Ciaté – A Very Colourfoil Manicure – Foil Set

Ciaté heeft een hoop ideetjes opgedaan in nailartland en heeft een aantal nailartsetjes uitgebracht. Ik heb ze bij sephora (toen die nog in nederland zat) zien liggen voor 25 euro per stuk. Nou doe maar niet. Ik bestel die losse items wel op ebay ofzo. Nou lagen deze zelfde setjes voor 8,99 bij Big Bazar en begon ik te twijfelen. Ik nam uiteindelijk een setje mee.

De set ziet er kleurrijk uit door de blokjes, maar de nailart ziet er wel gephotoshopped uit. In de set zit een nagellak van Ciate. Een fullsize. Zeker voor 25 euro mag het ook wel. Verder heb je een soort envelop met daarin de foils, een flesje foillijm, een nagelwiel en een boekje met ideeen voor nailart. De lichtgrijze lak heet Club Soda en ik snap de kleur niet helemaal als basis.
Als ik het envelopje openmaak zitten daar 6 kleuren foil in. Roze, grijs holografisch, goud holografisch, grijs, oranje/goud en groen. Van elke foil zitten er 5 blaadjes in.


Ik had alleen een beetje pech. Ik had foto’s gemaakt toen ik de set net had en naderhand is de set denk ik gevallen ofzo, want mijn flesje Club Soda is stoek. Gebroken. Mijn eerste flesje nagellak dat gebroken is. De lak was helemaal achter het flesje in het plastic opgedroogd. Superbalen, mja om eerlijk te zijn hou ik niet zo van grijze nagels.

In plaats van de grijze lak ben ik gegaan voor zwart. En dit is echt een budgettopper. Hier zie je 1 laagje van Sinful Colours Black on Black. 1 laagje maar. Echt amazing en het lakje kost 1,99. Je moet alleen naar een groot filiaal van Kruidvat gaan. Bij de nepnagels staat een schap met Sinful Colours.

Het flesje lijm dat erbij zit is niet zo heel groot en bevat 5 ml. Wat opzich ruim voldoende is. Als je het kwastje uit de lijm haalt zit er een hoop lijm aan. Ik besloot het meeste eraf te vegen en de nailart van het doosje na te maken.

Doordat ik het kwastje afveeg zit er maar weinig lijm aan en kan ik ook maar weinig lijm op mijn nagels aanbrengen. En dat is precies wat ik wil. Ik wil maar een stukje van mijn nagel bedekken. Als je de lijm net aanbrengt is het wit. En je moet wachten tot het doorzichtig is. Dan kan je er foil opduwen en dan moet je kijken of de foil loslaat van het plasti laagje boven. Kijk maar bij de pijltjes.


Als je lijm droog genoeg is kan je de foil er makkelijk op drukken en het blaadje er zo aftrekken. Als de lijm nog niet droog genoeg is blijft de foil er niet op zitten nadat je het erop drukt en neem je wat lijm mee. Dan moet je de lijm eerst laten opdrogen en het opnieuw proberen.

Hierboven zie je het eerste resultaat. Waar lijm zit blijft foil achter. Daarna heb ik het herhaald met een andere kleur foil.


En vervolgens nog een keer met groen en met roze. Ik vind het zelf een superleuk resultaat.Ik vind het best een leuke set. Zeker omdat een losse Ciate lak 9,95 bij de Ici Paris kost. Ook al had ik pech. ik weet niet of deze set met een andere kleur lak verkrijgbaar is. Het nadeel aan de foil set vind ik dat de lijm nog onwijs blijft plakken.

Als je er een topcoat overheen doet gaat de foil een beetje rimpelen. Ik kan de foto ervan niet vinden, maar als je geen topcoat eroverheen doet, blijven er vuiltjes in de lijm plakken en op een gegeven moment kan je de foil eraf vegen. Dat kan met je vinger, maar ook als je met je hand langs de bank komt. Dat vind ik wel jammer. Want het effect is supermooi. Dan maar een tocpoat erover!

ik vind deze nailart maken zelf wel makkelijk. Je doet steeds kleine stukjes nagel beplakken met foil. Je hele nagel met 1 kleur foil beplakken vergt nog wel een stuk meer geduld en skill. Mij is het nog niet helemaal gelukt en vind ik ook erg lastig.

Ik kocht deze set dus voor 8,99 bij Big Bazar. Ik vind het zeker voor als je met foil wilt beginnen wel leuk. Ik had deze kleuren foil nog niet dus daarom nam ik het mee. Voor 9 euro zou ik de set wel aanraden, voor 25 euro vind ik het een beetje weinig.

More about Lin

Comments

 1. Reply

  Wat gaaf, heel apart.
  Liefs, xxx

 2. Reply

  wel een erg gaaf effect! moet zeggen dat ik ook nog geen perfecte skills heb wat betreft nail foils, maar misschien komt dat wel wanneer de nieuwe nagel goodies met o.a. foils van essence in het schap staan 😀
  femketje recently posted…FOTD 4/8; Cotton Candy.My Profile

 3. Reply

  Ik sta verbaasd, wat is dit mooi en …..wat heb jij een geduld om dit elke keer te maken….erg mooi!
  Petra recently posted…Jammie heerlijk!….Yves Rocher: Culture Bio honing en &muesli…( review)My Profile

 4. Reply

  Leuk effect! Zeker voor het geld best een leuke set. Jammer van het lakje, maar ik denk dat het op zwart eigenlijk veel mooier uitkomt.
  Cutecle recently posted…I got my hands on some OPI!My Profile

 5. Reply

  Het resultaat is inderdaad wel leuk en apart!
  Mariska recently posted…WIN! MAC Relentlessly Red Retro Matte LipstickMy Profile

 6. Reply

  Wow dat ziet er gaaf uit
  Manon recently posted…Beautybox Juli 2014My Profile

 7. Reply

  Wat gaaf zeg!
  Beau recently posted…MUA Undress me too paletteMy Profile

 8. Reply

  Ik vind het echt een geslaagd probeersel! Zo zien ze er ook leuk uit en maakt het niet uit als je ze niet helemaal bedekt!
  Wendy (MissPinkyNails) recently posted…Rock Attraction Blush *swatch*My Profile

 9. Reply

  Je hebt er een hele leuke nail art mee gemaakt! Ik heb bij de Big Bazar naast dit setje met een grijze lak ook een setje gezien met een mintgroen lakje en andere kleur foils.

 10. Reply

  Ik heb ook foils in huis en er wel mee gewerkt maar toch vind ik het niet zo heel leuk op een of andere manier, het is me misschien te ‘slordig’ ofzo! Maar vind je nagels wel stoer geworden!
  NailTalk recently posted…Pink Zebra – Nail ArtMy Profile

 11. Reply

  Het effect is wel mooi! Je kan die foils ook kopen bij de Born Pretty Store en via eBay, dan kosten ze $0,99 per stuk. Dan mis je alleen die lijm, maar met nagellak zelf lukt dit ook wel aardig.
  Linda / Oh My Beauty recently posted…Beauty UK Lipstick – 5 SunsetMy Profile

 12. Reply

  Erg leuk met die verschillende kleuren folie op 1 nagel!
  Soraya recently posted…Revlon – Balinese BayMy Profile

 13. Reply

  Wauw wat ontzettend mooooi!
  Anna recently posted…MY LIFE BESIDES BLOGGING | WEEK 31My Profile

 14. Reply

  Het ziet er heel erg leuk uit. Zou zelf ook graag eens wat met foils willen doen, hopelijk is dat wat in de nieuwe Essence collectie komt ook zo mooi als dit van jou. Vind zwart mooier als ondergrond dan grijs trouwena.

 15. Reply

  Wauw heel gaaf gedaan! Dat soort dingen zou ik wel willen proberen, maar helaas zijn mijn nagels daar niet lang genoeg voor.
  Jessica recently posted…Vakantie – Dingen waar ik van genietMy Profile

 16. Reply

  Ooooh wauw, wat prachtig! Ik heb ook zo’n set gekocht in Frankrijk en ik ka niet wachten om het uit te proberen 🙂 🙂
  Tedje recently posted…Take a look at my life: Vakantie #2 – ZeelandMy Profile

 17. Reply

  wat jammer van de folie, op het eerste gezicht vind ik het er best leuk uit zien, had ook 1 setje waar van het lakje niet echt meer lekker was maar 3 die wel goed waren gelukkig, dat is het risico met producten bij Big Bazar denk ik dan maar
  Angelique recently posted…Treaclemoon cool melon frescaMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge