Creative Stamper – Must Have?

Konad domineerde de stempel markt heel lang, maar de laatste paar jaar komen er een hoop merken bij die het overnemen. Bijvoorbeeld MoYou qua plates en er is een hoop nieuw op stempel gebied. Zo ook deze siliconen stempel. Is het het een must have?

Toen ik op deze stempel las op bijvoorbeeld Lucys stash wilde ik deze heel graag proberen. Mijn konad/action stempel deed het vaker niet dan wel en dat vond ik zo onwijs jammer. Stempelen kan zo leuk zijn. Soms pak ik gewoon niet het hele design op of plaatst hij deze niet geheel op mijn nagel. Dat ik langs de randen gewoon niets heb. Deels omdat mijn nagels soms te lang zijn of omdat ik daar niet bij kom met de kleine ronde stempel.

Een soort metalen shotglaasje met een losse silconen blob en een flexibel doorzichtige pinpas. Dat krijg je als je deze stempel besteld. In elkaar zetten is niet heel moeilijk. Omdat de silicone stempel kleeft blijft deze makkelijk zitten en je kan em makkelijk verder duwen of terug ophalen. De pinpas vind ik best een must. Een plastic schraper in plaats van een metalen. Hiermee bekras je de plates niet meer. Nou had ik al wel van de action plastic schrapers, maar deze vind ik een leuke toevoeging gezien ik ze altijd wel ergens heb liggen waar ik ze niet zie. Omdat de metalen huls hol is, is deze heel licht en dat is fijn. Veel om beet te pakken en nauwelijks gewicht.


En dan de test. Is deze beter dan de stempel die ik al had?

De roze die je ziet is officiel niet van konad (3), maar zulke kan je wel kopen van konad. Ik heb de huls gekocht van ebay. Onder een grotere roze stempel en bovenop een hele kleine groene. Punt is, ik kon daar nooit mee stempelen. Dat pakte niets op. Ik kocht een keer een stempelsetje van de action en met die stempel lukte het wel (1). Maar dat had een piepklein steeltje en ik had binnen no time kramp in mn vingers. Toen ontdekte ik dat ik dat kussentje gewoon in deze huls kon doen en weg kramp. Ik heb overigens wel een stempel van konad (2), maar die vond ik maar half werken. Die pakt bij mij neit het hele design op. Bovendien zat daar ook een metalen schraper bij die ik gelijk heb weggedaan zodat ik die niet per ongeluk kan pakken.

Een vraag die ik wel af en toe krijg.. Zijn er foute stempels en vooral welke is dan de beste?

Ik vind dat heel moeilijk, want opzich werken ze wel, maar soms niet 100% naar wens. Laatst zag ik bij iemand van MoYou een stempel die veel te zacht was. Werkt opzich wel, maar niet fijn. Die pakte het patroon wel op, maar door te stempelen werd deze vervormd en dat is gewoon jammer.

Ander dingetje was, ik gebruikte mijn stempel (3) op iemand met hele bolle nagels, en omdat het een vrij harde stempel is kreeg een deel van de nagel geen patroon omdat ik daar niet de nagel aanraakte.

Met stempel 4 en 5 heb ik geen ervaring, maar ik ken iemand die niet meer zonder 4 wilt en die beter vind dan deze creative stempel. Ik vind het heel moeilijk om te zeggen.

Een testje. Ik pakte een plat met vrij veel details. De paarse lak is Catrice when i say li, you say lac.

De roze stempel is iets te klein en heeft sommige randjes niet helemaal. Die van Creative heeft deze compleet en ook nog stukjes van omliggende stempels waar toevallig ook lak zat. Allebei net zo goed, maar ik vind de Creative stempel makkelijker overal op mijn lange nagels aan te brengen. Je hoeft niet te rollen, maar alleen te drukken.

Stempelen lijkt in tutorials onwijs makkelijk, maar dat valt nog best tegen. Op een bepaalde manier moet je ontdekken of je bij jouw stempel moet rollen of alleen moet drukken. met hoeveel kracht en hoe je het mooi op jouw nagels krijgt.

Een stempel met meer detail. Ook allebei wel even goed. Nou kostte het me meer moeite bij de roze stempel en heeft de roze stempel ook meer lak opgepikt die ik niet helemaal had weggeschraapt waardoor je een soort waas krijgt. Een jaar geleden had ikd enk ik bij de roze stempel de puntjes bijvoorbeeld er niet bij. En wat ik nu precies anders doe weet ik niet zo goed. Stom eh. Ik kan eht niet zo goed uitleggen omdat ik het niet helemaal snap. Het is een bepaald gevoel in je vingers dat je moet krijgen met stempelen.

Ik vind het bij de Creative stempel wel makkelijker. Minder skill nodig. Omdat de siliconen stempel zich makkelijker om je imageplate en om je nagels vormt. Bij deze hoef je neit zo over je nagels te rollen. Door gewoon te drukkenkrijg je het patroon ook wel op je nagel. Nadeel is dat omdat deze zo groot is, je bij sommige patronen moeilijker het midden van je nagel ziet, waardoor deze msischien makkelijker scheef op je nagel komt.

Advies is om met tape (dus gewoon plakband) de rest van de nagellak eraf te halen. Ik heb van iemand anders gehoord die het gewoon schoonmaakt met remover dat het niet minder plakkerig is en gewoon werkt. Ik heb geen idee hoe het silicoon er over een paar jaar uitziet. Nou kan je losse siliconen stempels kopen (dus zonder huls) mocht er iets mee zijn, maar de makers adviseren geen aceton erop.

Nog een beetje mijn advies. Doe er vershoudfolie omheen als je hem neit gebruikt. Omdat het silicoon zo kleeft blijven er kruimels en stofjes aan kleven en dan pakt het patroon natuurlijk minder. Ook nog een puntje; als je het wel schoonmaakt met een watje en remover; er willen nog wel eens stukjes watten aan kleven. Dan moet je het alsnog met tape schoonmaken.

en dan de prijs: โ‚ฌ10,95.ย  Is het de prijs waard. Ik zeg ja, maar roep het niet van de daken. Ik ben blij dat ik em heb, want stempelen op lange nagels gaat nu een stuk makkelijker. Als stempelen niet zo goed lukt met een konad stempel kan je deze proberen. Ik kan natuurlijk geen garantie geven, maar ik denk dat het met deze makkelijker lukt. Als je kleine nagels hebt weet ik niet of ik deze zou aanraden. Ik vind het wel een beetje gedoe met stofjes op de stempel en dat ik neit altijd plakband bij de hand heb. Maar dat is wel te overzien. Ik vind em wel een beetje prijzig. Zeker gezien de andere stempels meestal rond de 4 euro kosten. Maar ik denk dat het aan jou is of je het ervoor wilt uitgeven.

More about Lin

Comments

 1. Reply

  Op de wenslijst! Bedankt voor de tip over het opbergen – dat scheelt een hoop schoonmaakwerk, want alles blijft aan het kussen plakken.
  Pippi recently posted…Dag 2012: She shed & Man caveMy Profile

 2. Reply

  Ik werk nooit met dit soort producten, maar het geeft altijd wel hele mooie creaties! jij bent daar wel handig in
  Manon recently posted…Giordani Gold Eyebrow Gel – Brown & BlondeMy Profile

 3. Reply

  Dat met die bolle nagels is ook mijn probleem met de ronde stempels. Ik heb zelf 1 en 5 en vind 5 (squishy stempel) erg fijn, hoewel hij regelmatig hapert. Deze druk je op je nagel en rol je niet. Ik heb ook nog een rechthoekige, dat is mijn favoriet. Die kan ik heel makkelijk rollen en is net groot genoeg voor mijn nagel. Deze die jij hier reviewt lijkt me ook erg fijn!
  Deborah recently posted…Music of the Moment #2My Profile

 4. Reply

  Wat een fijn en uitgebreid artikel!
  Nicole recently posted…Yves Rocher Strawberry LipbalmMy Profile

 5. Reply

  Hele fijne en eerlijke review. Het blijft inderdaad zoeken naar wat voor jou werkt! Ik heb stempel 5 en kan er super goed mee overweg. Ja hij is zacht maar ik heb zulke bolle nagels dat dit perfect werkt bij mij. De schraper erbij vind ik ook erg fijn.

  Weet je wat ik nรณg handiger vind? Een kledingroller. Standaard op mn bureau liggen. Je gaat er met je stempelkussen overheen en hij pakt zo alle stof, pluisjes, en stempellak. Snel en easy!
  NailTalk recently posted…Born Pretty – Stamping Plate OrganizerMy Profile

 6. Reply

  Hmm, ik twijfel nu toch wel over deze hoor! Ik heb zelf #1, 3 en 5 maar kan eigenlijk alleen overweg met #1. Misschien dat deze werkt voor mij ๐Ÿ˜ฎ
  Squeaky Q recently posted…Squeaky Nails’ Blog Sale 2015My Profile

 7. Reply

  Wat een fijne review! Deze staat op m’n wishlist, klinkt goed id oren ๐Ÿ™‚

 8. Reply

  fijn artikel om te lezen…ik vind het stempelen nog steeds wel lastig ( oefenen gewoon nog langer door) maar artikelen als deze lees ik erg graag…
  Petra recently posted…Wipe ‘n’ Care, peeling pads for the face…My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge