Anniversary

Vandaag zijn Pieter en ik 3 jaar samen! Ik ben heel blij en eigenlijk zouden we vandaag uit eten gaan, maar we voelen ons beide niet helemaal lekker. Dus ik heb lekker gekookt en dalijk een film kijken.

Technisch gezien heb ik Pieter leren kennen campzone 2007. Ik ging mijn beste vriendin een dagje bezoeken en we gingen een rondje maken om mij te laten zien wat campzone echt is en toen zijn we een tijdje in de T@Ctent blijven hangen (Tweakers @ Campzone). Pieter is al tijden een fanatieke T@Ccer en ik heb daar eventjes met hem gekletst, maar hij maakte geen indruk op mij en ik niet op hem.

Via via ben ik op de irc server van Tweakers.net terrecht gekomen. Ik heb wel vaker gesprekken gehad waar hij ook mee heeft gedaan, maar hij maakte nog steeds geen indruk. Mijn beste vriendin heeft wel vaker over haar verjaardag gekletst en hij wilde ook komen.ย  Ze is op 3 februari jarig en ze vierde het ook dat weekend. We hebben samen gekletst, ik heb zelfs bij hem op schoot gezeten (foto hierboven) en nog steeds geen vonkje. Het was een heel gezellig weekend.

Op irc heb je toch meer een connectie als je elkaar hebt ontmoet en we hebben vrij veel online gekletst. Toen ben ik een keer naar hem toe geweest toen hij op kamers woonde. Ik ben de hele dag zenuwachtig geweest en we hebben het gezellig gehad. Omdat ik toen nog bij mijn ouders woonde en Eindhoven nog de andere kant van Nederland was, moest ik op tijd weer weg. Maar we hadden een vonk, ik voelde het overal kriebelen en ik was de hele dag voorzichtig en durfde weinig en daar had ik zo’n spijt van in de trein. Ik had anderhalf uur om erover na te denken.

Ik hoefde gelukkig niet lang sip te blijven want op 1 maart vierde hij zijn verjaardag. Pieter is eigenlijk 19 februari jarig, maar voor de mensen van T@C vierde hij het het weekend van 1/2 maart. Die 1 maart kwam ik eerder dan de rest, dus we hebben samen boodschappen gedaan en voor die tijd had de vonk volledig overgeslagen. We kregen verkering.

Een hele tijd heb ik van Schiphol naar Eindhoven gereisd en dat werkte redelijk goed. Wat minder goed ging, was mijn studie. Eind april 2008 werd de diagnose gesteld; ik had de ziekte van Bechterew. Toen waren we nauwelijks 2 maanden samen en toch wist hij zeker dat hij me niet zou laten gaan vanwege mijn ziekte. Zo ontzettend lief, maar hij heeft tot nu toe zijn woord gehouden. Hij heeft me geholpen toen mijn rug en heupen veel pijn deden en ik bepaalde dingen niet kon doen. Daaraan kan ik echt merken dat hij veel om me geeft en van me houdt. Als ik iets niet kan hoef ik het maar te vragen en hij doet het, ook al is het een stom klusje.

Maar mijn studie ging niet goed en ik moest kiezen: wilde ik het jaar overnieuw doen of wilde ik iets anders kiezen. Mijn ouders woonden bij Schiphol, Pieter in Eindhoven, ik studeerde op dat moment in Rijswijk. Wat wilde ik doen?

Ik heb een hoop uitzoekwerk gedaan, wezen kijken op scholen, maar ik wilde de gok wagen; ik wilde in Eindhoven studeren. Naief en hopeloos verliefd als ik was (lees: ben) ging ik naar Eindhoven, maar ik had eigenlijk geen plek om te wonen. Ik kon wel een tijdje bij Pieter blijven, maar waar hij woonde was eigenlijk geen plek voor twee van ons voor langer dan een paar maanden en toen wist ik niet zeker of ik toch wel naar Eindhoven kรณn gaan. Mijn opa en oma woonden net buiten Eindhoven en hebben me aangeboden om een tijdje bij hun te komen wonen. Toen al waren mijn opa en oma twee van mijn favorieten personen op aarde, dus ik wilde dat wel graag.
Ik heb bijna een jaar, dus tijdens mijn eerste jaar bij mijn opa en oma gewoond. Ik heb in dat jaar mijn propedeuse gehaald en ik heb er met plezier gewoond. Ik kom er nog steeds wekelijks en met veel plezier.

Het was niet dat ik na dat jaar bij mijn opa en oma het huis uit moest, maar soort van wilde. Pieter en ik stonden vanaf het begin van onze relatie ingeschreven bij Vestide; huur/woonbedrijf van Eindhoven gericht op studenten. Wij kregen een tweepersoons eenheid aangeboden in het hartje van Eindhoven. We zijn wezen kijken en we hebben het genomen. 3 September 2010 kregen we de sleutel en toen werd het snel klussen en bewoonbaar maken. Dat was nog niet zo makkelijk omdat eind september de badkamer vervangen zou worden. Het begin was een zooitje, maar we wonen hier met liefde.

We zijn nu 3 jaar samen en daarvan wonen we nu 1,5 jaar samen. We hebben een stabiele liefdevolle relatie. We kunnen met elkaar lachen en huilen en we kunnen elkaar vooral vertrouwen en op elkaar bouwen. Ik durf hardop te zeggen dat ik erg gelukkig ben en ik wil niet zonder Pieter.

More about Lin

Comments

  1. Reply

    Aaaaaw, wat een superlief artikel! Ik kan echt horen (lezen eigenlijk) dat je echt heel veel om elkaar geeft :). Wat is de liefde toch mooi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge