Concertfoto’s Delain (veel foto’s!)

Delain is al jaren een van mijn favo bands. Ik zag ze in 2008 voor het eerste live in de P60 met hun eerste album Lucidity en zag ze daarna nog 7 keer live. De 8e keer was afgelopen donderdag in het Tivoli in Utrecht (daarom was ik er ook shoppen). Eigenlijk zou dat concert op 22 april plaatsvinden en zouden ze er 3 nieuwe nummers kunnen spelen. Gelukkig kon hun album toch nog op tijd worden uitgebracht (omdat deze toch al klaar lag) en werd het concert verplaatst. Net na de zomer vloog Delain namelijk naar Zweden om aan hun 3e album te werken en eind vorig jaar was deze dan helemaal klaar, artwork was gemaakt en toen lag het bij de platenmaatschappij en werd er niets mee gedaan vanwege een reorganisatie. Dit viel niet helemaal goed bij de fans en die zijn petities gestart waarna de releasedatum van hun eerste single Get The Devil Out Of Me en hun album We Are The Others bekend werden gemaakt. We Are The Others is dus het nieuwste album van Delain en afgelopen donderdag werd deze voor het eerst bijna helemaal live gespeeld. Uiteraard heb ik ook foto’s gemaakt en ik wilde er toch nog een blogpost aan wijden.

De liedjes die ze speelden waren:

Mother Machine
Stay Forever
We Are the Others
Go Away
Sever
Virtue and Vice
Where Is the Blood
Milk and Honey
Invidia
April Rain
See Me in Shadow
Are You Done With Me
Get the Devil Out of Me
Shattered
Babylon
Electricity
Sleepwalkers Dream
Not Enough
Control the Storm
The Gathering

Deze keer heb ik niet zelf de setlist bijgehouden, maar heb em hier vandaan

Ook nog een paar foto’s van het voorprogramma; Serenity. De Oostenrijkse band kwam speciaal naar Nederland toe om hier 45 minuten te kunnen spelen, maar zei de leadsinger Georg; het was het allemaal waard. Wat ik wel enorm jammer vind is dat Charlotte van Delain samen met Serenity een nummer heeft gezongen en dat ze deze nooit samen live zingen. Nu was de perfecte gelegenheid omdat ze beide aanwezig waren, maar toch had Serenity een eigen zangeres meegenomen om ‘Serenade of Flames’ (en nog een paar andere nummers) te zingen.

More about Lin

Comments

  1. Reply

    Delain is zoals je weet niet zo mijn favoriete band.. Ik heb zeg maar meer met Epica πŸ˜‰ Maar Serenity vind ik geweldig!!! Leuke foto’s Lin!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge