Bdellium Blendingkwasten 785 & 787

Ik heb een hoop oogschaduwkwasten, maar ik had eigenlijk nog geen goede blendingkwasten. Bij mijn Urban Decay naked 2 en Vice paletten zitten ook kwasten en daarmee ging het aanbrengen van makeup zoveel makkelijker. Ik ben toen rond gaan kijken naar blendingkwasten en kwam toen op Bdellium kwasten uit. Ik besloot er twee te proberen.

Ik heb deze bij de Boozyshop gekocht. Ik kwam al snel op de Green Bambu kwastenlijn uit en ik bestelde de 785 Tapered Blending en de 787 Duet Fiber Large Tapered Blending. Hieronder nog even een vergelijking met de blendingbrush uit de Bamboo set die ik van Zoeva kocht. Zo kan je ook goed zien hoe groot de kwasten in vergelijking met elkaar zijn.

785 Tapered Blending

Deze kwast heeft ongeveer twee keer zulke lange haren dan een reguliere oogschaduwkwast. De kwast is zacht, iets wat ik een vereiste vind van een blendingkwast. Leuk detail vind ik dat de haren aan het uiteinde groen zijn, een gradient. Ik koos voor de Green Bambu kwasten omdat deze dier en dierproef vrij zijn. De haren zijn synthethisch en de handvaten zijn van bamboe gemaakt.

Deze haren passen precies in de crease en doen hun werk goed. De kwast ligt makkelijk in de hand en je hoeft geen druk te zetten om te kunnen blenden.

787 Duet Fiber Large Tapered Blending

De Large Tapered kwast heeft haren die 1,5 keer langer zijn dan die van de Tapered kwast. Ook deze kwast heeft synthetische haren in een gradient en de haren zijn heel zacht. Ik heb beide kwasten al meerdere keren gewassen en ze hebben tot nu toe nog geen haren losgelaten.

In eerste instantie dacht ik dat deze kwast veel te groot was om fijn te kunnen gebruiken. Het duurde even voor ik wist hoe ik de kwast wilde/moest gebruiken. Ik pak een lichtere kleur voor in de crease en ik blend deze als eerste over een gedeelte dat groter is dan de crease. Daarna breng ik met de 785 een donkerdere kleur in de crease aan. Dit vind ik fijner dan oogschaduw aanbrengen en dan blenden met de kwast.

Ik heb geen kwasten van MAC bijvoorbeeld, dus ik kan de kwaliteit niet vergelijken. Ik vind deze kwasten wel fijner werken dan de kwasten die bij mijn UD paletten zaten. Ik de kwasten fijn in gebruik en de prijs die ik ervoor betaalde vind ik ze meer dan waard. Ik vind het een groot pluspunt dat ze vegan en ecologisch zijn. Omdat de stelen van bamboe gemaakt zijn, zijn ze licht en liggen ze fijn in de hand.

De 785 Tapered Blending Brush kost € 8,95 en de 787 Duet Fiber Large Tapered Blending Brush € 10,95. Boozyshop verkoopt nog veel meer Bdellium kwasten. Niet alleen Green Bambu kwasten, maar ook de Studio Line kwasten. Ik weet niet wat het verschil is met de Green Bambu, maar ik weet niet of die misschien wel dierenharen bevatten.

Welke kwasten gebruik jij graag?

More about Lin

Comments

 1. Reply

  ze klinken niet slecht πŸ˜€
  mijn ultieme blendingkwasten komen heel simpel van de hema voor ik geloof maar €5 per stuk :3

 2. Reply

  Ze zien er lekker fluffy uit! πŸ™‚

 3. Reply

  Die tapered blending kwast heb ik ook en is ook de beste die ik heb. Gewoon heel fijn en best betaalbaar πŸ™‚

 4. Reply

  Ziet er goed uit! Niet extreem duur ook, ik ben nieuwsgierig haha!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge