Chanel Chance Eau Tendre

Van Pieter kreeg ik dit parfum voor mn verjaardag. Zo lief. Ik was helemaal overdonderd, want ik had het compleet niet verwacht. Schijnbaar had ik onderweg naar Kos gekeken op zijn telefoon of het op het vliegveld echt goedkoper was dan in de winkels. Ik vond het verschil te klein om daar mee te nemen en besloot het later een keer te kopen. Maar schijnbaar heb ik dit geurtje zo vaak geroken in de winkels waar Pieter bij was dat hij vond dat ik em nu maar gewoon moest hebben. Hoe lief is dat?

Even vooraf. Ik heb het parfum wel vaker in de winkel geroken en was er helemaal weg van. Het is een licht en fris parfum, maar toch lekker bloemig en vrouwlijk. Het ‘eau tendre’ gedeelte klopt denk ik wel, want het is ook wel een zachte, charmante en tedere geur.

Even voor ik de geurnoten heb opgezocht: ik denk dat de topnoten rozen en jasmijn zijn.


Ieder meisje wilt toch wel een chanel tasje krijgen op dr verjaardag toch?

De topnoten van Chance eau Tendre zijn grapefruit en kweepeer. De hartnoten zijn hyacint en jasmijn. De basisnoten zijn amber, ceder, iris en muskus.

Ik was enorm verbaasd door de geurnoten. Ik zat met jasmijn wel goed, maar ik had echt gegokt dat het naar rozen rook. Mis. Keihard mis. Het meeste verrast ben ik door hyacint. Ik ben dan wel opgegroeid in de bollenstreek, maar ik kan daar niet tegen. Mn moeder had wel eens een mandje staan met hyacinten en als ik beneden was stond die in de gang zodat ik het niet rook, anders had ik hoofdpijn. Dat was mam dr ‘wandelende plantje’. Ik ruik het in het parfum niet eens.

De grapefruit verklaart wel waarom het me deed denken aan bloemigere, frissere variant van Jill Sander Eve. Ik hou van grapefruit, maar schijnbaar niet zoveel dat ik het er uithaalde. Die peer zou ik er ook niet zo uithalen. Misschien is het omdat ik nog een beetje verkouden ben.


Ik vind de flacon erg mooi. Rond, simpel en een lichte roze kleur. Langs de rand zit een metale strip die glimt en dat geeft wel een finishing touch. Onderop zit een klein plaatje met daarop eau de toilette, (made in france + adres) en dat er 50 mL in zit. De gezandstraalde dop vind ik een leuk effect. Nou is de dop van plastic en niet van glas, maar het is wel dat effect. Bovenop staat het Chanel logo.

Dat het een eau de toilette is vind ik wel jammer. Tegen de tijd dat ik ga slapen ruik ik het ook echt niet meer. Oplossing is natuurlijk om tussendoor nog eens te sprayen, maar daarom kies ik het parfum niet als ik de hele dag van huis ben.

50 mL kost 66 euro bij bv ici paris xl.

More about Lin

Comments

 1. Reply

  Deze is echt heerlijk.
  Liefs, xxx

 2. Reply

  Wauw, wat een prachtige foto’s! Ik ben heel benieuwd naar de geur. X
  Anna recently posted…OUTFIT | CHAMPS ELYSEES Γ€ PARISMy Profile

 3. Reply

  Mooie flacon, ben benieuwd naar de geur!
  Manon recently posted…Fab. Smartphone Wallet CaseMy Profile

 4. Reply

  Ik ben benieuwd naar de geur πŸ™‚
  Beau recently posted…Hello Monday #11My Profile

 5. Reply

  lijkt me een heerlijke geur!
  femketje recently posted…FOTD 7/10; Matte Natural Colours.My Profile

 6. Reply

  Wat ontzettend lief van je vriend zeg! Ik ga ook eens snuffelen aan dit geurtje.
  Sara recently posted…Opvallend: onderzoekjes over vrouwen + kledingMy Profile

 7. Reply

  Deze lijkt me echt heel erg lekker!!
  Amelie recently posted…BeYu Eye BaseMy Profile

 8. Reply

  Wat lief! Het lijkt me een heerlijke geur.

 9. Reply

  De geur ken ik niet, maar vind je foto’s echt heel erg mooi!
  Mariska recently posted…Win Lush cadeaubon van €25,00My Profile

 10. Reply

  wat ben je heerlijk verwend, heerlijk geurtje is dit, daar ga je veel plezier van beleven!
  Angelique recently posted…Gosh natural blush 42 melonMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge