Chanel – No. 5 EdT

Een paar jaar geleden kreeg mijn moeder met kerst Chanel No 5. Een geur waar ze al een hele tijd naar had zitten kijken, het veel te duur vond en niet durfde te kopen. Mijn vader en broertje verraste haar met kerst en het leuke is, dat dr mond open viel toen ze het pakje open maakte. Sinds moet ik eigenlijk aan lelietjes van dalen denken met kerst.

Chanel No. 5 is het eerste parfum wat Coco Chanel uitbracht in de jaren ’20. Toen had je ruwweg twee soorten parfum. Parfum met liefelijke bloemengeur en de zwaardere geuren zoals musk en jasmijn. Coco vond dat het tijd was voor parfum voor sterke, vrije vrouwen net als zij zelf. Een moderne geur.

Waarom heet het nummer 5? En niet bijvoorbeeld nummer 1, omdat het haar eerste geur is? Coco, of eigenlijk Gabrielle (haar echte naam), heeft een speciale band met het getal 5. Niet alleen spiritueel, het brengt haar geluk. Haar collecties kwamen dan ook op 5 mei uit, en van de geurenmixen die Ernest Beaux voor haar creëerde, koos Coco de mix uit glas 5. Best grappig eigenlijk.

Top noten zijn oranjebloesem, ylang-ylang, bergamot, amalfi lemoen en aldehyden.
Midden notes zijn iris, jasmijn, orris wortel, rozen en lelietje van dalen
Base noten zijn  vetiver, musk, sandelhout, patchouli, eikenmoss, amber, vanille en civetta.

Het eerste wat me opvalt als ik de geurnoten bekijk, is dat deze parfum vrij veel basisnoten heeft. Nou heeft een parfum altijd wel meer noten dan er in dat lijstje staan, maar deze heeft en musk, en vanille, en patchouli en sandalwood en amber als basis. En nou moet ik eerlijk zijn, ik ruik eigenlijk alleen lelietjes van dalen. Dat is een van de favoriete geuren van mijn moeder, dus bingo. Maar hoevaak ik er aan ruik; rozen, jasmijn, oranjebloesem, lemoen. Ik ruik ze helemaal niet!

Het nadeel van een eau de toilette is dat het niet de hele dag blijft hangen. En mijn moeder vind dat het grootste minpunt. Je moet op het Chanel logo drukken om te sprayen. Er zit geen dopje op. Deze flacon bevat 50 ml en kost €65,70.
De Eau de parfum is in 35ml, 50ml en 100ml verkrijgbaar en deze kosten €58,50, €80,10 en €113,40.

 

More about Lin

Comments

 1. Reply

  Jammer dat de geur niet de hele dag blijft hangen, mag je toch wel verwachten van een parfum in deze prijscategorie vind ik. Wel heel leuk dat je vader en broer je moeder dit cadeau gegeven hebben 😉

 2. Reply

  zo te zien een best zware geur, vaak ben ik daar niet zo heel dol op

 3. Reply

  pricy maar hij lijkt me wel lekker ;D

 4. Reply

  Ik denk dat dit niet echt mijn geur is..

 5. Reply

  Ik vind deze erg lekker!

 6. Reply

  Ik ben niet zo weg van de geur maar mijn moeder wel haha!

 7. Reply

  Ik vind zelf de geur wel erg lekker.

 8. Reply

  Het lijkt me een heerlijke geur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge