Catrice – Celtica Highlighter – Far and Beyond

Ik moet zeggen dat de Celtica collectie van Catrice me niet zo aansprak. Ik vond de highlighter best mooi, maar daar had ik geen 6 euro voor over. Gierig? misschien, maar voor 2,50 wilde ik wel een gokje wagen.

Bij de promofoto’s moest ik gelijk denken aan mijn allereerste highlighter; ook van Catrice. Beide highlighters hebben vlekjes en bobbeltjes. De kleuren zijn alleen anders. Ook deze Far and Beyond highlighter is een haartje groter omdat deze meer product bevat.


Ultra-silky powder with light-reflecting pigments for highlighting effects and unique shimmer on face and dรฉcolletรฉ. Suitable for every skin type. Dermatologically tested.

De highlighter zit in een glimmend doosje en bevat een grote spiegel. In het doosje zit 10 gram poeder. De kleuren zien er misschien donker uit, maar zijn eigenlijk vrij neutraal. Er zitten wel grijze vlekjes in, maar de meeste zijn huidskleurig.


Als je alleen vegan make up koopt, kan je deze beter laten liggen. De poeder bevat namelijk ook carmine. In het nederlands wordt het karmijnzuur genoemd. Een dierlijk pigment dat in verf gebruikt wordt, maar ook als kleurstof voor voedingsmiddelen. Het is een rode kleur met een hint van paars erin. Je kan het herkennen aan de nummer ‘CI 75470’ of als E120. De kleurstof wordt gewonnen uit luizen; vrouwtjes luizen, maar ook uit de eitjes.

Volgens de text op de achterkant bevat het licht reflecterende deeltjes, maar daar zie ik vrij weinig van terug. Ik kan zelfs maar heel weinig zien van het poeder op mijn arm. Bummer.

Volgens mij zijn er nog een aantal filialen waar deze nog in de schappen liggen. Maar waarschijnlijk zal je deze in de uitverkoopbakken vinden.

Heb jij deze al? Of heb je deze laten liggen?

More about Lin

Comments

 1. Reply

  wat een mooie highlighter!

 2. Reply

  Mooie highlighter!

 3. Reply

  Ik heb hem ook! Hij is inderdaad heel subtiel, maar dat vind ik juist prachtig! Een hele glimmende streep is ook niet iets wat ik elke dag wil, dus dan kan ik lekker afwisselen ๐Ÿ™‚

 4. Reply

  ik werd en word er nog steeds niet warm van, zelfs niet voor 2,5 euro. Hij is me echt veel te subtiel

 5. Reply

  ik vind deze super nice, juist omdat hij zo subtiel is ๐Ÿ˜€

 6. Reply

  Ziet er goed uit!

 7. Reply

  effect is niets maar de verpakking is erg mooi

 8. Reply

  Ik heb deze in de winkel geswatched, maar er kwam niet veel van af..heb ‘m toen laten liggen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge