Blobbicure – 4 Leaf Clover

We vieren in Nederland geen Saint Patricks Day, maar in Amerika wordt het groot gevierd. Zo groot zelfs dat een van de grootste kunstroven tijdens St Patty’s Day plaatsvond. Misschien ken je het wel uit films. Alles en iedereen is groen. De beschermheilige van Ierland als ik het goed heb meegekregen. Ik heb al wel eens eerder een Lucky nailart gemaakt, maar ik probeerde zomaar eens iets en dat pakte leuk uit.

Blobbicures zijn niet moeilijk en iedereen kan ze maken. Al vereisen ze wel een beetje oefening. Het heeft eigenlijk twee simpele stappen.

1. Na de basecoat breng je een basiskleur aan. Dit is voor mij P2 Seaweed. Dit is de kleur die je in het flesje ziet. Een duochrome die van metallic lichtgroen naar donkergroen/blauw shift. Het eerste laagje laat je goed drogen.

2. Je werkt nagel per nagel. Je brengt een tweede laagje aan en terwijl die nat is, plaats je daar druppels van een andere lak in. Hoe? Ik gebruik gewoon het kwastje wat bij de nagellak zit. Ik zorg dat er wat meer lak in de haren zit dan normaal, maar dat er niet gelijk druppels vanaf vallen. Deze plaats ik in de natte lak. Het hangt af van hoeveel lak er in de haren zitten van je kwastje hoe groot de druppels van je ‘blobbicure’ zullen zijn.

Andere voorbeelden van zo’n blobbicure kan je hier en hier zien. Ik vind het leuk om met verschillende finishes te spelen. Matte en shimmer. Duochrome en creamy. Pastel en neon. Holografisch. De kleurcombinaties en dergelijke zijn eindeloos.

More about Lin

Comments

  1. Reply

    Simpel en toch super gaaf!!
    Luana recently posted…Boekpresentatie HoookedMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge