Clinique – A Different Nail Enamel || Hi, Sweety & Topcoat

Bij Clinique denk ik aan gezichtsverzorging en dergelijke. Niet aan makeup of zelfs maar nagellak. Toch hebben ze nagellak! En niet zomaar nagellak, maar een soort hypoallergene nagellak.

Bij het zien van de flesjes moet ik niet direct denken aan nagellak. Alleen op de dop zie je dat het van Clinique is. Onderop staat de naam van de lak. Ook staat erop dat er 9ml in de flesjes zit en dat ze in London geproduceerd zijn.

Het witte flesje is geen nagellak, maar een top en basecoat in één. De basecoat is een beetje troebel, een beetje melkachtig, maar brengt wel fijn aan en droogt redelijk vlot. Omdat je dan een basecoat ophebt dekt de felroze lak met één laagje. Nice! Ik heb voor de zekerheid en houdbaarheid nog een tweede laagje aangebracht.

Daarover heen heb ik de topcoat aangebracht. Ik zou voor de zekerheid het kwastje aan een wit blaadje afvegen voor je het kwastje weer in het flesje steekt. Anders heb je een gekleurde topcoat.

Toen ik de flesjes zag dacht ik dat het doodgewone lak zou zijn. Niets is minder waar. Ik vind de kleur niet standaard, zoals ik het in eerste instantie had verwacht. Op je nagels is de kleur enorm intens. Nog net geen neon. Ook de topcoat heeft me verbaasd. Deze glanst enorm en droogt sneller dan ik dacht.

Nog een leuke extra aan de lak is dat deze soort van hypoallergeen is. Sommige mensen zijn allergisch voor nagellak. Niet alleen voor nagelverharders -waar formaldehyde in zit-, maar ook voor nagellak. Omdat je ook je huid vaak aanraakt, kunnen er allergische reacties ontstaan. Deze lak hoort dat niet te doen. Nou ben ik gelukkig niet allergisch voor nagellak. Wat Clinique zegt over de nagellakken:

Wist je dat we gemiddeld 200 keer per dag onze ogen aanraken?

Wist je dat ook nagellak irritatie en zelfs contactdermatitis kan veroorzaken op de gevoelig dunne huid rond de ogen?

In dermatologische kringen wordt nagellak zelfs beschouwd als een belangrijke allergene bron voor periorbitale dermatitis (huiduitslag rond de onderste en bovenste oogleden). Mensen die last hebben van deze aandoeningen leggen meestal niet de link tussen het aanraken van en wrijven in de ogen en de verzorging van de nagels.

Na zes jaar onderzoek introduceert Clinique een innovatief product dat een nieuwe norm stelt in de nagellaksector: A Different Nail Enamel for Sensitive Skins, een nagellak die speciaal ontwikkeld is om huidgevoeligheid tot een minimum te beperken.

Het product is dermatologisch en oftalmologisch getest en geschikt voor gevoelige huidtypen en gevoelige ogen.

De subliem uitgebalanceerde formule zorgt voor een heldere glans en maakt aanbrengen zonder strepen mogelijk.
De nieuwe nagellak van Clinique kan thuis gemakkelijk worden aangebracht.
Dankzij het unieke dunne, platte borsteltje kan de diepdekkende kleur egaal over het gehele nageloppervlak worden verdeeld.

Het nadeel van deze geweldige lak? De prijs. Je kon het al wel zien aankomen vanwege het merk, maar je betaalt €16,- voor één lakje. Je kan de kleuren hier online vinden.  Er zijn naast Hi, Sweety nog 15 andere kleuren. Gelukkig hoef je de top- en basecoat niet los te kopen. Je kan ook hier kijken voor verkooppunten. De Bijenkorf is er zo te zien één van en die zitten in meerdere steden.

More about Lin

Comments

 1. Reply

  Oh wauw! Ik vind de kleur écht fantastisch.

 2. Reply

  Prachtige kleur!

 3. Reply

  Oh wow, de kleur is echt heel intens! Mooi! En wat bijzonder dat het witte lakje en base- en topcoat is, ik dacht gewoon een witte nagellak. Gelukkig geeft hij geen wit af als topcoat 😉
  Jammer dat de prijs aan de hoge kant is, maar qua merk en ingrediënten is hij het vast en zeker waard!

 4. Reply

  Wat een super mooie kleur!

 5. Reply

  Hele mooie kleur zeg! De prijs is aan de hoge kant inderdaad, maar als het goed werkt misschien wel het overwegen waard.

 6. Reply

  ouch, dat is een pijnlijke voor je portemonnee maar de roze tint is wel erg mooi!

 7. Reply

  Prachtig lakje, maar omdat ‘ie zo duur is en ik gelukkig niet allergisch ben voor nagellak kan ik ‘m wel in de winkel laten liggen.

 8. Reply

  Het is een hele mooie kleur, maar vind het wel erg duur. Fijn dat er ook nagellak is voor mensen met een allergie, al vind ik het ook voor hun heel vervelend dat de lakjes zo duur zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge