elkaar zat ging ze languit op de bank liggen. Pas na een tijdje wilde ze er wel mee spelen. Eerst kwam ze er na kijken en dan slaat ze in ene toe.


Voor we het wisten lag ze languit met het balletje te spelen. Zo lief. We zaten met mond open te kijken, want zoiets had Zoef nog nooit gedaan. Misschien toch een beetje uitsloven voor de camera?


Ik had wel eens van catnip gehoord, maar wist niet zo goed hoe ze erop zouden reageren. Ze spoten een beetje op een kussentje en op de krabpaal en de krabpaal was helemaal lief. Kreeg honderden kopjes. Gek genoeg moesten ze van het kussentje niet zoveel hebben, maar de plek waar het kussentje had gelegen was gelijk helemaal interessant. Ik was een beetje bang dat ze helemaal gek zouden worden, en dat was wel een beetje zo. Een heel klein beetje is echt meer dan genoeg!

catnip spray – 5,50

Op de verpakking speelt een katje zo lief met het karton. Helemaal knuffelend. Dat heb ik Zoef en Loes niet zien doen, maar het veertje was wel onwijs interessant. Misschien ligt het huis dalijk helemaal vol met kartonsnippers, maar hier waren ze niet zo dol op. maar het veertje wel wel uitgebreid besnuffeld.

Speelkarton – 5,25

De speeltjes zijn helemaal in de smaak gevallen. Vooral de braintrain, of moet ik zeggen de apple rosy drops en de speelbaan waren een grote hit. Het komt allemaal van ViaDierenwinkel.nl af en daar hebben ze nog veel meer leuke speeltjes.

Doe jij iets met dierendag?

More about Lin

Comments

 1. Reply

  Ah wat leuk om dit te zien ๐Ÿ™‚
  Beau recently posted…GASTBLOGGER: What to wear this FallMy Profile

 2. Reply

  Wat leuk, om te zien dat dieren zo op kunnen gaan in hun spel en ontdekkingstocht….wij hebben een speeltje wat een beetje lijkt op de braintrainig voor konijnen voor onze poezen…en de slimmerds zijn er allemaal zo handig in…leuk artikel!
  Petra recently posted…Opgebruikt in September….My Profile

 3. Reply

  Die baan vinden mijn katten ook echt geweldig. ๐Ÿ˜€ Wist niet dat er ook zulke speeltjes voor konijnen waren!
  Mirne recently posted…Bloemkool ovenschotelMy Profile

 4. Reply

  Wat een leuke foto’s !
  Manon recently posted…Hello Sweet Octobeโ„› !!โ™กMy Profile

 5. Reply

  Hahaha, wat een schatjes! Ook leuke ideeen wb speeltjes,
  Cutecle recently posted…Nail Art: Sandy’s NailsMy Profile

 6. Reply

  Wat leuk om te zien! Heb zelf ook konijnen en die van mij krijgen ook van die leuke speeltjes. Vinden ze erg leuk!

 7. Reply

  Leuk artikel!
  Dat rolding voor de kat hebben we bij mijn ouders thuis ook. Alleen mevrouw was er nogal snel klaar mee. Om haar er langer mee te laten spelen hebben we de meeste gaten dichtgeplakt met een rond om een baan plakband. ๐Ÿ˜‰

 8. Reply

  Wat is dit leuk om te zien. Leuk dat ze het allemaal zo leuk vonden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge